Γερμανία: Ξεκίνησε το Song Writing Camp για το Unser Lied für Tel Aviv

Σύμφωνα με το Prinz Eurovision Song Contest Blog, σήμερα ξεκινά στο Βερολίνο το Song Writing Camp με τους έξι καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν από το Workshop του προηγούμενου μήνα. Τα τραγούδια που θα προκύψουν θα διαγωνισθούν στον εθνικό τελικό της Γερμανίας για τη Eurovision 2019, που όπως και τις προηγούμενες χρονιές ονομάζεται “Ένα τραγούδι για το Τελ Αβίβ(Unser Lied für Tel Aviv).

Έξι τα κατάφεραν από το workshop

Από τους συνολικά 15 διαγωνιζόμενους που παρευρέθηκαν στο Workshop, οι επιτροπές έχουν επιλέξει έξι υποψηφίους για να περάσουν στον επόμενο γύρο. Μια ακόμα έβδομη συμμετοχή ήταν να διαγωνιστεί στο Song Writing Camp, αλλά αποκλείστηκε, καθώς συμμετείχε σε ένα παράλληλο πρότζεκτ που ήταν ενάντια στους κανονισμούς της Eurovision.

Όπως σας έχουμε ήδη αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας, από το επόμενο στάδιο του workshop έχουν ήδη γνωστοποιήσει πως αποκλείστηκαν ο Thilo Berndt, ο Daniel Schumacher, η ελληνικής καταγωγής Dimi Rompos και η Νina Κutschera, ενώ ο Sebastian Schub απέσυρε οικειοθελώς την συμμετοχή του.

Η τύχη των Aly Ryan, BARNA, BB Thomaz, Diana Schneider, Gregor Hägele και Nicole Cross που επίσης είχαν λάβει μέρος στο workshop παραμένει άγνωστη. Επιπλέον εκκρεμούν και τέσσερις ακόμα υποψήφιοι που τ ονόματα τους, δεν έχουν ανακοινωθεί από τους διοργανωτές.

Το Song Writing Camp ξεκίνησε

Το Song Writing Camp θα λάβει χώρα για μια ακόμα φορά στο Βερολίνο, από την Δευτέρα έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου. Ο Lars Ingwersen, όπως και την χρονιά που μας πέρασε, θα έχει ηγετικό ρόλο στον διαγωνισμό στον οποίο θα λάβουν μέρος συνολικά 24 Γερμανοί, αλλά και διεθνείς δημιουργοί, οι οποίοι θα δουλέψουν τόσο στη σύνθεση των τραγουδιών, όσο και στην υλοποίηση των ιδεών των υποψηφίων γι’ αυτά.

Οι ερμηνευτές που κατάφεραν να φθάσουν στον εθνικό τελικό, μπορούν να συμμετέχουν είτε με τα δικά τους τραγούδια σε αυτόν, είτε με τραγούδια που γράφηκαν στο Song Writing Camp, είτε με τραγούδια τα οποία έχουν δημιουργηθεί εκτός πλαισίου της διαδικασίας του Song Writing Camp.

Ελεύθερη επιλογή των φιναλίστ η επιλογή του τραγουδιού τους

O δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Γερμανίας, NDR, δίνει την ελευθερία στους φιναλίστ, να συμμετάσχουν με το τραγούδι της επιθυμίας τους στον εθνικό τελικό.

Όλα αυτά φυσικά δε σημαίνουν απαραίτητα ότι οι φιναλίστ  θα είναι μόνο έξι, καθώς όπως προαναφέραμε παράλληλα οι διοργανωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας και με άλλους καλλιτέχνες που θα μπορούσαν να λάβουν μέρος στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Όπως είναι προγραμματισμένο, στον Μεγάλο Τελικό της Γερμανίας το 2019 ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι από έξι ως οκτώ.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *