Δανία: 800 τραγούδια για το DMGP 2019

Στις 23 Φεβρουαρίου στο Χέρνινγκ, θα πραγματοποιηθεί ο εθνικός τελικός της Δανίας για την επιλογή της συμμετοχής της χώρας στη Eurovision, DMGP 2019. Όπως αναφέρει το eurosong.dk, 800 περίπου τραγούδια υποβλήθηκαν, ενώ η αξιολόγηση των συμμετοχών έχει τελειώσει και έχουν επιλεγεί οι δέκα φιναλίστ.

Πολλοί υποστήριζαν, ότι φέτος μετά τις περικοπές του ετήσιου προυπολογισμού της δημόσιας τηλεόρασης της Δανίας, δεν θα πραγματοποιούνταν το DMGP 2019.  Η μείωση του ετήσιου προυπολογισμού της δανέζικης δημόσιας τηλεόρασης κατά 20%, σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι απαγορεύεται εκ του νόμου να έχει διαφημίσεις, οδήγησε την διοίκηση της DR στο κόψιμο εκπομπών, αλλά και σε μία σειρά απολύσεων, προκειμένου να ανταποκριθεί στη νέα οικονομική πραγματικότητα.

Boxen dmgp 2019

Τελικά, αυτές οι περικοπές, δεν ήταν ικανές να περιορίσουν το DMGM και έτσι ο γνωστός εθνικός τελικός της Δανίας θα πραγματοποιηθεί κανονικά και το 2019, στην πόλη Χέρνινγκ, στο Boxen, ένα στάδιο χωρητικότητας 11.000 θέσεων. Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια που το Χέρνινγκ φιλοξενεί το DMGP 2019. Το 2014 η πόλη είχε δηλώσει υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει και τον διαγωνισμό της Eurovision, που πραγματοποιούνταν στη Δανία μετά τη νίκη της Emmelie De Forest την προηγούμενη χρονιά. Η έλλειψη όμως αρκετών ξενοδοχείων και η αεροπορική του σύνδεση με λίγους προορισμούς, ήταν αρκετά για να του στερήσουν την διοργάνωση.

πηγή: eurosong.dk

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *