Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή με αφορμή τα γενέθλια της!

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή: Η φετινή μας εκπρόσωπος έχει σήμερα τα γενέθλια της και εμείς της ευχόμαστε τα καλύτερα. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνουμε αυτό από ένα μουσικό αφιέρωμα; Ποια είναι όμως η Γιάννα Τερζή; Πότε συμμετείχε στον διαγωνισμό της Eurovision; Τι έκανε πριν την συμμετοχή της στον διαγωνισμό;

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή: Βιογραφικό

Η Γιάννα Τερζή γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1980 στη Θεσσαλονίκη και δηλώνει τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Είναι η κόρη του γνωστού τραγουδιστή Πασχάλη Τερζή ενώ στην ηλικία των 20 μετακόμισε στην Αθήνα για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική. Το πρώτο της βήμα εκεί έγινε με την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου το 2006 από την Cobalt Music, με τίτλο “Γύρνα το Κλειδί” . Αμέσως μετά υπέγραψε συμβόλαιο με την Minos EMI, με την οποία συνεργάζεται και σήμερα, και κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Άσε με να Ταξιδέψω“, που περιείχε και το ομώνυμο single.

Λίγα χρόνια αργότερα η Γιάννα μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες και δούλεψε ως talent scouter για την δισκογραφική εταιρεία Interscope Records. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Panik Records, αποφάσισε να συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision εκπροσωπώντας την Ελλάδα με το “Όνειρο Μου. Σήμερα πλέον, όπως προαναφέρθηκε, συνεργάζεται με την Minos EMI με την οποία κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι “Κάρμα

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή: Η ζωή στην Αμερική

Μερικά χρόνια αργότερα η Γιάννα Τερζή επέλεξε να ταξιδέψει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και να ανοίξει τα φτερά της στην  μουσική βιομηχανία. Πρώτο της βήμα ήταν η συναυλία που έδωσε στην Αστόρια η οποία έγινε και sold-out!

Turn me up & Love is your name

Ανοίγοντας τα φτερά της στην Αμερική, η ίδια επέλεξε να κυκλοφορήσει 2 singles μέσα από τα οποία μας παρουσίασε μια διαφορετική εκδοχή του εαυτού της. Τα τραγούδια “Turn Me Up” και “Love Is Your Name” είχαν εντελώς διαφορετικό στυλ από αυτό που είχαμε συνηθίσει.

Σημειώνεται πως το βίντεο κλιπ του «Love is your name»  γυρίστηκε στο Queens της Νέας Υόρκης. Το τραγούδι κινείται σε ποπ ρυθμό και μιλά για την αγάπη που δεν υπακούει σε φύλα και εθνικότητες.

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή: Πως αποφάσισε να φύγει στο εξωτερικό;

“Μου έγινε πρόταση από μια μάνατζερ να πάω στην Αμερική. Ήταν ρίσκο γιατί δεν ήξερα καθόλου που θα με βγάλει. Στην δική μου περίπτωση αυτή η κίνηση ήταν η εκπλήρωση ενός παιδικού μου ονείρου. Ήταν κάτι που είχα στο κεφάλι μου από πάρα πολύ μικρή και το είχα κλείσει σε ένα κουτάκι, γιατί δεν φανταζόμουν ότι θα μου δινόταν η ευκαιρία να πραγματοποιήσω”

Θα επέστρεφε ποτέ πίσω στην Ελλάδα;

Όσο περνούσε ο καιρός, η Γιάννα Τερζή άρχιζε να νοσταλγεί την πατρίδα της και ήθελε να γυρίσει πίσω σε αυτήν. Στα πρώιμα στάδια της παραμονής της εκεί δήλωσε:

“Είμαι ρεαλίστρια. Αν αποτύχω, θα το ρίξω αποκλειστικά σε έμενα. Σίγουρα δεν θα ξαναγυρίσω στην Ελλάδα. Εδώ κάνω 100% αυτό που θέλω. Σκληρό είναι μόνο το παιχνίδι. Στην Ελλάδα, σκληρή ήταν η αντιμετώπιση του ονόματος μου. Θα προτιμήσω το πρώτο».

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή: Τα πρώτα της βήματα στην Αμερική

“Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, προέκυψε μια άλλη δουλειά, έγινα talent scouter δίπλα στον Ray Daniels, ένα μεγάλο στέλεχος της μουσικής βιομηχανίας. Βρίσκουμε ταλέντα μαζί. Εγώ πήγα στον Ray αρχικά για να κάνω μια γνωριμία, για να γράψω μουσική. Όταν συναντηθήκαμε καταλήξαμε να κάνουμε τελικά μια τεράστια κουβέντα γύρω από πολλά και μου λέει: “Πώς είναι δυνατόν να ξέρεις όλους αυτούς τους ανθρώπους και να έχεις τόση πείρα, σε χρειάζομαι μαζί μου για άλλο λόγο. Έλα μαζί μου και δεν θα χάσεις”. Και πήγα”

“Με πήρε δίπλα του για να είμαστε μαζί στις auditions όπου άκουγε καλλιτέχνες για να υπογράψουν συμβόλαιο για δισκογραφικές. Αυτές τις τις κάναμε μαζί γιατί εμπιστευόταν το μάτι και το αυτί μου, γενικά την κρίση μου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Μεγάλη ευθύνη και σημαντική θέση. Οχι αυτό που ήθελα όμως, Δεν ήταν ποτέ το όνειρο μου να δουλεύω σε μια δισκογραφική”

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή: Η επιστροφή στην Ελλάδα

Μου έλειψε το σπίτι μου γι’ αυτό επέστρεψα. Είμαι δέκα χρόνια έξω. Θέλω να περνάω περισσότερο χρόνο εδώ… Κουράστηκα να είμαι έξω, μου έλειψε το σπίτι, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου. Στην Αμερική ήμουν συνολικά 9 χρόνια. Ξεκίνησα με την επιθυμία να κάνω ένα δικό μου μουσικό project και να συνεχίσω εκεί ως καλλιτέχνιδα. Μου δόθηκε η ευκαιρία και μπήκα στο στούντιο με πολύ αξιόλογους δημιουργούς, κατάφερα και έκανα το δικό μου project το τραγούδησα στη Νέα Υόρκη, ενώ έφτασα μέχρι την Καραϊβική, την Ατλάντα και το Λος Αντζελες. Επειδή είχα αποκτήσει πλέον τόση πείρα να είμαι στα στούντιο και να γράφω, σε κάποια φάση το έκανα κατ’ αποκλειστικότητα, έγραφα μόνο”

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή: Η συμμετοχή της στον διαγωνισμό της Eurovision

Οι τελικοί υποψήφιοι και ο εθνικός τελικός

Στις 27 Οκτωβρίου 2017, η Γιάννα Τερζή ήταν μία από τους 20 υποψήφιους, που θα μας εκπροσωπούσαν στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Μερικές μέρες μετά, οι υποψήφιοι έγιναν πέντε και ανακοινώθηκε πως θα διεξαχθεί ελληνικός τελικός για την επιλογή του επόμενου εκπροσώπου μας. Η ιστορία της φετινής μας αποστολής συνεχίστηκε με τον αποκλεισμό των δύο από τους πέντε υποψηφίων, καθώς τα τραγούδια τους δεν είχαν “ελληνικό ηχόχρωμα”. Το γεγονός αυτό δεν επηρέασε καθόλου την συμμετοχή της Γιάννας Τερζή καθώς βρέθηκε στην τελική τριάδα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ:

“Η επιθυμία των στελεχών της Δημόσιας Τηλεόρασης ήταν να κυριαρχούν ο ελληνικός στίχος και το ελληνικό ηχόχρωμα. Τα μέλη της επιτροπής της ΕΡΤ που ανέλαβαν το δύσκολο έργο της επιλογής των πέντε κομματιών του τελικού ήταν οι Αναστάσιος Συμεωνίδης, Πέτρος Δουρδουμπάκης, Δημήτρης Κιτσάκης, Αλέξης Κώστας, Μιχάλης Μεσσήνης, Ανδρέας Πυλαρινός, Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος και Πανταζής Τσάρας. Υστερα από είκοσι προτάσεις, η επιτροπή της ΕΡΤ κατέληξε στην ακόλουθη τριάδα που θα τεθεί στην κρίση του κοινού”

Στις 15 Φεβρουαρίου 2018, ανακοινώθηκε ότι οι δισκογραφικές εταιρίες των δύο άλλων συμμετεχόντων αρνήθηκαν να πληρώσουν το ποσό των 20,000€ που ζητήθηκε από την ΕΡΤ και αποκλείστηκαν από την τελική φάση, αφήνοντας ανοιχτό τον δρόμο για το “Όνειρό μου”.

Τελικά, στις 16 Φεβρουαρίου 2018, η ΕΡΤ ανακοίνωσε επίσημα πως η Γιάννα Τερζή με το τραγούδι  θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2018 στην Λισαβόνα:

“Η Οργανωτική Επιτροπή αφού εξέτασε την εισήγηση της καλλιτεχνικής επιτροπής κατέληξε στη συμμετοχή των τριών αυτών τραγουδιών σε διαδικασία ελληνικού τελικού, ο οποίος θα οργανωνόταν με μέσα και ευθύνη της ΕΡΤ.
Τηρώντας απαρέγκλιτα τους κοινώς συμφωνηθέντες όρους της διαδικασίας, η ΕΡΤ έκανε αποδεκτή την συγκεκριμένη πρόταση, γεγονός που αυτομάτως οδήγησε στο μη αναγκαίο παραγωγής ελληνικού τελικού, παρά τις αρχικές προθέσεις της Διοίκησης .

Ως εκ τούτου η Διοίκηση της ΕΡΤ ανακοινώνει ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στον 63ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «To όνειρό μου» της Γιάννας Τερζή, σε μουσική και στίχους της ιδίας και των: Άρη Καλημέρη, Μιχάλη Παπαθανασίου και Δημήτρη Σταματίου”

Η Γιάννα Τερζή δεν έχασε στιγμή και δημοσίευσε στο Instagram το εξής κείμενο:

“Με μεγάλη συγκίνηση και χαρά ανακοινώνω πως θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στον 63ο Διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι “Όνειρό Μου”!!!! Ευχαριστώ τους συνδημιουργούς του τραγουδιού Άρη Καλημέρη, Μιχάλη Παπαθανασίου και Δημήτρη Σταματίου. Τη δισκογραφική μου panik entertainment για τη στήριξη και την ΕΡΤ για την απόφαση! ? LET’S GO!!!”

Πως αντέδρασε η Γιάννα Τερζή όταν άκουσε ότι είναι η επόμενη εκπρόσωπος της χώρα μας;

Η γνωστή τραγουδίστρια μιλώντας στο στο Πρώτο Θέμα αποκάλυψε την αντίδραση της στο άκουσμα ότι θα ταξιδέψει την στην Λισαβόνα με την ελληνική σημαία:

“Ετοιμαζόμουν κανονικά για τον τελικό εδώ στην Ελλάδα και περιμέναμε τις τελευταίες λεπτομέρειες. Οταν ακούσαμε ότι οι άλλες δύο δισκογραφικά δεν ανταποκρίθηκαν στις οικονομικές απαιτήσεις που είχε θέσει η ΕΡΤ και αποσύρθηκαν, έμεινα με την ανάθεση στα χέρια μου, ουσιαστικά ερήμην μου. Δεν το περίμενα, ήταν ξαφνικό και ακόμα, προσπαθώ να το αφομοιώσω. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει τη χαρά μου, είναι από τις πιο ωραίες μου στιγμές”

H αντίδραση του Πασχάλη Τερζή στην συμμετοχή της Γιάννας στην Eurovision

Η φετινή eurostar έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Real και μεταξύ άλλων ανέφερε:

Ο πατέρας μου το έμαθε περιμένοντας την επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ. Φυσικά είναι χαρούμενος, αλλά δεν μπορώ να σου πω ότι ασχολείται ιδιαίτερα με τον θεσμό. Το πιο σημαντικό είναι ότι του άρεσε το κομμάτι και αυτό είναι που μετρά περισσότερο για μένα. Άλλωστε, η συμβουλή του από τότε που ήμουν μικρή είναι να έχω πίστη σε αυτό που κάνω”

Πως αντέδρασε στο πρώτο άκουσμα του “Όνειρο Μου”;

 

Ο μπαμπάς μου χάρηκε γιατί είναι ένα πάρα πολύ καλό τραγούδι. Αυτός κι εγώ έχουμε πολύ αυστηρά κριτήρια στο να μας αρέσουν τραγούδια και καλλιτέχνες. Όταν μου λέει ότι κάτι του αρέσει ξέρω ότι του αρέσει 150% καλό”

Οι συμβουλές του

“Μαζί το ζήσαμε όλο από την αρχή. Έχει χαρεί για το τραγούδι. Η συμμετοχή στη Eurovision δεν σου κρύβω πως είναι δεύτερη στην ιεράρχηση του. Δεν τον ενδιαφέρουν τα νούμερα, οι θέσεις και οι διαγωνισμοί. Τον ενδιαφέρουν τα καλά τραγούδια. Αγαπάει πολύ το Όνειρο”

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή: Ποια ήταν η αγαπημένη της ελληνική αποστολή στην Eurovision;

Η ίδια έχει αναφέρει πως είναι eurofan από πολύ μικρή:

“Μάλιστα, θυμάμαι κάθε χρόνο να στήνω από νωρίς τους γονείς μου και όλους τους φίλους μου μπροστά στην τηλεόραση να τη δούμε όλοι μαζί, μην τυχόν και τη χάσουμε. Από τα αγαπημένα μου κομμάτια -κλισέ αλλά μου αρέσει- είναι το “Noctume” της Νορβηγίας που κέρδισε τον διαγωνισμό το 1995. Από τις ελληνικές συμμετοχές όταν βγήκε η Έλενα τα θέρισε όλα. Ηταν πολύ δυνατό κομμάτι και ως τραγούδι και ως παρουσίαση. Φέτος θεωρώ πως το ίδιο το τραγούδι προστάζει η παρουσίαση του να είναι πιο ατμοσφαιρική”

Τα πρώτα πλάνα της Γιάννας Τερζή για την Eurovision

Κατά καιρούς η Γιάννα ανέφερε στις συνεντεύξεις της τι ήταν αυτό που την έκανε να γράψει τραγούδι για την Eurovision:

“Ο κόσμος με γνώρισε ως λαϊκή τραγουδίστρια, στο σπίτι άκουγα λαϊκά λόγω του πατέρα μου, αλλά αγαπούσα πολύ την ποπ μουσική. Όταν έφυγα, πολλοί έμειναν έκπληκτοι γιατί άφησα τις πίστες.  Στην Αμερική για έξι χρόνια μπήκα στο στούντιο με σημαντικούς ανθρώπους, έκανα performance σε κλαμπάκια στη Νέα Υόρκη. Τα υπόλοιπα τρία χρόνια ο Ρέι Ντάνιελς, ο αντιπρόεδρος και Α&R της Εpic Records, θεώρησε πως το αυτί μου και το μάτι μου κόβει πολύ και με πήρε δίπλα του να βρίσκουμε νέα ταλέντα. Βγήκα, όμως, από τον ρόλο της τραγουδίστριας, έτσι αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα και να επιστρέψω στην Ελλάδα για να επαναπροσδιορίσω τι θέλω. Έτσι φτάσαμε στη Eurovision. Θέλαμε να γράψουμε για την Eurovision και κάθε χρόνο εγώ έχω κάνει απόπειρες για να γράψω τραγούδι για τον μουσικό διαγωνισμό. Όχι για να πάω απαραίτητα εγώ, αλλά και για άλλους καλλιτέχνες. Με ενδιαφέρει το τραγούδι, δεν δίνω σημασία στην γραφειοκρατία”

O προσωπικός της στόχος

Τι σήμαινε για την ίδια το “Όνειρο Μου”; Γίνεται ένα όνειρο της πραγματικότητα;

” Φυσικά και είναι όνειρο μου να είμαι στη Eurovision φυσικά και πιστεύω πως σου δίνει καλλιτεχνική αναγνώριση. Είναι μία τεράστια πλατφόρμα και σε βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι. Θέλω να το ζήσω έντονα γιατί είναι και το ίδιο το γεγονός έντονο, αλλά ελπίζω και σε κάτι καλύτερο μετά από αυτό, χωρίς όμως να περιμένω πολλά.  Χαίρομαι πάρα πολύ για τη συγκεκριμένη συμμετοχή όμως γιατί το τραγούδι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα και θέλω να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο αν γίνεται”

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή: Η άφιξη στην Λισαβόνα και οι πρόβες της ελληνικής αποστολής

Φορώντας ένα λευκό μακρύ φόρεμα με μεγάλα μανίκια και με κύριο πρωταγωνιστή το μπλε χρώμα, η Γιάννα Τερζή ήθελε να περάσει το δικό της μήνυμα με την σκηνική της παρουσία. Η ιδιαίτερη λεπτομέρεια στην εμφάνιση της ήταν η επιλογή να βάψει το αριστερό της χέρι μπλε. Η ίδια εξήγησε γιατί το έκανε αυτό στο Eurovision.tv λέγοντας:

«Το τραγούδι έχει μια αναφορά «στο μπλε». Το μπλε αντιπροσωπεύει τον γαλάζιο ουρανό της Ελλάδας, τη θάλασσα, για τον οποίο είναι γνωστή η Ελλάδα. Θέλησα να συμβολίσω το ελληνικό μπλε βάφοντας το χέρι μου με αυτό το χρώμα».

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή

Από την συμμετοχή της Ελλάδας στην Εurovision 2018 δεν έλειψαν και τα τεχνικά προβλήματα γεγονός που δυσαρέστησε την Γιάννα Τερζή:

“Όπου και να πάω μου λένε ότι τους αρέσει το τραγούδι και καταλαβαίνω ότι κάτι έχουμε κάνει με το κομμάτι. Έχουμε ζητήσει μια τρίτη πρόβα γιατί δεν λειτούργησε τίποτα από τα τεχνικά πράγματα που ζητήσαμε. Έχω πάει και τραγουδήσει ήδη 6 φορές το κομμάτι από 3 φορές στην κάθε πρόβα και καμία φορά δεν είδα αυτά που ζητήσαμε”

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή: “Δεν θεωρώ τίποτα βέβαιο. Ανατρέπονται όλα”

Λίγο πριν διαγωνιστεί στον ημιτελικό γύρο της Eurovision, η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε για το ενδεχόμενο του να μην προκριθεί η χώρα μας στον τελικό:

“Το «Όνειρο» είναι ένα πολύ καλό κομμάτι. Τα σχόλια που παίρνουμε είναι πολύ θετικά. Δεν έχουμε γκρίνιες. Του αξίζει λοιπόν μια πολύ καλή θέση. Δεν θα πω με ποια θέση θα είμαι ικανοποιημένη γιατί μπορεί να πέσω έξω και μετά να έχουν να λένε, οπότε δεν θα ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν θεωρώ τίποτα βέβαιο. Ανατρέπονται όλα. Εγώ θα κάνω το καλύτερο δυνατό που μπορώ. Ούτε καν βλέπω τα στοιχήματα. Μόνο στα δικά μου social βλέπω τι γίνεται. Και παίρνω φοβερά μηνύματα από Έλληνες της Ομογένειας. Όχι μόνο μουσικά μηνύματα, αλλά μηνύματα περηφάνιας και χαράς από κόσμο που νιώθει αγανακτισμένος.

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή: Το τέλος του ταξιδιού του “Όνειρο Μου”

Άσχημα ήταν τελικά τα νέα για την ελληνική συμμετοχή, καθώς η Ελλάδα δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελική φάση του διαγωνισμού. Τόσο η Γιάννα Τερζή, όσο και οι συνεργάτες της, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κάνουν την χώρα τους περήφανη. Παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να πείσουν το ευρωπαϊκό κοινό να τους δώσει την ψήφο του και  να τους στείλει στον μεγάλο τελικό. Σημειώνεται πως η Ελλάδα αντιμετώπισε πολλά τεχνικά προβλήματα κατά τη διάρκεια των προβών με την σκηνική της εμφάνιση με αποτέλεσμα στον Ημιτελικό το τραγούδι να μην καταφέρει να παρουσιαστεί έτσι όπως είχε προγραμματιστεί.

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή: Η πρώτη της ανάρτηση μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας

“Με τεράστια υπομονή απέναντι σε αμέτρητες αντιξοότητες και πολλά “όχι”, τυχαία ή μη, η ομάδα μου κι εγώ πιστέψαμε στο τραγούδι αυτό μέχρι και το τελευταίο κύτταρό μας. Με ενθουσιασμό και σκληρή δουλειά κάναμε τα αδύνατα δυνατά για μήνες, με ότι δεδομένα είχαμε. Αυτοί που ήταν 100% μαζί μας φάνηκαν, όπως φάνηκαν επίσης κι αυτοί που δεν ήταν. Σημασία για μένα δεν έχουν οι δεύτεροι, γιατί πολύ απλά δεν είναι “συμπαίκτες”.

Για μένα σημασία έχει πως ανεβήκαμε στη σκηνή μπροστά σε εκατομμύρια κόσμο και δώσαμε τις ψυχές μας, όπως ακριβώς έπρεπε να κάνουμε για εμάς και για εσάς! Σημασία έχετε όλοι εσείς που κάνατε το τραγούδι νούμερο ένα από την πρώτη στιγμή! Που το καταλάβατε. Και που ζήσατε μαζί μας το “Όνειρό Μας”! Θα είστε για πάντα στην καρδιά μου εσείς και το τραγούδι μας, σας αγαπώ! Μην πληγώνεστε, να είστε περήφανοι! #OniroMou

Αγαπητά media ακόμα δεν πιστεύω πόσο σύσσωμα αντιδράσατε απέναντι στην Ελληνική Συμμετοχή φέτος. Έφυγα για Λισαβόνα παίρνοντας μαζί μου όλη σας την αγάπη και τη στήριξη! Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας!”

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή: Η αξιολόγηση της συμμετοχής της

Μετά από έναν μήνα περίπου η Γιάννα Τερζή έδωσε συνέντευξη στην Φαίη Σκορδά και έκανε μια προσωπική αξιολόγηση της συμμετοχής της στην Eurovision:

“Στη Eurovision είχα πιεστεί πάρα πολύ. Κάθε πρόβα μου ήταν έκπληξη. Πρόβα με την πρόβα έπεφτε και η ψυχολογία μου. Δηλαδή ανέβηκα στη σκηνή στον Ημιτελικό μετά από μια βραδιά που είχαν πάει όλα λάθος, τη βραδιά που έδιναν βαθμολογία οι κριτικές επιτροπές.  Δεν μπορώ να ξέρω γιατί πάτησε ο άνθρωπος το κουμπί για τα πυροτεχνήματα 2 λεπτά πιο πριν, ενώ το έχουμε κάνει πρόβα 50 φορές. Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό γιατί δεν είμαι ντετέκτιβ. Δεν έχω απαντήσεις, συνέβαιναν τα πράγματα ερήμην μου!”
“Κατάλαβα ότι δεν θα γίνουν τα πράγματα όπως θέλαμε όταν ήρθε η πρόβα που σου στέλνουν και σου δείχνουν πως θα είναι η εμφάνισή σου σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαμε δώσει πριν μήνες. Όταν είδα τέσσερις μέρες πριν φύγουμε αυτό το βίντεο, κατάλαβα ότι δεν θα καταφέρουμε να το κάνουμε. Δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε κάτι γιατί δεν είχαν γίνει καν αυτά που είχαμε ζητήσει. Στις συζητήσεις που έκανε όλη η ομάδα μαζί τους, δεν δεχόντουσαν αυτά που τους λέγαμε”

Είναι σαν να βγαίνει ένας αθλητής και κάθε φορά στην προπόνηση να τον κλοτσάς πριν βγει στο παιχνίδι. Δεν άφησα μέχρι και την τελευταία ευκαιρία να πω κάτι. Έχασα τον ύπνο μου. Το αγαπώ το τραγούδι μου. Παρόλο που το πήρα κατάκαρδα και στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, τα μηνύματα συμπαράστασης ήταν πολλά. Αν μου άρεσε η σκηνική μου παρουσία θα σου έλεγα τι ωραία που περάσαμε στη Eurovision. Δεν το λέω

Εορταστικό αφιέρωμα στην Γιάννα Τερζή: To νέο της ξεκίνημα με το “Κάρμα”

Μετά την κυκλοφορία της αγγλικής εκδοχής του “Όνειρο Μου” με τίτλο “Eternity” και έχοντας κρατήσει μέσα της την εμπειρία από την Eurovision, η δυναμική καλλιτέχνις επέστρεψε με νέο single που κυκλοφορεί και σε ελληνική και αγγλική version. Το “Kάρμα” είναι ένα ethnic pop κομμάτι που τόσο μιλάει για τις επιλογές μας όσο και για την καμπάνια του Anti-bullying. Κυκλοφορεί από την Minos EMI/Universal.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *