Πολωνία: Η μεγάλη νικήτρια της Junior Eurovision 2018!

Τίτλοι τέλους έπεσαν πριν λίγο στο Μινσκ της Λευκορωσίας για την Junior Eurovision, με την Πολωνία να σηκώνει το πολυπόθητο βραβείο για πρώτη φορά.

Η Roksana Węgiel με το τραγούδι  “Anyone I Want To Be” κατάφερε να συγκεντρώσει 215 βαθμούς από τη συνδυαστική βαθμολογία της online ψηφοφορίας και των 20 κριτικών επιτροπών, αφήνοντας την Γαλλία στη δεύτερη θέση και την Αυστραλία στην τρίτη.

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό χορευτικό και ακολούθησε η παράδοση της παρέλασης των χωρών με αλφαβητική σειρά, πριν πάρουν την σκυτάλη οι τρεις παρουσιαστές, Eugene Perlin, Helena Meraai και Zena. Ευχαριστώντας την προηγούμενη οικοδέσποινα πόλη της Τιφλίδας της Γεωργίας, καλωσορίζουν τους παρευρισκόμενους αλλά και τους τηλεθεατές στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, στο Μινσκ και δίνουν το εναρκτήριο μήνυμα της 16ης διοργάνωσης της Junior Eurovision.

Οι χώρες που διαγωνίστηκαν εμφανίστηκαν με την εξής σειρά (πατώντας στο όνομα της κάθε χώρας, μπορείτε να δείτε την εμφάνισή της):

  1. Ουκρανία: Darina Krasnovetska – Say Love
  2. Πορτογαλία: Rita Laranjeira – Gosto de Tudo (Já Não Gosto de Nada)
  3. Καζακστάν: Daneliya Tuleshova – Ózińe sen
  4. Αλβανία: Efi Gjika – Barbie
  5. Ρωσία: Anna Filipchuk – Unbreakable
  6. Ολλανδία: Max & Anne – Samen
  7. Αζερμπαϊτζάν: Fidan Huseynova – I Wanna Be Like You
  8. Λευκορωσία: Daniel Yastremski – Time
  9. Ιρλανδία: Taylor Hynes – IOU
  10. Σερβία: Bojana Radovanović – Svet
  11. Ιταλία: Melissa& Marco – What Is Love
  12. Αυστραλία: Jael – Champion
  13. Γεωργία: Tamar Edilashvili – Your Voice
  14. Ισραήλ: Noam Dadon – Children Like These
  15. Γαλλία: Angélina – Jamais Sans Toi
  16. Π.Γ.Δ.Μ.: Marija Spasovska – Doma
  17. Αρμενία: L.E.V.O.N – L.E.V.O.N
  18. Ουαλία: Manw – Perta
  19. Μάλτα: Ela – Marchin’On
  20. Πολωνία: Roksana Węgiel – Anyone I Want To Be

Μετά το πέρας της παρουσίασης και των 20 τραγουδιών, ξεκίνησε για δεύτερη και τελευταία φορά η διαδικτυακή ψηφοφορία, διαρκείας 15 λεπτών. Κατά την διάρκεια, η περσινή νικήτρια της Junior Eurovision, Polina Bogusevich, ερμήνευσε το τραγούδι της, Wings.

Στην συνέχεια, όλα τα παιδιά τραγούδησαν το φετινό τραγούδι που εκπροσωπεί την εκάστοτε διοργάνωση με τίτλο Light Up, που είναι και το σλόγκαν της φετινής διοργάνωσης.

 

Το αποτέλεσμα

Το τελικό αποτέλεσμα καθορίστηκε κατά 50% από τις ψήφους των 20 επιτροπών των χωρών που συμμετείχαν και κατά 50% από τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας που ξεκίνησε την Παρασκευή 23/11 και ολοκληρώθηκε 15 λεπτά μετά το πέρας της παρουσίασης των τραγουδιών, με την συμμετοχή ατόμων από όλη την υφήλιο.

Οι κριτικές επιτροπές της κάθε χώρας ανακοίνωσαν την βαθμολογία τους με βάση την σειρά εμφάνισης. Νικήτρια χώρα με βάση τις κριτικές επιτροπές ήταν η Αυστραλία, ενώ το τηλεοπτικό κοινό έδωσε την πρώτη θέση στην Πολωνία

Σε συνδυασμό λοιπόν αυτών των δύο, νικήτρια χώρα στέφθηκε η Πολωνία.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ξανά την διοργάνωση πατώντας εδώ.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *