Η Luisa Sobral απέρριψε πρόταση συμμετοχής στο φεστιβάλ του Sanremo

Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε η Luisa Sobral στην διαδικτυακή εφημερίδα Observador, συνθέτρια της συμμετοχής που χάρισε την νίκη για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision στην Πορτογαλία το 2017, ανάφερε την πρόσκληση που δέχθηκε να συμμετάσχει φέτος στο φεστιβάλ του ΣανΡέμο.

Η συνθέτρια, που μαζί με τον αδερφό της κέρδισαν για χάριν της Πορτογαλίας το 2017 στο Κίεβο, μίλησε στην εφημερίδα για την προώθηση του καινούργιου της άλμπουμ Ρόσα, αφιερωμένο στην μικρή της κόρη που γεννήθηκε νωρίτερα αυτόν τον χρόνο και το οποίο κυκλοφορεί στις 9 Νοεμβρίου.

Όπως ήταν φυσικό επακόλουθο, μίλησε μεταξύ άλλων και για την συμμετοχή της στον διαγωνισμό και εξήγησε το πως βλέπει τον διαγωνισμό, και πως της άνοιξε καινούργιες πόρτες ως συνθέτρια, μεταξύ των οποίων και η πρόσκληση να συμμετάσχει στο φεστιβάλ του ΣανΡέμο, την οποία και απέρριψε.

[…] Είμαι σίγουρη πως αν τραγουδούσα εγώ, δεν θα κερδίζαμε. Όχι επειδή νομίζω ότι είμαι κατώτερη του αδερφού μου, καθόλου. Είμαστε εντελώς διαφορετικοί, αλλά καταρχάς αυτό που το έκανε ένα φαινόμενο στην Πορτογαλία ήταν ακριβώς το γεγονός ότι ήμουν σχεδόν εντελώς άγνωστη.

Αυτό ήταν μέρος του φαινομένου, νομίζω. Τότε όλα μαζί είχαν νόημα, υποθέτω ότι το τραγούδι δεν θα είχε τόσο νόημα. Όχι γιατί βρήκα τον εαυτό μου κατώτερο ως ερμηνεύτρια, αλλά επειδή ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων είναι αυτό που μας έκανε να κερδίσουμε και ότι οι άνθρωποι είχαν αγγιχτεί με αυτόν τον τρόπο.

Η σύνδεσή μας, ο συνθέτης και ο τραγουδιστής, ο αδελφός που τραγουδάει το τραγούδι του άλλου αδελφού, όλα αυτά τα πράγματα είχαν νόημα. Έτσι είμαι σίγουρη ότι αν εγώ συμμετείχα δεν θα είχαμε κερδίσει. Και δεν είμαι καθόλου λυπημένη γι ‘αυτό […].

Όσον αφορά την Eurovision, η Luisa εξήγησε πως η εμπειρία αυτή έχει τελειώσει για αυτήν.

Ήξερα ότι δεν θα άλλαζα κάτι. Ο αδερφός μου έτσι νόμιζε, γιατί νομίζει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Του είπα να μην έχει τέτοιες ιδέες γιατί την επόμενη χρονιά δεν θα γεμίσει η Eurovision με τζαζ συγκροτήματα. Έτσι έχουν τα πράγματα. Και όντως, φέτος κέρδισε η κοπέλα από το Ισραήλ που έκανε το κοτόπουλο. […] Εύχομαι να μην ξαναπάω, είναι εντελώς διαφορετική από εμένα. Ήταν ωραία όσο κράτησε, αλλά τελείωσε, δεν θέλω να ξαναπάω και να κάνω κάτι. Αργότερα μου ζήτησαν να συμμετάσχω στο φεστιβάλ της Ιταλίας που θα οδηγούσε στην Eurovision με έναν Ιταλό καλλιτέχνη, αλλά δεν ήθελα άλλο.

Μεταξύ άλλων, μίλησε και για την συμμετοχή της στην κριτική επιτροπή για την επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπούσε την Πορτογαλία το 2018, αλλά και για την τελευταία θέση που κατέλαβαν εντός έδρας.

(Φέτος), κανένα τραγούδι δεν ήταν όμορφο. Η Claudia τραγούδησε πολύ ωραία. […] Δεν είναι το αγαπημένο μου, αλλά ήταν ένα όμορφο τραγούδι. Δεν ξέρω για πρώτη (θέση), αλλά δεν άξιζε την τελευταία. Νομίζω ότι ο κόσμος πίστευε πως κερδίσαμε την προηγούμενη χρονιά και αυτό ήταν, δεν ψήφισαν την Πορτογαλία. […]

Εν κατακλείδι, η Luisa μίλησε για τις ευκαιρίες που της έδωσε η Eurovision ούτως ώστε να συνθέσει περισσότερα τραγούδια στα Πορτογαλικά, ενώ επιβεβαίωσε την περιοδεία της σε διάφορες πόλεις της χώρας το 2019.

Η Luisa Sobral συνέθεσε την συμμετοχή που έφερε για πρώτη φορά την Πορτογαλία στην πρώτη θέση στην ιστορία του θεσμού, η οποία ερμηνεύθηκε από τον αδερφό της Salvador, συγκεντρώνοντας 758 βαθμούς.

Πιστεύετε πως έπρεπε να αποδεχθεί την πρόταση για συμμετοχή της στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο; Θα θέλατε να την ξαναδείτε στην Eurovision;

Πηγή: escunited, Observador

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *