Ισπανία: Έτσι θα επιλέξει τα τραγούδια ο RTVE

Ο RTVE συνεχίζει να αναζητά το καλύτερο τραγούδι για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019 και για το σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί δύο επιτροπές αξιολόγησης. Κάθε επιτροπή απαρτίζεται από πέντε μέλη.

Η επιτροπή που θα κρίνει τα τραγούδια που έχουν φτάσει μέσω των δημόσιων υποβολών απαρτίζεται από τον τραγουδιστή και συνθέτη Zahara, τον Alberto Jiménez  (τραγουδιστής του indie συγκροτήματος Miss Caffeina), δύο εκπρόσωπους των δύο ισπανικών σωματείων φαν της Eurovision, José Juan Santana (OGAE) και José Luis Amo (AEV) και την Irene Mahía, εκπρόσωπο του RTVE Digital.

Μια άλλη επιτροπή του RTVE, η οποία θα κρίνει τις υποβολές που λαμβάνονται μέσω απευθείας πρόσκλησης στους γνωστούς συνθέτες, αποτελείται από τους επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ισπανικής Eurovision, Ana María Bordas και Antonio Losada την Irene Mahía για τον RTVE Digital και δύο καθηγητές του Operación Triunfo 2018: την Noemí Galera και τον Manu Guix.

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα επιλέξουν μέχρι είκοσι τραγούδια που θα πάνε στη δεύτερη φάση. Στη συνέχεια, οι καθηγητές του Operación Triunfo 2018 με τη συνεργασία του RTVE, θα αντιστοιχίσουν τα τραγούδια στους συμμετέχοντες. Η αντιστοίχιση θα γίνει σύμφωνα με τη φωνή και το μουσικό ύφος τους. Οι συμμετέχοντες, με τη βοήθεια των καθηγητών και των ίδιων των τραγουδοποιών, θα δουλέψουν με τα τραγούδια για μια εβδομάδα και θα ηχογραφήσουν μια πρώτη έκδοση demo, ένα λεπτό της οποίας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του RTVE.

Πώς θα γίνει η τελική επιλογή:

Αυτό θα συμβεί αμέσως μετά τον τελικό του ‘OT 18’ και τα τραγούδια θα είναι προσβάσιμα για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Το κοινό θα ψηφίσει ηλεκτρονικά και οι 3 πρώτοι σε ψήφους θα έχουν εγγυημένη θέση στο Special Gala της Eurovision, το οποίο θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο. Επιπλέον, η επιτροπή του RTVE θα επιλέξει μέχρι 7 μεταξύ των υπόλοιπων 17 τραγουδιών, τα οποία  θα συμπεριληφθούν και στον τελικό.

Η Ισπανία εκπροσωπήθηκε το 2018 από την Amaia και τον Alfred με το Tu Cancion.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *