Ισπανία: Περισσότερα από 1.000 τραγούδια για το Eurovision Gala

Hδημόσια τηλεόραση της Ισπανίας, RTVE, ανακοίνωσε ότι υποβλήθηκαν περισσότερα από 1.000 για το Eurovision Gala του Operaciun Triunfo και την επιλογή της συμμετοχής της χώρας στη Eurovision 2019.

Πάνω από 1.000 τραγούδια κατατέθηκαν στην RTVE για τη Eurovision 2019

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου είχαν προθεσμία οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί να καταθέσουν τα τραγούδια τους στο ανοιχτό κάλεσμα που απηύθυνε η ισπανική δημόσια τηλεόραση. Την ίδια προθεσμία είχαν και οι καταξιωμένοι δημιουργοί, από τους οποίους ζήτησε τις προτάσεις τους η RTVE,

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα 953 τραγούδια υποβλήθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση, ενώ συνολικά μαζί με τα τραγούδια που κατέθεσαν οι καταξιωμένοι δημιουργοί συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 1.000 τραγούδια.

Πως θα επιλεγούν τα 10 τραγούδια του Eurovision Gala

Τα τραγούδια που υποβλήθηκαν από το δημόσιο κάλεσμα, θα τα αξιολογήσει μια ειδική κριτική επιτροπή, που θα απαρτίζεται από τα δύο fan clubs της Eurovision στην Ισπανία (AEV Spain και OGAE Spain), την RTVE Digital αλλά και εκπροσώπους της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας. Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου η κριτική επιτροπή θα πρέπει να επιλέξει τα δέκα καλύτερα τραγούδια.

Με τον ίδιο τρόπο τα τραγούδια που κατέθεσαν οι καταξιωμένοι δημιουργοί μετά από πρόσκληση της RTVE, θα αξιολογηθούν από μια επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους της RTVE, αλλά και των καθηγητών της ακαδημίας. Όπως και παραπάνω και εδώ θα επιλεγούν οι δέκα καλύτερες συμμετοχές.

Ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα 20 τραγούδια

Τα 20 τραγούδια που θα προκύψουν (δέκα μέσα από τον ανοιχτό διαγωνισμό, δέκα μέσα των προσκλήσεων), θα τεθούν το Δεκέμβριο στην διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού. Τα τρία πρώτα σε ψήφους τραγούδια θα περάσουν απευθείας στο Eurovision Gala. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και θα γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα RTVE.es 

Στη συνέχεια από τα 17 εναπομείναντα τραγούδια, μια  ειδική κριτική επιτροπή πέντε μελών (εκ μέρους της TVE, TVE Digital και των καθηγητών του Operación Triunfo 2018) θα επιλέξουν ακόμη επτά για να διαγωνισθούν στο Eurovision Gala. Με αυτό τον τρόπο θα προκύψουν τα δέκα τραγούδια που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Τελ Αβίβ τον ερχόμενο Μάιο.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω το αποτέλεσμα θα κριθεί αποκλειστικά από την ψηφοφορία του κοινού, χωρίς να υπάρχει παρουσία κριτικής επιτροπής. Οι περισσότεροι συνθέτες, αν και δεν ήταν απαραίτητο, πρότειναν τον σπουδαστή ή τους σπουδαστές που επιθυμούν να ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους, εφόσον φθάσουν στο Eurovision Gala. Αυτές οι προτάσεις δεν δεσμεύουν την παραγωγή του OT, που θα επιλέξουν σε συνεργασία με τη δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας, το πως θα αντιστοιχηθούν τα τραγούδια με τους διαγωνιζόμενους

Η ακριβής ημερομηνία του Eurovision Gala θα ανακοινωθεί στο προσεχές μέλλον, αν και είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί τον πρώτο μήνα του χρόνου.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *