Ισπανία: 336 τραγούδια μέχρι στιγμής για το Operación Triunfo

Με το Operación Triunfo να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μόλις σήμερα ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ισπανίας RTVE ανακοίνωσε πως ο αριθμός των τραγουδιών που έχει υποβληθεί, ανέρχεται στα 336 μέχρι στιγμής.

Εκτός από τον αριθμό, δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες για τα συγκεκριμένα τραγούδια. Πιο αναλυτικά, τα περισσότερα από αυτά είναι pop και μπαλάντες. Αρκετά είναι στα ισπανικά, ενώ υπάρχουν και σε άλλες γλώσσες που ομιλούνται επίσημα στη χώρα. Επιπρόσθετα, νεαροί συνθέτες όπως και ήδη γνωστοί στο κοινό, που έχουν ήδη λάβει μέρος στη Eurovision, έχουν αποστείλει τις συμμετοχές τους στο ισπανικό κανάλι.

Ποια η διαδικασία επιλογής των τραγουδιών

Τώρα, ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες γίνονται γνωστές σχετικά με το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Αρχικά, η διορία για την υποβολή των συμμετοχών τοποθετήθηκε για τις 15 Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια, το RTVE θα στραφεί σε επαγγελματίες τραγουδιστές και συνθέτες ώστε να καταθέσουν και αυτοί τις προτάσεις τους. Έτσι, 20 τραγούδια θα προκριθούν για τη τελική φάση της όλης διαδικασίας (10 από το ανοιχτό κάλεσμα και 10 από τους επαγγελματίες τραγουδιστές και συνθέτες).

Αφού επιλεχθούν τα τραγούδια αυτά, οι 16 διαγωνιζόμενοι του Operación Triunfo θα τα ηχογραφήσουν. Εν συνεχεία, θα αρχίσει να “τρέχει” ηλεκτρονική ψηφοφορία στον διαδικτυακή διεύθυνση rtve.es, όπου και θα επιλεγούν οι 3 καλύτερες ηχογραφήσεις που θα πάρουν το εισιτήριο για το Eurovision Gala. Τέλος, μια ειδική επιτροπή και δύο καθηγητές της ακαδημίας του OT θα προκρίνουν ακόμα 7 από αυτές.

Το 2018, μέσω της ίδιας διαδικασίας, οι Ισπανοί επέλεξαν το δίδυμο Alfred και Amaia με το τραγούδι Tu Canción όπως τους εκπροσωπήσει στην Eurovision, τερματίζοντας μόλις στην 23η θέση με 61 βαθμούς.

Ποιον/α θα θέλατε να δείτε να διαδέχεται τον Alfred και την Amaia στο Τελ Αβίβ; Πιστεύετε πως η ίδια διαδικασία θα φέρει την Ισπανία ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα αυτή τη φορά; Μείνετε συντονισμένοι εδώ για όλες τις πληροφορίες γύρω με το φετινό  Operación Triunfo!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *