Κροατία: Αυτοί είναι οι κανονισμοί για το Dora 2019

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Κροατίας, HRT, ανακοίνωσε σήμερα τους κανονισμούς του Dora 2019, το οποίο επιστρέφει μετά από 8 χρόνια, για να καθορίσει τον/την εκπρόσωπο της χώρας στο Τελ Αβίβ.

Το Dora θα αποτελείται από μία βραδιά, η οποία θα μεταδοθεί μέσα από τη συχνότητα του HRT κάποια στιγμή μέσα στον Φεβρουάριο του 2019, αν και φήμες έλεγαν πως οι βραδιές θα είναι τρεις.

Η περίοδος υποβολής των υποψήφιων τραγουδιών ανοίγει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιανουαρίου. Τα τραγούδια που θα κατατεθούν θα πρέπει να είναι γραμμένα στα κροατικά, αγγλικά, γαλλικά ή ιταλικά, ενώ ο καλλιτέχνης θα πρέπει να είναι Κροάτης σε εθνικότητα και άνω των 16 ετών την ημερομηνία υποβολής του τραγουδιού. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να στείλουν τα τραγούδια τους στη διεύθυνση του HRT, αλλά και διαδικτυακά. Οι αιτήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν: μια φόρμα με τις πληροφορίες δημιουργών και καλλιτεχνών, την τελική εκδοχή του τραγουδιού σε CD ή USB σε μορφή mp3, τους στίχους, αλλά και ένα αποδεικτικό της κροατικής εθνικότητας του καλλιτέχνη.

Αφού κατατεθούν οι συμμετοχές, μία επιτροπή, που θα αποτελείται από εκπροσώπους της Ένωσης Κροατών Μουσικών, της Κροατικής Κοινότητας Συνθετών και του HRT, θα επιλέξει τους 16 επικρατέστερους και 2 “μπαλαντέρ”. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα δοθεί βάση στην ποιότητα της μουσικής, τους στίχους και τη συνολική προσπάθεια που έχει γίνει.

Αφού γίνει η επιλογή, οι φιναλίστ θα πρέπει να καταθέσουν μία ορχηστρική βερσιόν του τραγουδιού τους, καθώς και τα σχέδιά τους για τη σκηνική παρουσία, μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

Καλλιτέχνες και δημιουργοί θα υπογράψουν ένα συμβόλαιο στο οποίο θα ξεκαθαρίζουν ότι δε θα τραγουδήσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τη λήξη του Dora, χωρίς ειδική άδεια από τους διοργανωτές.

Την τελική βραδιά, το αποτέλεσμα θα κριθεί μέσα από την ψηφοφορία κοινού και επιτροπής, αλλά περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα αυτό θα ανακοινωθούν μετά τις 31 Ιανουαρίου.

Το HRT θα καθορίσει, επίσης, τη σειρά εμφάνισης και θα αναλάβει το κόστος μετακίνησης και διαμονής των καλλιτεχνών στον τόπο διεξαγωγής του Dora.

Η Κροατία έχει πάρει πολύ θερμά την επιστροφή του Dora και το HRT ελπίζει σε ένα δίκαιο και ποιοτικό αποτέλεσμα, που θα φέρει μια πολύ καλή θέση στο Τελ Αβίβ τον Μάιο.

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *