Κροατία: Επιστροφή του Jacques Houdek στη Eurovision μέσω του Dora 2019

Hδημόσια τηλεόραση της Κροατίας, HRT, προετοιμάζεται για την επιστροφή του Dora, του περίφημου εθνικού τελικού της χώρας για το διαγωνισμό της Eurovision. 16 καλλιτέχνες θα διαγωνισθούν στην Οπατία για την εκπροσώπηση της Κροατίας στο Τελ Αβίβ και ανάμεσα τους φαίνεται να είναι σύμφωνα με τον τοπικό τύπο και ο Jacques Houdek, που συμμετείχε στη Eurovision 2017, καταλαμβάνοντας την καλύτερη θέση για την χώρα του τα τελευταία χρόνια.

Νέες λεπτομέρειες για το Dora 2019

Σύντομα οι διοργανωτές του Dora 2019 θα πραγματοποιήσουν μια ειδική συνέντευξη τύπου, όπου θα ανακοινώσουν λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό. 16 διαγωνιζόμενοι αναμένεται να συμμετάσχουν στην τρίτη βραδιά του Dora 2019, κατά την οποία θα γίνει και η επιλογή της συμμετοχής της Κροατίας στη Eurovision 2019. Ο κροατικός εθνικός τελικός θα είναι ανοιχτός και σε ξένους δημιουργούς, αρκεί τα τραγούδια που θα υποβληθούν από αυτούς να ερμηνευθούν από Κροάτες καλλιτέχνες.

Επιπροσθέτως νέα πρόσωπα αναλαμβάνουν σε κομβικές θέσεις της αποστολής της χώρας στο διαγωνισμό. Η Uršula Tolj, γνωστή παρουσιάστρια και δημοσιογράφος αναλαμβάνει την αρχισυνταξία του Dora 2019, ενώ ο Željen Klašterka, αναλαμβάνει υπεύθυνος του project και αρχηγός αποστολής.

Επιστροφή για τον “φίλο μας” Jacques

Μια επιστροφή έκπληξη αναμένεται στο Dora 2019. Ο Jacques Houdek που το 2017, κατέλαβε στο διαγωνισμό την 13η θέση με το My Friend, φαίνεται ότι επιθυμεί να επιστρέψει στη σκηνή της Eurovision, αυτή τη φορά ως συνθέτης.

Σαν ερμηνευτής έδωσα το καλύτερο που μπορούσα στο Κίεβο, αλλά ας έρθουμε στο σήμερα. Είμαι χαρούμενος που έχω γράψει για το Dora ένα τραγούδι για έναν ιδανικό καλλιτέχνη. Ταιριάζει απόλυτα για τη Eurovision και όλο το concept που φτιάξαμε με την δημιουργική ομάδα που είχε ετοιμάσει και το project του Μy Friend.

Άλλα ονόματα δημιουργών που φημολογούνται ότι θα λάβουν μέρος είναι αυτά των Damir Kedžo,  Indira Levak, Antonija Šola και Boris Đurđević. Ο Tonči Huljic που συμμετείχε τέσσερις φορές στο παρελθόν ως συνθέτης στο διαγωνισμό της Eurovision, επιβεβαίωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει πλέον.

 

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *