Κροατία: Στις 20 Νοεμβρίου η προκήρυξη του Dora

δημόσια τηλεόραση της Κροατίας, HRT, προετοιμάζεται για την επιστροφή του Dora, του περίφημου εθνικού τελικού της χώρας για το διαγωνισμό της Eurovision. 16 καλλιτέχνες θα διαγωνισθούν στην Οπατία για την εκπροσώπηση της Κροατίας στο Τελ Αβίβ.

Με βίντεο στο facebook, ο σταθμός μας ανακοίνωσε ότι στις 20 Νοεμβρίου θα δούμε και την σχετική προκήρυξη.

Dora 2019._najavni video

Dragi svi, Pravila za izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizije – Dora 2019. objavit ćemo u utorak, 20. studenoga. 🙂

Geplaatst door Eurosong HRT op Vrijdag 16 november 2018

Oι ενδιαφερόμενοι συνθέτες θα πρέπει να έχουν το υποψήφιο τραγούδι τους στη μορφή που θα διαγωνισθεί και όχι ως demo. Κάθε δημιουργός θα μπορεί να καταθέσει μία μόνο υποψηφιότητα. Επιτρέπονται συνθέτες από όλο τον κόσμο. Αντιθέτως, οι ερμηνευτές θα πρέπει να είναι πολίτες της Κροατίας. Οι στίχοι των υποψήφιων τραγουδιών θα πρέπει να είναι σε μία από τις παρακάτω γλώσσες: κροατικά, αγγλικά, γαλλικά ή ιταλικά.

Η επιστροφή του Dora

Η επιστροφή λοιπόν του Dora αναμένεται θεαματική, αφού θα περιλαμβάνει τρεις βραδιές. Θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Οπατία, εκεί από όπου ξεκίνησε πριν 25 χρόνια:

  • Πρώτη βραδιά τραγούδια με τη συνοδεία της συμφωνικής ορχήστρας της Οπατίας.
  • Δεύτερη βραδιά αφιερωμένη στις παλαιότερες συμμετοχές του Dora.
  • Τρίτη βραδιά με την επιλογή της συμμετοχής της Κροατίας στη Eurovision 2019.

O τελικός νικητής του Dora 2019, που θα εκπροσωπήσει την Κροατία στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision τον Μάιο, θα προκύψει από την ψήφο του τηλεοπτικού κοινού, αλλά και της κριτικής επιτροπής.

Επιστροφή για τον Jacques Houdek

Ο Jacques Houdek, που το 2017 κατέλαβε στο διαγωνισμό την 13η θέση με το My Friend, φαίνεται ότι επιθυμεί να επιστρέψει στη σκηνή της Eurovision, αυτή τη φορά ως συνθέτης.

Άλλα ονόματα δημιουργών που φημολογούνται ότι θα λάβουν μέρος είναι αυτά των Damir Kedžo,  Indira Levak, Antonija Šola και Boris Đurđević. Ο Tonči Huljic που συμμετείχε τέσσερις φορές στο παρελθόν ως συνθέτης στο διαγωνισμό της Eurovision, επιβεβαίωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει πλέον.

3 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *