Eurovision Asia: Ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για την διοργάνωση

Τηνεβδομάδα που μας πέρασε πληροφορηθήκαμε μέσω του αυστραλιανού τηλεοπτικού σταθμού, Nine News, ότι ο πρώτος διαγωνισμός της Eurovision Asia, θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου του 2019 στην Γκολντ Κόουστ με τη συμμετοχή 16 χωρών. Τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, αποκαλύπτουν και άλλες λεπτομέρειες για το διαγωνισμό.

Το χρονοδιάγραμμα της Πρώτης Eurovision Asia

Η δημόσια τηλεόραση της Αυστραλίας SBS και το Blink Tv θα έχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα παραγωγής του format του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στην Ασία για τα έτη 2019 – 2031. Ο πρώτος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο του Γκολντ Κόουστ, στις 7 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή 16 χωρών. Το χρονοδιάγραμμα του Πρώτου Διαγωνισμού της Eurovision Asia έχει ως εξής:

  • Οκτώβριος 2018: Ανακοίνωση χορηγών και συνεργατών
  • Νοέμβριος 2018: Επίσημη ανακοίνωση της πόλης και του χώρου που θα φιλοξενήσει την Eurovision Asia 2019
  • Μάιος 2019: Ανακοίνωση της λίστας με τις διαγωνιζόμενες χώρες, του λόγκο, αλλά και έναρξη προπώλησης εισιτηρίων για τις πρόβες και το live show.
  • Ιούνιος 2019: Παρουσίαση των σχεδίων της σκηνής του διαγωνισμού
  • Ιούλιος 2019: Ανακοίνωση των παρουσιαστών
  • Σεπτέμβριος 2019: Επίσημη ανακοίνωση των συμμετοχών – τραγουδιών
  • Δεκέμβριος 2019: Welcome Party, κόκκινο χαλί, συνεντεύξεις τύπου, meet and greet, πρόβες, live show

Εκ περιτροπής η διοργανώτρια πόλη

Σε αντίθεση με το διαγωνισμό της Eurovision, στη Eurovision Asia δεν θα φιλοξενεί τον επόμενο διαγωνισμό απαραιτήτως ο νικητής, αλλά το reference group θα καθορίζει την επόμενη διοργανώτρια πόλη. Στόχος της Γκολντ Κόουστ είναι για τα πρώτα 12 χρόνια της διοργάνωσης, να φιλοξενεί την Eurovision Asia κάθε τέσσερα χρόνια. Δεν διευκρινίζεται αν αυτό σημαίνει πως ο διαγωνισμός θα πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια ή αν απλά η Αυστραλία θα τον φιλοξενεί  τότε.

Η Eurovision Asia θα έχει τρίωρη διάρκεια, όπως και ο κανονικός διαγωνισμός της Eurovision και θα μεταδίδεται ζωντανά σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες, αλλά και εκτός. Το SBS θα μεταδίδει την εβδομάδα του διαγωνισμού, μια ειδική εκπομπή μισής ώρας διάρκειας καθημερινά, όπου θα προβάλλονται, παρασκήνια, πρόβες και συνεντεύξεις των διαγωνιζόμενων. Ο διαγωνισμός θα μεταδίδεται ζωντανά φυσικά και μέσα από το YouTube Page της Eurovision.

Οι χώρες που έχουν ήδη βολιδοσκοπηθεί προκειμένου να συμμετάσχουν στην πρώτη Eurovision Asia, είναι η Κίνα, η Ινδία, η Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη, η Ινδονησία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.α.

Ομοιότητες και διαφορές με τον Διαγωνισμό της Eurovision

Μια σημαντική διαφορά της Eurovision Asia με το διαγωνισμό της Eurovision είναι ότι οι διοργανωτές (εν προκειμένω οι Αυστραλοί), θα μπορούν απευθείας να συζητούν με ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες, σε αντίθεση με τον εδώ διαγωνισμό, όπου οι εθνικές δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις είναι οι μοναδικοί αρμόδιοι να επιλέξουν τον εκάστοτε εκπρόσωπό τους.

Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει, είναι το σύστημα ψηφοφορίας, αφού και στη Eurovision Asia το αποτέλεσμα θα προκύπτει από 50% τηλεψηφοφορία και 50% από τη ψήφο των πενταμελών κριτικών επιτροπών.

πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *