JESC 2018: Ο Ανδρέας Αναστασίου σχολιάζει τις φετινές συμμετοχές

Ανγια κάποιον μπορούμε να πούμε ότι γνωρίζει καλά τη Junior Eurovision, αυτός σίγουρα είναι ο Κύπριος δημιουργός Ανδρέας Αναστασίου. Ο Ανδρέας εκπροσώπησε το νησί της Αφροδίτης στον παιδικό διαγωνισμό της Junior Eurovision το 2016, με το τραγούδι Dance Floor και τον Γιώργο Μιχαηλίδη. Το 2017 υπήρξε βασικό μέλος της κυπριακής αποστολής στο διαγωνισμό, ενώ φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις δύο του συμμετοχές στην κανονική Eurovision. Το 2011 με το Σαν Άγγελος Σ’ Αγάπησα για την Κύπρο και το 2013 με το Love Kills για το Βέλγιο. Ο Ανδρέας με χαρά δέχθηκε να σχολιάσει τις φετινές συμμετοχές για όλους τους αναγνώστες μας.

Andreas Anastasiou

Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά και ας δούμε τι μας είπε ο Ανδρέας για όλες τις φετινές συμμετοχές και τις πιθανότητες διάκρισής τους:

Roksana Węgiel – Anyone I Want To Be – Πολωνία

Η Πολωνία κάθε χρόνο στέλνει καλές συμμετοχές στον διαγωνισμό όπως και φέτος. Είναι μία σύγχρονη παραγωγή και με μία ωραία ερμηνεία. Σίγουρα η θέση της χώρας θα εξαρτηθεί από την εμφάνιση στην σκηνή.

Marija Spasovska – Doma (Home) – Π.Γ.Δ.Μ

Μια πολύ όμορφη μπαλάντα με έθνικ στοιχεία σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες συμμετοχές της χώρας το 2016 και 2017. Η Marija στην studio εκδοχή του τραγουδιού ερμηνεύει πολύ όμορφα το τραγούδι. Σε ένα τέτοιο κομμάτι η ερμηνεία είναι το ήμισυ της επιτυχίας.

Rita Laranjeira – Gosto de Tudo (Já Não Gosto de Nada) – Πορτογαλία

Είναι ωραίο feel-good τραγούδι αλλά πιστεύω ότι το επίπεδο είναι αρκετά ανεβασμένο φέτος και θα είναι δύσκολο να ξεχωρίσει ένα τραγούδι όπως αυτό που είναι λίγο γενικό και φωνητικά και σαν παραγωγή.

Manw – Petra – Ουαλία

H εισαγωγή του “Petra” θυμίζει πολύ το Send My Love της Adele. Στην πορεία εξελίσσεται σε ένα όμορφο κομμάτι, χωρίς όμως να πιστεύω ότι θα ξεχωρίσει ανάμεσα στις άλλες συμμετοχές.

Fidan Huseynova – I wanna be like you – Αζερμπαϊτζάν

Ωραία παραγωγή και σύγχρονος ήχος. Η φωνούλα της μικρής Fidan είναι πολύ όμορφη. Είμαι σίγουρος ότι το Αζερμπαϊτζάν επιστρέφει στον  διαγωνισμό θέλοντας μια καλή θέση.

Αngelina – Jamais Sans Toi – Γαλλία

Θα ήθελα πολύ να δω τη Γαλλία να κερδίζει για πρώτη φορά τον διαγωνισμό.  Η πιο άρτια συμμετοχή της φετινής διοργάνωσης από όλες τις απόψεις.

Ela – Marchin’ On – Μάλτα

Η Σουηδία της Junior Eurovision! Για ακόμα μια φορά μια άρτια συμμετοχή, με μια δυνατή φωνή. Όσο για την σκηνική παρουσία είμαι σίγουρος ότι θα είναι ιδιαιτέρα προσεγμένη και αυτή τη φορά.  Θεωρώ ότι θα είναι ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Efi Gjika – Barbie – Αλβανία

Η συμμετοχή της Αλβανίας μου αρέσει πολύ και έχει και πολλά στοιχεία από βαλκανική μουσική.

Tamar Edilashvili – Your Voice – Γεωργία

Πιστεύω ότι για ακόμα μια φορά η Γεωργία διεκδικεί το βραβείο. Η Tamar ίσως είναι μια από τις καλύτερες φωνές του διαγωνισμού με ένα ιδιαίτερο τραγούδι που την βοηθά πολύ να δείξει την φωνή της και είναι κάτι που συνήθως εκτιμούν οι επιτροπές.

Melissa & Marco – What is Love – Ιταλία

Όμορφη μπαλάντα που νομίζω ότι θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρα από τις επιτροπές.

Andreas Anastasiou

Daneliya Tuleshova – Ozine Sen – Καζακστάν

Η πρώτη της συμμετοχή στο διαγωνισμό και ίσως η τυχερή. Το θέλουν πολύ και θα κάνουν μια δυνατή εμφάνιση στο διαγωνισμό. Δεν μπορούσαν να έχουν καλύτερο ντεμπούτο.

Noam Dadon – Children Like TheseΙσραήλ

Μια επίσης ιδιαίτερη συμμετοχή που πιστεύω όμως ότι θα πάρει κάποιες ψήφους για την φωνή του μικρού Noam. Το τραγούδι ίσως να μην ταιριάζει πολύ στον διαγωνισμό αλλά ίσως να είναι και αυτό που θα το κάνει να ξεχωρίσει.

Bojana Radovanovic – Svet – Σερβία

Μια συμπαθητική μπαλάντα που δεν πιστεύω ότι έχει ιδιαίτερη τύχη στον διαγωνισμό. Θυμίζει συμμετοχές από Γιουροβίζιον στα 90ς, αν και η Bojana έχει όμορφη φωνή.

Daniel Yastremski – Time – Λευκορωσία

Θα έχει ενδιαφέρον για τους διοργανωτές του φετινού διαγωνισμού. Μια πολύ προσεγμένη συμμετοχή που θα πάει καλά. Η Λευκορωσία υποστηρίζεται στον διαγωνισμό από τις περισσότερες χώρες.

Anna Filipchuk – Unbreakable – Ρωσία

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρον συμμετοχή για της περσινή νικήτρια που πιστεύω επίσης ότι θα σκοράρει μια καλή θέση στις 25 Νοεμβρίου.

Darina Krasnovetska – Say Love – Ukraine

Μια συμμετοχή που η σκηνική της παρουσία είτε θα την ανεβάσει είτε θα ρίξει προς το τέλος του πίνακα.

Jael – Champion – Αυστραλία

Ακόμα μια συμμετοχή που θα εκτιμήσουν οι επιτροπές. Μια δυνατή συμμετοχή σε πολλά σημεία και μια αποστολή που προσέχει πάντα τις λεπτομέρειες.

Max and Anne – Samen – Ολλανδία

Μια δύσκολη χρονιά με πολλές ωραίες μπαλάντες και ωραίες φωνές. Η συμμετοχή της Ολλανδίας θα δυσκολευτεί να ξεχωρίσει.

L.E.V.O.N – L.E.V.O.N – Αρμενία

Χωρίς να είναι ιδιαίτερα δυνατή η φωνητική εμφάνιση του Levon στον εθνικό  διαγωνισμό της Αρμενίας, είναι χαρισματικός πάνω στην σκηνή και πιστεύω θα ξεσηκώσει το κοινό στο Minsk Αrena. Δεν θα παραξενευόμουν αν πήγαινε και πολύ καλά.

Taylor Hynes – IOU – Ιρλανδία

Πολύ συμπαθητικό τραγούδι και ο ίδιος ο Taylor είναι αρκετά καλός. Ίσως να μπει στην δεκάδα του διαγωνισμού.

Το EurovisionFun από 22 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στο Μινσκ για να καλύψει από κοντά την Junior Eurovision 2018. Ο Ανδρέας Αναστασίου, ως πιστός φίλος του διαγωνισμού θα είναι και αυτός εκεί. 

Μείνετε λοιπόν μαζί μας για να όλες τις εξελίξεις γύρω από τον 16ο Διαγωνισμό της Παιδικής Eurovision!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *