Live: Η Dress Rehearsal της Junior Eurovision 2018

Hπρώτη γενική πρόβα για τη Junior Eurovision 2018 λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στην Minsk Arena. Οι 20 συμμετέχοντες μία μόλις ημέρα πριν τον live show είναι σχεδόν έτοιμοι για την τελική τους εμφάνιση στη σκηνή. Εμείς έχουμε ήδη πάρει θέση μέσα στο στάδιο και σας μεταφέρουμε όλα όσα εξελίσσονται εδώ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανανεώνετε το άρθρο για να παρακολουθείτε μαζί μας την πρώτη dress rehearsal του διαγωνισμού.

Οι Λευκορώσοι έχουν ετοιμάσει μία πολύ καλή παραγωγή, όσοι δείτε το διαγωνισμό την Κυριακή θα το καταλάβετε. Το τηλεοπτικό θέαμα χωρίς υπερβολή μπορούμε να πούμε ότι είναι εφάμιλλο της κανονικής Eurovision και σε αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, αφού τουλάχιστον έξι χώρες (Αυστραλία, Πολωνία, Ουκρανία, Ολλανδία, Αρμενία, Γαλλία) δείχνουν ότι είναι ικανές για την νίκη. Ίσως τα πράγματα ξεκαθαρίσουν περισσότερο μετά και από τις σημερινές γενικές πρόβες.

Η έναρξη

Η γενική πρόβα ξεκίνησε με προβλήματα αφού ο ήχος διακόπηκε και ξεκίνησε και πάλι από την αρχή. Τα προβλήματα συνεχίζονται και η πρόβα σταματά για δεύτερη φορά.

Η Minsk Arena έχει αρκετό κόσμο σήμερα από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, αλλά και τα μέλη των αποστολών. Η πλειοψηφία πάντως του κόσμου που έχει έρθει για το διαγωνισμό, είναι από το Καζακστάν! Λέτε να σημαίνει κάτι αυτό; Ο πρόεδρος του καναλιού πάντως του Καζακστάν δήλωσε χθες ότι ενδιαφέρονται να διοργανώσουν τον επόμενο διαγωνισμό. Η μοναδική άλλη χώρα που δήλωσε ενδιαφέρον μέχρις στιγμής είναι η Αρμενία.

Ο διαγωνισμός ξεκινά με την παρουσίαση των χωρών. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδάκια πάνω και γύρω από τη σκηνή ντυμένα στα μαύρα. Βλέπουμε τη σημαία της κάθε χώρας και τους εκπροσώπους τους να περνάνε σε αλφαβητική σειρά μέσα στο στάδιο. Η παρέλαση τελειώνει με τους παρουσιαστές μας Eugene Perlin, Zinaida Kupriyanocich και Helena Meraai. Οι οποίοι μας εξηγούν τους κανόνες, θυμίζουν την online ψηφοφορία ενώ αναφέρουν ότι έχουμε νέο ρεκόρ, αφού φέτος συμμετέχουν στο διαγωνισμό 20 χώρες.

Η παρουσίαση των χωρών

Ουκρανία:

Πολλοί Ουκρανοί έχουν έρθει για να υποστηρίξουν την Darina Krasnovetska και το αντιπολεμικό τραγούδι της. Η Darina αν και μικρούλα έχει τη στόφα μεγάλης καλλιτέχνιδος. Εμφανίζεται μόνη στη σκηνή, σε ένα κόκκινο φόντο που προβάλει στίχους του τραγουδιού της. Μοναδικό μειονέκτημα η σειρά εμφάνισης της. Θα πάει ιδιαίτερα καλά, ειδικά στο online voting. Αν πάρει ψήφους και από τις επιτροπές τότε ίσως να τη δούμε και νικήτρια…

Πορτογαλία:

Η μικρή Rita ερμηνεύει ένα πολύ χαρωπό τραγούδι, αρκετά 90ς θα έλεγα εγώ. Είναι επίσης καλή ερμηνεύτρια. Στο φόντο βλέπουμε αστέρια, καρδούλες και διάφορα σχήματα. Στη γέφυρα παίζει με την κάμερα και πηγαίνει στη μικρή σκηνή. Τελειώνει το τραγούδι στο κέντρο της σκηνής καθισμένη σε μία κίτρινη πολυθρόνα. Δυστυχώς, αν και μου αρέσει το τραγούδι δεν βλέπω να πηγαίνει καλά.

Καζακστάν:

Ένα επικό τραγούδι για το ντεμπούτο του Καζακστάν στο διαγωνισμό. Τα γραφικά στο φόντο είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει μέχρι στιγμής. Η Daneliya έχει απίστευτη φωνή! Μοναδική ατμόσφαιρα μέσα στην Minsk Arena και η νότα στο φινάλε είναι εντυπωσιακή. Πολύ μεγάλο χειροκρότημα! Μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Αλβανία:

Η σκηνή χρωματίζεται ροζ για την συμμετοχή της Αλβανίας. Στα ροζ ντυμένη και η μικρούλα Efi, που ερμηνεύει αρκετά καλά τη συμμετοχή της. Παίζει με τις κάμερες και τα φώτα, σε ένα παιδικό τραγούδι, σε αντίθεση με την προηγούμενη συμμετοχή του.

Ρωσία:

Η Anna Filipchuk εμφανίζεται με την μπάντα της. Μια mid tempo συμμετοχή, με άψογα φωνητικά και μια πολύ επαγγελματική παρουσίαση. Στο φόντο βλέπουμε φυσαλίδες και στη γέφυρα το πρόσωπο πολλών μικρών παιδιών. Για πολλούς ένα τραγούδι που θα μπορούσε να σταθεί και στην κανονική Eurovision. Μεγάλο χειροκρότημα, αφού η Ρωσία είναι σαν να παίζει στην έδρα της εδώ στη Λευκορωσία.

Ολλανδία:

Χθες γνωρίσαμε τον Max και την Anne και είναι γλυκύτατοι. Άλλη μία πολύ καλή ερμηνεία φωνητικά. Στο φόντο βλέπουμε τους ίδιος, ενώ υπάρχει και δρώμενο στη μικρή σκηνή. Μια μπαλάντα για τη φιλία και μια δουλεμένη συμμετοχή που μπορεί να φέρει τη νίκη για μία ακόμα φορά στην Ολλανδία, που μαζί με τη διοργανώτρια Λευκορωσία δεν έχει λείψει ποτέ από το διαγωνισμό της Eurovision.

Αζερμπαϊτζάν:

Τη Fidan όπως σας είπαμε με χθεσινό άρθρο συνοδεύουν στη σκηνή του διαγωνισμού τέσσερα ελληνόπουλα! Ξεκινά καθισμένη σε έναν λευκό κύβο που φωτίζει. Υπάρχει dry ice, τα κορίτσια μας κρατούν στο χέρι τους έναν φακό, ενώ κάνουν συγχρονισμένες κινήσεις γύρω της. Στο τέλος του τραγουδιού η Fidan ανεβαίνει πάνω στον κύβο όπου ερμηνεύει τη γέφυρα του τραγουδιού και το τελευταίο ρεφρέν. Αρκετό χειροκρότημα.

Λευκορωσία:

Μαζί με το Καζακστάν η Λευκορωσία έχει την πιο εντυπωσιακή σκηνική παρουσίαση. Τι δεν θα δούμε στα 3 λεπτά της συμμετοχής της… Τρισδιάστατα γραφικά, γήπεδο μπάσκετ, μια πόλη, μια παραλία, bmx και πολλά άλλα. Ένα τελείως δυτικότροπο τραγούδι που πιστεύω θα πάει πολύ καλά. Ίσως και να το αξίζουν, με μια τόσο όμορφη διοργάνωση που έκαναν φέτος.

Ιρλανδία:

Πολύχρωμα σκηνικό, ρετρό διάθεση και δύο χορεύτριες για τον Taylor Hanes. Ένα εύθυμο τραγούδι που είτε σου αρέσει ή όχι σου ανεβάζει τη διάθεση. Ο Taylor είναι αρκετά χαρισματικός. Στη γέφυρα παίζει με τα φώτα και υπάρχει ένα μικρό χορευτικό. Πραγματικά είναι ερωτηματικό η τύχη της Ιρλανδίας στον βαθμολογικό πίνακα την Κυριακή.

Σερβία:

Άλλη μία πολύ καλή φωνή, αυτή τη φορά από την Bojana και την μπαλάντα της. Μεταφερόμαστε σε ένα παραμύθι. Παλάτι, ουρανός σύννεφα στο φόντο. Στη γέφυρα τρέχει προς τη μικρή σκηνή και αφήνει πίσω της αστρόσκονη. Δεν είναι άσχημο τραγούδι, αλλά δύσκολα θα ξεχωρίσει νομίζω.

(Διαφημιστικό διάλειμμα)

Ιταλία:

Μια κλασσική ιταλική συμμετοχή, από τον ίδιο συνθέτη και των προηγούμενων συμμετοχών της χώρας στο διαγωνισμό. Δύο καλές φωνές, αλλά αρκετά flat σαν τραγούδι.

Αυστραλία:

Μία ακόμα επική συμμετοχή. Μια mid tempo μπαλάντα και ένα αρκετά σύγχρονο τραγούδι που θα στέκονταν και στην κανονική Eurovision. Εδώ το χρυσό χρώμα κυριαρχεί. Φωνητικά η Jael είναι άψογη και δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό του φαβορί.

Γεωργία:

Η περσινή διοργανώτρια του διαγωνισμού στέλνει και φέτος μια πολύ δυνατή συμμετοχή. Η Tamar έχει μία υπέροχη φωνή. Στο φόντο βλέπουμε την κίνηση στους δρόμους μιας πόλης. Ένα τραγούδι που έχει επίσης τις προοπτικές να πάει καλά. Η Γεωργία μην το ξεχνάτε ότι είναι η βασίλισσα του διαγωνισμού με τρεις νίκες.

Ισραήλ:

Η πιο έθνικ συμμετοχή του διαγωνισμού. Εμφανίζεται μόνος του στη σκηνή. Μαύρο φόντο με μπλε και λευκούς φωτισμούς. Αν και το τραγούδι εξαιτίας του ιδιαίτερο του στυλ ξεχωρίζει, δεν πιστεύω ότι θα έχει τύχη.

Γαλλία:

Η μικρή Angelina από τη Γαλλία είναι το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού. Ξεκινά από τη μικρή σκηνή με τη συνοδεία δύο χορευτών. Φθινόπωρο στο Παρίσι, ένα παγκάκι,  ένα παριζιάνικο φανάρι και η άμαξα ενός παγωτατζή συνθέτουν το φόντο. Πολύχρωμο σκηνικό και ένα καλοδουλεμένο χορευτικό. Η Γαλλία δείχνει έτοιμη να κερδίσει λέτε να καταφέρει; Μεγάλο χειροκρότημα.

ΠΓΔΜ:

Άλλη μία μπαλάντα από την ΠΔΓΜ αυτή τη φορά. Ξεκινά από τη μικρή σκηνή, φοράει μία μαύρη κάπα την οποία βγάζει στη συνέχεια. Χιόνι και στη συνέχεια βροχή, στο τέλος στην οθόνη γράφει τη λέξη Home.

Αρμενία:

Πορτοκαλί και πράσινο φόντο για την Αρμενία και τον L.E.V.O.N. Η Αρμενία έχει την παράδοση με το μέρος της στον διαγωνισμό της Junior Eurovision. Ένα ξεσηκωτικό τραγούδι και μία άνετη ερμηνεία από τον LEVON παρόμοια με αυτή του βίντεο κλιπ.

Ουαλία:

Στα χρώματα της σημαία της Ουαλίας το φόντο. Τέσσερις χορευτές για την Manw και ένα τυπικό ουαλικό λιβάδι στις οθόνες μας. Φωνητικά και εδώ δεν υπάρχουν προβλήματα. Αρκετά αδιάφορο όμως τόσο ως κομμάτι και ως παρουσίαση.

Μάλτα:

Ένα τραγούδι με κοινωνικό μήνυμα και εδώ. Κατά της φτώχειας και της πείνας στον κόσμο. Απίστευτη φωνή και η Ela από την Μάλτα. Στο φόντο βλέπουμε εικόνες της ίδιας, αλλά και άλλων παιδιών που κρατούν διάφορα συνθήματα. Το πιο δυτικότροπο τραγούδι μαζί με της Αυστραλίας, η “Σουηδία” της Junior Eurovision πάντα βρίσκει τον τρόπο να πηγαίνει καλά στο διαγωνισμό. Την αποστολή συνοδεύει η Destiny που είχε κερδίσει για τη Μάλτα τη Junior Eurovision 2015.

Πολωνία:

Η Roksana από την Πολωνία έχει με διαφορά τους περισσότερους fans από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. Τα βίντεο των προβών της  έχουν δεκάδες χιλιάδες views, αφού η ίδια είναι μεγάλη σταρ στη χώρα της. Το φόντο συνεχώς αλλάζει. Βλέπουμε στην αρχή διάφορους αριθμούς, μετά τον ουρανό, φωτιές. Η ίδια ερμηνεύει τη συμμετοχή της άνετα και έχει τη συνοδεία επί σκηνής τρεις χορευτές και δύο στα φωνητικά. Η Πολωνία είναι ικανή ακόμα και για τη νίκη.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για την Jury Rehearsal της Junior Eurovision 2018 στις 17.00 ώρα Ελλάδας.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *