Γιάννα Τερζή: “Υπάρχει μια ιστορία πίσω από τον αποκλεισμό”

Γιάννα Τερζή | Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε η Γιάννα Τερζή στην εκπομπή “Μεσάνυχτα” της Ελεονώρας Μελέτη Πως επέλεξε να πάει στην eurovision; Για ποιον καλλιτέχνη θα έγραφε τραγούδι; Θα ξανασυμμετάσχει στον διαγωνισμό; 

Το όνειρο της να πάει στην Eurovision

“Έπρεπε να είχα ακούσει καλύτερα όταν μου έλεγαν ότι το να πάω στην Eurovision είναι μανίκι. Από πολύ μικρή την παρακολουθούσα με μανία. Μου φαινόταν κάτι φαντασμαγορικό για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και δίνει μεγάλες ευκαιρίες στους καλλιτέχνες. Ήταν “Όνειρο Μου”

 

“Ήταν τυχαία η συμμετοχή μου”

“Δεν έγινε με σχέδιο η συμμετοχή μου. Βρέθηκα με μια παρέα ανθρώπων στην Ελλάδα που ξεκινήσαμε δειλά δειλά να γράφουμε. Πιο πολύ ξένα γιατί μόλις είχα γυρίσει από την Αμερική και είχα αυτό το κλίμα. Γράψαμε τραγούδια και είπαμε μήπως τα δώσουμε σε καλλιτέχνες για eurovision γιατί είναι ο μόνος τρόπος να διοχετευτεί καλά ένα ξένο τραγούδι. Μου είπαν να γράψουμε ελληνικό αλλά εγώ δεν είχα γράψει ελληνικό στίχο στην ζωή μου, ούτε ελληνική μελωδία. Έτσι πάνω στην πλάκα και χαλαρά γράφτηκε το “Όνειρο Μου” σε 40 λεπτά!

 

Πως έγινε η ερμηνεύτρια του τραγουδιού;

“Τα πράγματα ήταν πολύ πιεσμένα. Ήταν τελευταία στιγμή όλα αυτά που σου λέω. Δηλαδή στείλαμε το demo και δεν είχαμε αποφασίσει αν θα το πω εγώ. Στο demo τραγουδούσα εγώ. To πήρε η ΕΡΤ και είπε θα πάτε εσείς. Ήταν κάπως έτσι. Συμφώνησα επειδή πίστευα πάρα πολύ στο τραγούδι. Γράψαμε ένα πολύ ωραίο τραγούδι και ήμουν πολύ χαρούμενη και περήφανη να το πω”

 

“Δεν είναι τι και ποιος έφταιξε για τον αποκλεισμό”

“Είναι μια ολόκληρη ιστορία που επιλέγω να αφήσω πίσω μου. Επιλέγω να κρατήσω το πόσο στήριξε ο κόσμος και τα media αυτό το τραγούδι. Θα μπορούσε να μην με είχε στηρίξει ο κόσμος”

 

Υπήρξαν εντάσεις με την Ελένη Φουρέιρα;

“Δεν έχουν σχέση οι 2 αποστολές. Κάθε χρόνο η Ελλάδα πηγαίνει με μια δυσκολία. Δεν είναι από τις χώρες που πηγαίνει υποστηριγμένα και άρτια. Δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με τις παραφιλολογίες. Κάθε μέρα ήταν κάτι καινούργιο που έπρεπε να σωθεί για την ελληνική αποστολή και εγώ προσωπικά δεν ασχολήθηκα με το τι συνέβαινε με τις άλλες αποστολές. Δεν με ρωτάγανε.

 

Θα ξανασυμμετείχε στον διαγωνισμό;

“Με άλλες συνθήκες και λίγο πιο μακρινά γιατί ακόμα είναι πολύ έντονη η εμπειρία. Δεν λέω ποτέ “ποτέ” στην ζωή μου. Το αφήνω έτσι ανοιχτό. Η Έλενα Παπαρίζου θεωρώ ότι είναι μια καλλιτέχνιδα που θα ήθελα να γράψω τραγούδι, είτε πάει στην Eurovision είτε δεν πάει”

 

Γιάννα Τερζή: “Υπάρχει μια ιστορία πίσω από τον αποκλεισμό”

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *