Ελλάδα: Το κόστος της συμμετοχής μας στη Eurovision 2018

Αναρτήθηκαν στην Διαύγεια τα ποσά που ξόδεψε η ΕΡΤ για την συμμετοχή μας στη Eurovision 2018. Το συνολικό ύψος ανέρχεται στα 183.470 Ευρώ.

Στην  EBU για τα δικαιώματα μετάδοσης και συμμετοχής στον 63ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision διατέθηκε το μεγαλύτερο ποσό του κόστους της φετινής μας συμμετοχής. Συγκεκριμένα το σύνολο των εξόδων που κατέβαλε η ΕΡΤ ανήλθε στα 183.470 Ευρώ και εξ αυτών τα 119.000 ευρώ στην EBU ως κόστος συμμετοχής στο οποίο περιλαμβάνεται και το δικαίωμα μετάδοσης όλων των φάσεων του Διαγωνισμού (participation fee).

Τα υπόλοιπα έξοδα αφορούσαν τις τεχνικές διευκολύνσεις (κυκλώματα, δοκιμαστικές τηλεψηφοφορίες κλπ) που αφορούν στις τρεις βραδιές του Διαγωνισμού (Α και Β Ημιτελικός) και σε ισάριθμες πρόβες την προηγούμενη ημέρα κάθε φάσης – συνολικά έξι μεταδόσεις (25.000 Ευρώ). Επίσης, το κόστος για την ενοικίαση του θαλάμου σχολιαστών με πλήρη εξοπλισμό προϋπολογίστηκε στα 8.000 Ευρώ.

Με το υπόλοιπο ποσό (31.000 Ευρώ) η ΕΡΤ παρήγαγε τρεις εκπομπές για την παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής και τα τραγούδια κάθε ημιτελικού, τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και ημερήσιας αποζημίωσης των υπαλλήλων της (Αρχηγού αποστολής, Υπεύθυνου Τύπου και δύο σχολιαστών) στη Λισαβόνα για διάστημα 7 –  15 ημερών, καθώς και κόστη εξόδων μετακίνησης στη Λισαβόνα, εθιμοτυπίας, μεταφοράς προωθητικού υλικού κ.α.

Είναι φανερό ότι τα 183.470 ευρώ που ξόδεψε η ΕΡΤ για την φετινή μας συμμετοχή, λαμβάνοντας πάλι υψηλή τηλεθέαση παρά τον αποκλεισμό μας, είναι πολύ λίγα σε σχέση με τα υπέρογκα ποσά που έχει δαπανήσει τα τελευταία χρόνια σε προγράμματα πολύ χαμηλότερης τηλεθέασης. Ευχόμαστε ότι για το 2019 η ΕΡΤ θα επενδύσει περισσότερα στο project, διοργανώνοντας μια αξιοπρεπή επιλογή της συμμετοχής μας χωρίς τα φετινά παρατράγουδα, στηρίζοντας κατά το δυνατόν και την σκηνική μας παρουσία στο Τελ Αβίβ.

Όσοι έχουν σκοπό να αντιγράψουν το άρθρο, καλό θα είναι να τηρούν τους στοιχειώδεις όρους της δεοντολογίας και να αναγράψουν την πηγή.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *