Εσθονία: Συνέντευξη με τους xtra basic(Eesti Laul 2019)

Εγκαινιάζουμε στο Eurovisionfun τις συνεντεύξεις για την καινούρια season με τους xtra basic από την Εσθονία. Ο Andrei και ο Igor η αλλιώς xtra basic συμμετέχουν, σε συνεργασία με την Emily J, με το τραγούδι Hold Me Close στο φετινό Eesti Laul, επιχειρώντας να εκπροσωπήσουν την Εσθονία στη Eurovision 2019.

Ο συντάκτης του Eurovisionfun Παναγιώτης Νάρης επικοινώνησε μαζί τους και εκείνοι δέχθηκαν με χαρά να μας “συστηθούν”. Ας δούμε τι έχουν να μας πούνε για την συμμετοχή τους στο Eesti Laul και το διαγωνισμό της Eurovision γενικότερα!

E.F: Καλησπέρα xtra basic!  Πείτε μας μερικά πράγματα για σας.

xtra basic: Είμαστε ένα duo αποτελούμενο από τους Andrei Zevakin και Igor Volhonski. Πρωτοσυναντηθήκαμε πριν, περίπου, ένα χρόνο και αμέσως ξεκινήσαμε να κάνουμε πράγματα μαζί. Συνειδητοποίησαμε σύντομα πως μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και ξεκινήσαμε αυτό το “πρότζεκτ” που ονομάζεται xtra basic. Επικεντρωνόμαστε στο να “φτιάχνουμε”  μουσική που να ¨μιλάει” στις ψυχές των ανθρώπων. Τους θέλουμε συνοδοιπόρους σε αυτό το ταξίδι. Γι’αυτό το λόγο επικεντρωνόμαστε στο να δημιουργούμε μουσική που “μιλάει” στην καρδιά των ανθρώπων και δημιουργεί μια εμπειρία που δε θα ξεχάσουν ποτέ.

 

E.F: Φέτος, συμμετέχετε στο Eesti Laul με το Hold Me Close. Πείτε μας δύο λόγια για το τραγούδι και τη συνεργασία σας με την Emily J.

xtra basic: Ο Andrei και η Emily γνωρίζονται εδώ και καιρό και έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν. Ανέβασαν 2 covers στο Youtube τα οποία έκαναν και τρομερή επιτυχία. Όταν “γεννήθηκε¨το Hold Me Close, ο Andrei πρότεινε την Emily σαν την ιδανική φωνή και έτσι της στείλαμε το instrumental. Εκείνη αγάπησε εξαρχής το κομμάτι μας και έτσι καθίσαμε και γράψαμε και τους στίχους.

E.F: Έχετε ακούσει καθόλου τα υπόλοιπα τραγούδια του Eesti Laul; Σας “τράβηξε” κάποιο τη προσοχή  και πως  βλέπετε τον ανταγωνισμό φέτος;

xtra basic: Ναι, γνωρίζουμε τα υπόλοιπα τραγούδια. Μας αρέσει πάρα πολύ το τραγούδι της Lacy Jay. Το φετινό Eesti Laul θα είναι κάπως διαφορετικό καθώς όλα τα show θα είναι Live, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια.

E.F: Ποια είναι η “σχέση¨σας με την Eurovision; Σας αρέσει να την παρακολουθείτε;

xtra basic: Η Eurovision στην Εσθονία είναι μεγάλο πράγμα. Όλοι την παρακολουθούν μαζί με την οικογένεια και τους φίλους τους. Οπότε το να είσαι μέρος της, είναι κάτι το πολύ μοναδικό. Το Eesti Laul το παρακολουθούμε αρκετά χρόνια τώρα. Τη Eurovision ακόμα πιο πολλά! Ο Andrei ισχυρίζεται πως την παρακολουθεί από το 2003!

E.F: Πείτε μας την αγαπημένη σας Εσθονική συμμετοχή και γενικά την αγαπημένη σας συμμετοχή στην ιστορία του θεσμού.

xtra basic: Για τον Andrei, η αγαπημένη Εσθονική συμμετοχή είναι το Kuula του Ott Lepland. Όσον αφορά τον Igor, ξεχωρίζει το νικητήριο Everybody από τους Dave Benton και Tanel Padar. Γενικά, στον Andrei αρέσει το  You Let Me Walk Alone του Michael Schulte και στον Igor το You Are The Only One του Sergey Lazarev.

E.F: Τι σημαίνει Eurovision για εσάς;

xtra basic: Παρακολουθούμε τον διαγωνισμό από παιδιά. Έχουμε τόσες αναμνήσεις από την Eurovision και αν μας δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχουμε και μεις θα σήμαινε τα πάντα για μας.

E.F: Ποια είναι τα μελλοντικά σας πλάνα;

xtra basic: Προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στο Eesti Laul και βάζουμε όλη την ενεργεία μας για τον σκοπό αυτό. Μετά, έχουμε ήδη έτοιμα μερικά singles για να κυκλοφορήσουμε και ελπίζουμε πως με το τέλος αυτής της χρονιάς θα είναι έτοιμο και ένα album.

E.F: Έχετε επισκεφθεί ποτέ την χώρα μας; Τι εντυπώσεις σας άφησε:

xtra basic: Ναι, έχουμε έρθει και οι δύο στην Ελλάδα. Είναι τόσο υπέροχη χώρα! Ο Igor έχει περάσει τις διακοπές του στην Αθήνα και εντυπωσιάστηκε όταν δείπνησε έχοντας ως θέα την Ακρόπολη. O Andrei έχει επισκεφθεί και αυτός την Αθήνα, αλλά έκανε τις διακοπές του στην Κρήτη.Έμεινε έκθαμβος από την ελληνική κουλτούρα. Θα μας άρεσε πολύ να την επισκεφθούμε ξανά μια μέρα.

E.F: Τέλος, δώστε μας ένα μήνυμα για τους Έλληνες fans σας.

xtra basic: Ελπίζουμε πως η Ελλάδα θα αγαπήσει το τραγούδι σας και με την Emily στηριζόμαστε στις ψήφους σας! Ανυπομονούμε να δώσουμε μια συναυλία στην Ελλάδα.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τους xtra basic για το χρόνο που διέθεσαν και την υπέροχη συνέντευξη που μας παρέθεσαν. Παρακάτω, ακούστε τη συμμετοχή τους στο φετινό Eesti Laul:

Φυσικά, μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για περισσότερες συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές των φετινών εθνικών τελικών!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *