Η Eurovision στα trends της Google και για το 2018!

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision βρέθηκε για ακόμα μια χρονιά στις πρώτες θέσεις του Year In Search, μιας λίστας που δίνει η Google κάθε χρόνο στη δημοσιότητα, για το τι αναζήτησαν περισσότερο οι χρήστες παγκοσμίως, αλλά και ανά χώρα ξεχωριστά.

Κατάφερε να βρεθεί στο Top 10 των πιο δημοφιλών αναζητήσεων της χρόνια σε Εσθονία (2 place), Λιθουανία (2), Ελλάδα (2), Ουκρανία (3), Λευκορωσία (4), Σλοβενία (5), Ιρλανδία (6), Πορτογαλία (8), Σερβία (9) και Ελβετία (10).

Η Eurovision έγινε επίσης το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς στο νικητήριο Ισραήλ, στο Καζακστάν, στην Λευκορωσία και στην Ισπανία, ενώ βρίσκεται στο Top 10 των τηλεοπτικών προγραμμάτων στην Πολωνία (3).

Ενδιαφέρον βέβαια είναι οι υψηλές θέσεις εθνικών τελικών. Ανάμεσα τους βλέπουμε τα Sanremo (Ιταλία, 3), Melodifestivalen (Σουηδία, 3), Operacion Triunfo (Ισπανία, 3), Supernova (Λετονία, 5), Eesti Laul (Εσθονία, 6), A Dal (Ουγγαρία, 10). Όλα τα παραπάνω συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο σημαντικά γεγονότα και τηλεοπτικά γεγονότα για κάθε χώρα.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που κέρδισαν το ενδιαφέρον το 2018 βλέπουμε την Netta (Ισραήλ, 2), η οποία έγινε η καλλιτέχνις της χρονιάς,  την Elina Nechayeva (Εσθονία, 2), τον Waylon (Ολλανδία, 3), τον Mikolas Josef (Τσεχία, 8), την Eleni Foureira (Ελλάδα, 10). Εκτός από αυτούς όμως, βλέπουμε και άλλους καλλιτέχνες συνδεδεμένους με την Eurovision, όπως την Glennis Grace (Ολλανδία, 2), Lill Babs (Σουηδία, 3), Eva Burešová (Τσεχία, 10), Sanne Salomonsen (Δανία, 10) και την France Gall (Βέλγιο, 2).

Στην Γαλλία, ο στίχος  “Mercy”βρέθηκε ένατος στη λίστα αναζήτησης στίχων, ενώ στην Ουκρανία, στην 9η θέση της ερώτησης “Why?” (Γιατί;) αναπάντεχα εμφανίζεται το “Why Ukraine is not voting at the Eurovision?” (Γιατί η Ουκρανία δεν ψηφίζει στην Eurovision).

Μια νέα χρονιά έρχεται σε λίγες εβδομάδες και η Eurovision είναι έτοιμη να προσφέρει μοναδικές στιγμές και άπλετο ενδιαφέρον και το 2019.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *