Καταλονία: Ο TV3 θα διεκδικήσει την ιδιότητα του μέλους της EBU

Το Κοινοβούλιο της Καταλονίας έχει δώσει την έγκρισή του στον TV3 να διεκδικήσει την ιδιότητα του μέλους της EBU.

Το Κοινοβούλιο της Καταλονίας έχει εγκρίνει αυτήν την εβδομάδα ένα μέτρο που δίνει την έγκρισή του στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα, για να προωθήσει την πλήρη συμμετοχή του στην EBU. Ο El Nacional αναφέρει ότι το μέτρο που ρωτούσε εάν η Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (Καταλανική Εταιρεία Τηλεοπτικών Μεταδόσεων) πρέπει να είναι μέλος της EBU, εγκρίθηκε με 75 ψήφους υπέρ, 56 κατά και 4 αποχές. Ακολούθησε επίσης μια ψηφοφορία σχετικά με το εάν η Καταλονία πρέπει να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με 69 ψήφους υπέρ, 60 ψήφους κατά και 6 αποχές.

Η Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals αποτελείται από τους ακόλουθους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς:

  • Televisió de Catalunya – Αποτελείται από επτά κανάλια (συμπεριλαμβανομένου του TV3).
  • Catalunya Ràdio – Αποτελείται από τέσσερα ραδιοφωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με την αναφορά, η CCM σκοπεύει να υποβάλει αίτηση ένταξης το επόμενο έτος, με ελπίδα να γίνει πλήρες μέλος το 2020. Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη στη μακρά ιστορία της περιοχής που προσπαθεί να αποκτήσει την ιδιότητα μέλους της EBU.

Τα μέλη του Κοινοβουλίου της Καταλονίας ανέφεραν τα παραδείγματα των ραδιοτηλεοπτικών φορέων, όπως:

  • S4C – Ουαλία
  • RTBF / VRT – Βέλγιο
  • SRF / RSI / RTS / RTR – Ελβετία

Όταν οι χώρες  έχουν πολλαπλά μέλη στην EBU, οι κανόνες λένε το εξής:

3.15. Μια ομάδα ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών από την ίδια χώρα που παρέχουν είτε μια κοινή υπηρεσία εθνικών προγραμμάτων είτε, σε χώρες με δύο ή περισσότερες γλωσσικές περιοχές, ξεχωριστή υπηρεσία προγράμματος για κάθε περιοχή, μπορεί να γίνει δεκτή ως ένα μόνο μέλος εάν είναι de jure ή de facto ένωση τέτοιων οργανισμών και υπό την προϋπόθεση ότι, ατομικά ή συλλογικά, συμμορφώνονται με τους όρους προσχώρησης που ορίζονται στα άρθρα 3.2, 3.3, 3.4, 3.5 και 3.6.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η EBU έχει επίσης εγκρίνει τη συμμετοχή της Ουαλίας (S4C) στoν διαγωνισμό Eurovision Choir of the Year και στη Junior Eurovision, ενώ ο BBC Alba (Σκωτία) θα κάνει ντεμπούτο στην Eurovision Choir of the Year του 2019. Ωστόσο, αυτές οι εγκρίσεις ήρθαν ως αποτέλεσμα της άρνησης του BBC να καλύψει τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς.

Καταλονία & Eurovision

Ο TV3 έχει προηγούμενη εμπειρία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision έχοντας συνεργαστεί με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ανδόρας το 2004. Ο RTVA συνεργάστηκε με τον TV3 στην παραγωγή της διαδικασίας επιλογής της Ανδόρας για το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Ο El Nacional αναφέρει ότι η CCM εξετάζει επί του παρόντος ποιες εκδηλώσεις της EBU θα μπορούσε να μεταδώσει, προκειμένου να ενισχυθούν οι πιθανότητες συμμετοχής της. Μεταξύ των προγραμμάτων που συζητούνται είναι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision και αν θα μπορούσε να προσφέρει μετάδοση του διαγωνισμού στα καταλανικά.

Άλλοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς με στόχο την πλήρη συμμετοχή στην EBU

Ορισμένοι άλλοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς προσπαθούν επί του παρόντος να εξασφαλίσουν πλήρη συμμετοχή στην EBU. Ο κατάλογος περιλαμβάνει:

  • Νήσοι Φερόε – KVF
  • Καζακστάν – Οργανισμός Khabar
  • Κόσοβο – RTK
  • Λιχτενστάιν – 1FLTV

πηγή: eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *