Κύπρος: Οι ευχές του ΡΙΚ για τα γενέθλια του Alex Papaconstantinou

Γενέθλια έχει σήμερα ο Alex Papaconstantinou και το ΡΙΚ ευχήθηκε δημόσια στον ελληνοσουηδό συνθέτη, που φέτος θα υπογράψει για τρίτη φορά την κυπριακή συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Εκ μέρους λοιπόν όλης της κυπριακής αποστολής και μέσω του επίσημου λογαριασμού του ΡΙΚ για την Eurovision στο Facebook, έστειλε τις ευχές της η κυπριακή δημόσια τηλεόραση στον ταλαντούχο δημιουργό.

Ο Alex Papakonstantinou στα 39 του χρόνια είναι ήδη γνωστός συνθέτης και παραγωγός. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα, το Αζερμπαιτζάν και την Κύπρο στο διαγωνισμό, ενώ πολλά τραγούδια του έχουν γίνει τεράστιες επιτυχίες στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς. Το 2007 ήταν ο συνθέτης του Yassou Maria, που εκπροσώπησε την Ελλάδα με το Σαρμπέλ. Το 2009 μαζί με τον Arash συνθέτουν το Always που εκπροσώπησε το Αζερμπαιτζάν και έφθασε στην τρίτη θέση. Το 2012 συμμετέχει και πάλι στο διαγωνισμό, αυτή τη φορά με την Ήβη Αδάμου και το La la love για την Κύπρο. Το τραγούδι σκαρφαλώνει στη 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα.. Το 2015 γράφει για την Τάμτα το Unloved που προορίζονταν για τον ελληνικό εθνικό τελικό, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβαν τις προθεσμίες που η ΕΡΤ είχε θέσει. Φυσικά φέτος υπέγραψε την μεγάλη επιτυχία της Ελένης Φουρέιρα, Fuego, που έφθασε στην δεύτερη θέση, την καλύτερη που έχει πάρει ποτέ η Κύπρος στον διαγωνισμό.

Ο Alex γεννήθηκε και ζει μέχρι και σήμερα στη Σουηδία. Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες μεταξύ αυτών οι Antique, η Άννα Βίσση, η Έλενα Παπαρίζου, η Τάμτα, ο Νίκος Γκάνος, τα Κόκκινα Χαλιά και άλλους. Είναι από τους λίγους Έλληνες δημιουργούς που έχει συνεργαστεί και με μεγάλα ονόματα της διεθνούς και παγκόσμιας δισκογραφίας όπως ο Enrique Iglesias, η Loreen, η Margaret, ο Arash, η Jennifer Lopez κ.α.

Εμείς εδώ στο EurovisionFun δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε χρόνια πολλά, πάντα με έμπνευση και δημιουργία.

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Eurovision Greece
    Eurovision Greece says:

    Γιατί γράφετε ότι θα συνθέσει για τρίτη φορά το τραγούδι της Κύπρου; Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά μετά το περσινό “Fuego”! 🙂

    Απάντηση
  2. Eurovision Greece
    Eurovision Greece says:

    Ωχ βλακεία είπα. Όντως 3 φορές συνέθεσε τραγούδι για την Κύπρο. Sorry. Αν είναι εφικτό να μη δημοσιευτεί το σχόλιο. Ευχαριστώ και καλές γιορτές!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *