Ρουμανία: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι στο Selecția Națională 2019 – Ακούστε τα τραγούδια!

Πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση της Ρουμανίας, TVR, ανακοίνωσε τους υποψήφιους στους δύο ημιτελικούς του εθνικού τελικού της χώρας, Selecția Națională 2019. Ανάμεσα τους και τρεις καλλιτέχνες που έχουν ήδη εκπροσωπήσει τη Ρουμανία σε προηγούμενους διαγωνισμούς της Eurovision.

Μια κριτική επιτροπή αξιολόγησε τα τραγούδια που υποβλήθηκαν προκειμένου να διαγωνισθούν στο Selecția Națională 2019 και επέλεξε τα 24 καλύτερα, που θα διαγωνισθούν στους δύο ημιτελικούς στο Αράντ και στο Ιάσιο, στα δυτικά και τα ανατολικά της χώρας αντίστοιχα. Φυσικά, ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, Βουκουρέστι.

Τρεις Eurostars επιχειρούν την επιστροφή τους στη σκηνή της Eurovision

Μεταξύ των υποψηφίων είναι ο MIHAI που εκπροσώπησε την Ρουμανία το 2006 στη Eurovision της Αθήνας με το Tornero κατακτώντας την τέταρτη θέση, αλλά και η Nicola που κατέκτησε την δέκατη θέση στο διαγωνισμό του 2003 με το Don’t Break My heart. 25 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή της Eurovision, ο Dan Bittman που είναι και ο πρώτος εκπρόσωπος της Ρουμανίας στη Eurovision με το Dincolo De Nori, επιχειρεί να επιστρέψει στο διαγωνισμό.

Ανάμεσα στους υποψηφίους  συναντούμε και τις Xandra και Teodora Dinu που ήταν υποψήφιες στο Selecția Națională τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τους Ρουμάνους eurofans μεγάλο φαβορί είναι η μικρούλα Laura Bretan, νικήτρια του Ρουμανία Έχεις Ταλέντο και φιναλίστ στο Αμερική Έχεις Ταλέντο. Περισσότερα για την ίδια και το τραγούδι με το οποίο συμμετέχει στο Selecția Națională 2019 μπορείτε να δείτε στο σχετικό μας άρθρο.

Δυστυχώς η Shaya δεν κατάφερε να προκριθεί στη φάση των ημιτελικών και έτσι δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει την εκπροσώπηση της Ρουμανίας στη Eurovision 2019.

Οι υποψήφιοι του Selecția Națională 2019

Αυτοί είναι οι 24 υποψήφιοι στον εθνικό τελικό της Ρουμανίας για τη Eurovision 2019 (κάντε κλικ στους τίτλους των τραγουδιών για να ακούσετε όσα είναι διαθέσιμα):

Baya (Speechless) M I H A I
Daina Letitia Moisescu & Sensibil Balkan
Dear father Laura Bretan
Destin Trooper
Discrete Xonia
Give up now Johnny Badulescu
High heels on Echoes
Ielele 2 Gents
Independent Xandra
Make me your man TWM
On a Sunday Ester Peony
Pierd Dan Bittman
Right now Olivier Kaye
Rock this way Ommieh x Anakrisez
Skyscraper Teodora Dinu
Tears Georgy
The call Berniceya
The song of my heart The four
The way it goes Steam
Underground Vaida
We are the ones Claudiu Mirea
Weight of the world Nicola
Without you (Sin ti) Dya & Lucian Colareza
Your journey Aldo Blaga

Ο δεύτερος ημιτελικός του Selecţia Naţională θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου, ενώ ο πρώτος μία εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή στις 20 Ιανουαρίου. Δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού του Selecţia Naţională 2019

Ο νικητής του Selecţia Naţională 2019 θα αναδειχθεί από τη συνδυαστική ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής, με αναλογία 50-50.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *