Τουρκία: Η TRT επιθυμεί μεγαλύτερη συμμετοχή στα event της EBU

Μετά την εκλογή του γενικού διευθυντή της δημόσιας τηλεόρασης της Τουρκίας, TRT, στο Διοικητικό Συμβούλιο της EBU, φαίνεται ότι πλέον υπάρχει διάθεση επανασύσφιξης των σχέσεων των δύο πλευρών, που δεν ήταν στο καλύτερο τους σημείο τα τελευταία χρόνια.

Ελπίδες για επιστροφή της Τουρκίας στη Eurovision;

Η εκλογή του İbrahim Eren στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της EBU γέμισε με ελπίδα τους Τούρκους eurofans ότι η χώρα τους ίσως επιστρέψει στο διαγωνισμό το προσεχές μέλλον.

Σύμφωνα με την EBU, η TRT επιθυμεί μεγαλύτερη εμπλοκή με τα events της EBU. Το ESC Turkey μεταδίδει το εξής:

Η TRT έχει επιβεβαιώσει ότι δεν θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό (της Eurovision) αυτή τη χρονιά. Εντούτοις το 2019 o Ibrahim Eren δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να κάνουμε επανεκκίνηση στη συνεργασία μας, σε όλους τους τομείς. Βασιζόμενοι στην ενδυνάμωση της συνεργασίας μας, ελπίζουμε να δούμε την Τουρκία να επιστρέφει στο Διαγωνισμό της Eurovision.

Η Τουρκία παρούσα στην Eurovision Asia

Η EBU επιβεβαίωσε την συμμετοχή της Τουρκίας, στον παρθενικό διαγωνισμό της Eurovision Asia, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στην Γκολντ Κόουστ της Αυστραλίας.  Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, 16 χώρες έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους στον πρώτο διαγωνισμό της Eurovision Asia.

H Τουρκία στο Διαγωνισμό της Eurovision

Η τελευταία συμμετοχή της Τουρκίας στο διαγωνισμό, πραγματοποιήθηκε στην φίλη και σύμμαχο χώρα του Αζερμπαϊτζάν το 2012. Ήδη ήθελε να αποχωρήσει την προηγούμενη χρονιά, αλλά το γεγονός ότι η Eurovision πραγματοποιούνταν στο Αζερμπαϊτζάν τους κράτησε εντός. Το ντεμπούτο της έγινε το 1975, ενώ έκτοτε συμμετείχε 34 φορές. Το 2003 η Τουρκία με την Sertab Erener πέτυχε την πρώτη και μοναδική της νίκη στο διαγωνισμό. Το 2004 τον φιλοξένησε στην Κωνσταντινούπολη. Τα τελευταία χρόνια η Τουρκία θεωρούνταν μια από τις πιο πετυχημένες χώρες στο διαγωνισμό καταφέρνοντας σχεδόν πάντα να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα. Το 2011 σημείωσε τον μοναδικό της αποκλεισμό.

Παρακάτω δείτε τον Can Bonomo να ερμηνεύει το Love Me Back, την τελευταία συμμετοχή της Τουρκίας στο διαγωνισμό, που κατέλαβε την έβδομη θέση:

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *