Ελένη Φουρέιρα: “Νομίζω είναι λάθος να ξαναπάω φέτος Eurovision”

Ελένη Φουρέιρα: “Νομίζω είναι λάθος να ξαναπάω φέτος Eurovision” | Καλεσμένη στην εκπομπή “Τετ Α Τετ” του Τάσου Τρύφωνος, βρέθηκε η Ελένη Φουρέιρα η οποία προέβη σε πολλές αποκαλύψεις για την Eurovision αλλά και για την ζωή της μετά την θριαμβευτική της πορεία.

-Ποια η εμπειρία σου από την eurovision;

“Ήθελα πάρα πολύ να κάνω περήφανη την Κύπρο. Είχα πολύ αγωνία εκείνα τα λεπτά που ήμασταν σίγουροι ότι θα κερδίσουμε και όταν δεν κερδίσαμε είπα “δεν ήταν κρίμα που δεν το πήραμε ενώ μας άξιζε τόσο πολύ;”. Όταν όμως πήγα στην Κύπρο είδα ότι όλος ο κόσμος ήταν πολύ υπερήφανος και χαρούμενος. Είναι σαν να κέρδισα και εγώ αυτό νιώθω. Και ο κόσμος αυτό νιώθει”

-Δεν θέλω να είμαι πικρόχολος αλλά δεν ξέρω αν η Netta κάνει ανάλογη επιτυχία πανευρωπαϊκά. Τι σου είπε μετά την eurovision;

“Όλοι οι καλλιτέχνες κάνουν μια προσπάθεια μετά την eurovision. Εγώ νομίζω ότι κάνω αυτή την προσπάθεια και ούτε νιώθω ότι κάτι έχει αλλάξει, απλά νιώθω ότι έχω μπει και σε άλλες αγορές, το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο  να το κατακτήσεις. Μια προσπάθεια κάνουμε. Ο καθένας έχει το άστρο του. Ήταν το φαβορί για μήνες πριν πάμε εμείς στην σκηνή και τα κάνουμε όλα άνω κάτω.

Μόλις ξεκίνησε η βαθμολογία, θυμάμαι να γυρίζω να την κοιτάω, της δίνω το χέρι και της λέω: “You’ll win, don’t worry”. Αν θυμάσαι εμείς δεν πήγαμε στην αρχή σαν να είμαστε το φαβορί, πάμε να κερδίσουμε. Εγώ πήγαινα για να αφήσω ιστορία, να θυμούνται όλοι το Fuego, την Κύπρο, το 2018. Πήγε πολύ καλύτερα από ο,τι το περίμενα και εγώ. Είπα στον εαυτό μου: “και να κερδίσει το Ισραήλ είμαστε πολύ κερδισμένοι γιατί καταφέραμε κάτι που ήταν πάρα πολύ δύσκολο

Ελένη Φουρέιρα: "Νομίζω είναι λάθος να ξαναπάω φέτος Eurovision"

-Τι άλλαξε στην καθημερινότητα σου;

“Πολύ δουλειά. Τώρα η δουλειά έχει γίνει διπλάσια. Τίποτα άλλο δεν έχει αλλάξει. Στην ζωή μου, δεν έχω ξεκουραστεί καθόλου μετά την eurovision. Το έχω πάει σερί οπότε δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει γίνει. Το αεροπλάνο έχει γίνει το δεύτερο σπίτι μου. Έχει αλλάξει το ότι είναι ωραίο να σε αναγνωρίζουν και σε άλλες χώρες και να ξέρουν ένα δικό σου τραγούδι, αλλά αυτό θέλει πολύ πολύ δουλειά και προσπάθεια, την οποία κάνω 7 μήνες συνεχόμενα”

-Αν είχες πρόταση να πας και φέτος στην Eurovision τι θα έλεγες;

“Είναι πολύ νωρίς, είναι μόνο 7 μήνες και είναι τόσο έντονο αυτό που έγινε. Δεν θέλω να σου πω ότι δεν θα ξαναπάω ποτέ γιατί είναι ψέμα και δεν ξέρω και εγώ τι θα γίνει. Φέτος δεν θα ξαναπήγαινα είναι πάρα πολύ φρέσκο. Το Fuego είναι ακόμα στο top10 στην Ισπανία δηλαδή είναι ένα τραγούδι που ακόμα ακούγεται. Μου λένε οι fans μου από την Eurovision πρέπει να το κερδίσεις φέτος έλα. Είναι όμως λίγο περίεργο γιατί νιώθω ότι το έχω κερδίσει. Νομίζω είναι λάθος να ξαναπάω φέτος Eurovision. Δεν μπορεί η ψυχούλα μου να το αντέξει. Ήσουν εκεί. Ξέρεις πόσο έντονο και αγχωτικό είναι όλο αυτό. Κάποια πράγματα στην ζωή σου πρέπει να τα ζήσεις μια φορά”

-Γιατί πήγαμε καλά και αγγίξαμε την κορυφή;

“Όλα παίζουν ρόλο. Η καλή ομάδα παίζει ρόλο. Φέτος είχαμε μια εκπληκτική ομάδα. Δέσαμε πάρα πολύ σαν άνθρωποι όλοι, τα παιδιά από το ΡΙΚ, τα παιδιά από την εταιρεία μου, η δική μου ομάδα, εγώ, η Sacha, οι χορεύτριες, ο Alex. Είχαμε μια εκπληκτική ομάδα και η ίδια ομάδα αν πήγαινα πιο μετά ή πιο νωρίς δεν ξέρω αν θα είναι το ίδιο γιατί μερικές φορές κάποια πράγματα τυχαίνουν και κάποιοι το θέλουν το ίδιο πολύ. Εγώ νομίζω ότι φέτος το θέλαμε όλοι πάρα πολύ και ειδικά εγώ. Πήρα ένα ρίσκο και οι μισοί μου λέγανε: “Θα πας με την Κύπρο που δεν είναι φαβορί ποτέ και βγήκε 24η πέρυσι και πας να ρισκάρεις τα πάντα”. Εγώ όμως είμαι ένας άνθρωπος που παίρνει ρίσκο. Όταν γνώρισα τα παιδιά από το ΡΙΚ είδα πόσο υπέροχοι είναι και νομίζω ότι θα κάναμε μια ωραία συνεργασία. Έδωσα όλη μου την ψυχή μου Τάσο το είδες. Μια μέρα πήγα να λιποθυμήσω και το ξέρεις”

-Θέλω να μου πεις πάνω σε αυτό τρίλεπτο που ήσουν πάνω σε αυτό το 20ποντο τακούνι που έπρεπε να τραγουδήσεις και να θυμάσαι όλο τα πλάνα, ποια ήταν η πιο μεγάλη σου φοβία;

“Το μετάνιωσα τόσο πολύ αυτό το τακούνι. Είπα στον σκηνοθέτη: “Να σου πω τι σκέφτομαι όλη την ώρα; Μετά από 2,5 λεπτά που χορεύω και πρέπει να βγάλω την γέφυρα σκέφτομαι θα πεθάνω ή δεν θα πεθάνω τώρα; Με το που βγάλω την κορώνα τα δίνω όλα μετά. Είναι αλήθεια γιατί όταν είσαι τρία λεπτά πάνω στην σκηνή και πρέπει να χορέψεις και να τραγουδήσεις, δεν πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι έχεις κουραστεί ή αγχωθεί. Εμένα λοιπόν το πιο αγχωτικό σημείο ήταν η γέφυρα εκεί που είχα ήδη 2,5 λεπτά χορέψει και τραγουδήσει και δεν είχα πολύ ανάσα, οπότε αυτή η τελευταία νότα ήταν το πιο αγχωτικό. Λέω λοιπόν στον σκηνοθέτη: “μόλις τελειώσει αυτή η τελευταία νότα τα σπάω όλα αυτό ήταν”.

Αυτά τα λεπτά στο περπάτημα στην αρχή σκεφτόμουν θα πέσω δεν θα πέσω, θα καώ. Είπα όμως έχεις γεννηθεί για αυτό θα το κάνεις”

Ελένη Φουρέιρα: "Νομίζω είναι λάθος να ξαναπάω φέτος Eurovision"

-Πως κατάφερες να μην σε αποσυντονίσει όλο αυτό το τοξικό νέφος που δημιουργήθηκε με τον αλβανικό αετό;

“Με πήρε από κάτω δεν θα σου πω ψέμματα. Με πήρα από κάτω γιατί έλεγα είμαι εδώ αυτή την στιγμή και πάτε απέναντι μου. Με κράτησε ο κόσμος. Ενώ γινόταν όλο αυτό με τα media o κόσμος έστελνε μηνύματα τύπου “μην ακούς κανέναν εμείς είμαστε μαζί σου. Όλα αυτά είναι χαζομάρες”. Αυτό ήταν μια κίνηση αγάπης. Όλα αυτά που ακούστηκαν ήταν τελείως χαζομάρες. Νομίζω ότι πια είναι αστείο κιόλας να το συζητήσω σε μια χώρα που λατρεύω και αγαπάω όπως η Ελλάδα, σε μια χώρα που έχω πασχίσει για να κάνω πράγματα και να με αποδεχτούν. Εκεί που έκλαιγα και ήμουν πάρα πολύ στεναχωρημένη είπα μέσα μου: ” μα κοίταξε ο κόσμος πόσο σε αγαπάει και σε στηρίζει, δεν μπορείς να πεις εμένα εθνικίστρια” Το λέω και γελάω και εγώ η ίδια είναι αστείο. Όταν βλέπεις να σε αγάπανε τόσο πολύ λες για αυτόν τον κόσμο θα ανεβείς εκεί πέρα και θα τους κάνεις όλους υπερήφανους!”

-Αργότερα η αγαπημένη τραγουδίστρια μοιράστηκε με τον Τάσο Τρύφωνος το άγχος και ένα απρόοπτο γεγονός που συνέβη στον ημιτελικό:

“Δεν έχω μπει ποτέ στο Youtube να δω την εμφάνιση μου γιατί θα εντοπίσω εκατομμύρια λάθη. Αυτό το τρίλεπτο ήταν μεγάλη εμπειρία. Ξεκινούσε το άγχος με το που ήμασταν πίσω από την σκηνή στην οποία έφτανες λίγο πριν τελειώσει ο προηγούμενος και δεν προλάβαινες να σκεφτείς. Κάναμε μια αγκαλιά με τα κορίτσια και λέγαμε fuego. To μεγάλο καρδιοχτύπι ήταν όσο ο κόσμος έβλεπε το postcard που ήμουν στην σκηνή και τσίριζε ο κόσμος. Έλεγα αφού το ήθελες και αντέχεις κάνε το. Όταν ξεκινούσε αυτή η αργή μουσική η αργή την οποία δεν άκουσα ποτέ στον ημιτελικό γιατί δεν είχα μουσική στα αυτιά μου. Τραγούδησα όλο το κουπλέ χωρίς μουσική. Μόνο από την εμπειρία μου τραγούδησα. Πρέπει να το αντιμετωπίσεις και να μην το δείξεις στον κόσμο”

-Αν πάει η Τάμτα Eurovision με Κύπρο;

“Η Τάμτα είναι πολύ καλή επιλογή. Μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι ένας ποπ διαγωνισμός, η Τάμτα είναι μια ποπ τραγουδίστρια και έχει να πει πολλά σε αυτόν τον διαγωνισμό. Αν στείλετε κάτι καλό διαφορετικό η Κύπρος θα πάει καλά. Είμαι πολύ χαρούμενη που καταφέραμε αυτό”

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη της Ελένης Φουρέιρα εδώ.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *