Ισπανία: Αυτοί είναι οι τίτλοι των τραγουδιών του Eurovision Gala και οι ερμηνευτές τους

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τη δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας, RTVE, οι τίτλοι των 17 υποψήφιων τραγουδιών για το Eurovision Gala, τον εθνικό τελικό της χώρας για την επιλογή της ισπανικής συμμετοχής στη Eurovision 2019.

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι 20 τραγούδια θα επιλέγονταν από τις δύο ειδικές κριτικές επιτροπές που είχαν συσταθεί για την αξιολόγηση των υποβληθέντων συμμετοχών, από την ανοιχτή προκήρυξη, αλλά και τις προσκλήσεις σε καταξιωμένους δημιουργούς, τελικά μόνο 17 συνθέσεις προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση.

Βλέποντας τα ονόματα των ερμηνευτών των υποψήφιων τραγουδιών, παρατηρούμε ότι τρεις πρώην σπουδαστές της μουσικής ακαδημίας δεν έλαβαν τραγούδι. Αυτοί είναι οι Dave, África και Alfonso. Έχουμε 15 σόλο και δύο ντουέτα. Το μεγάλο φαβορί για την εκπροσώπηση της Ισπανίας στο Τελ Αβίβ, Famous, συμμετέχει με ένα μόνο τραγούδι, ως σόλο.

Τα 17 υποψήφια τραγούδια του Eurovision Gala με τους ερμηνευτές τους είναι τα εξής:

1. FamousNo puedo más 
2. MikiLa venda 
3. Alba Reche¿Qué será luego?
4. Miki & Natalia – Nadie se salva 
5. Julia Qué quieres que haga 
6. NataliaLa clave 
7. SabelaDímelo de frente 
8. SabelaHoy soñaré 
9. MikiEl equilibro 
10. NoeliaHoy vuelvo a reír otra vez 
11. MariliaTodo bien 
12. MaríaMuérdeme 
13. Carlos Right Se te nota 
14. DamionSale 
15. MartaVuelve 
16. Joan Garrido & MariliaA tu lado 
17. Carlos RightNunca fui 

Πότε θα ακούσουμε τα τραγούδια του Eurovision Gala;

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου οι συμμετέχοντες θα ηχογραφήσουν ένα demo των τραγουδιών που τους έχουν δοθεί. Ένα μόλις λεπτό από το κάθε demo θα γίνει διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της ισπανικής δημόσιας τηλεόρασης, αμέσως μετά τον τελικό του OT 2018, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου. Τα τραγούδια θα είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο για δύο εβδομάδες. Το κοινό θα κληθεί να ψηφίσει το αγαπημένο του. Τα τρία πρώτα σε ψήφους θα προκριθούν στο Eurovision Gala.

Ακολούθως μια ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από δύο καθηγητές της ακαδημίας, δύο εκπροσώπους της RTVE και έναν εκπρόσωπο της RTVE Digital, θα αξιολογήσει τις υπόλοιπες 14 συμμετοχές και θα επιλέξουν το πολύ ακόμα εφτά προκειμένου να διαγωνισθούν με τα τρία τραγούδια που επιλέχθηκαν από το τηλεοπτικό κοινό, στο Eurovision Gala μέσα στον Ιανουάριο.

Η τελική απόφαση για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στη Eurovision 2019 τον προσεχή Μάιο στο Ισραήλ θα επιλεγεί από το τηλεοπτικό κοινό.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *