Ιταλία: Αποκλείστηκε η Laura Ciriaco από το Sanremo Giovani 2019

Λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή του Sanremo Giovani 2019η δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας αποφάσισε όπως αποκλείσει την τραγουδίστρια Laura Ciriaco και το τραγούδι της “L’inizio από τον διαγωνισμό.

Η υπόθεση αφορούσε τις ομοιότητες που είχε το τραγούδι της Ciriaco με το τραγούδι του Jason Mraz “I won’t give up”. Οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού έκριναν πως τα δύο τραγούδια έχουν ομοιότητες μεταξύ τους, αποκλείοντας έτσι την Ciriaco, βάζοντας στην θέση της στον νικητή Amici di Maria De Filippi και πρόσφατο νικητή του Tale e Quale Show, Umbrian Federico Angelucci, ο οποίος θα τραγουδήσει το τραγούδι “L’uomo che verrà” (μπορείτε να το ακούσετε εδώ).

Η οργάνωση του φεστιβάλ-Διεύθυνση του Rai1, έχοντας ακούσει τη γνώμη της εταιρικής νομικής υπηρεσίας και μετά από διεξοδική αξιολόγηση του τεχνικού και μουσικού τομέα, προχώρησε στον αποκλεισμό του τραγουδιού της Laura Ciriaco, “L’inizio”, καθώς παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με το τραγούδι “I won’t give up” από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Jason Mraz, έτσι ώστε να αποκλείεται η θεμελιώδης απαίτηση της καινοτομίας (μη δημοσιευμένο κομμάτι) για τους σκοπούς της ρύθμισης της εκδήλωσης. Στη θέση του Ciriaco εισέρχεται στους 24 φιναλίστ του Sanremo Giovani, με την απόφαση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Claudio Baglioni και της Μουσικής Επιτροπής, ο Federico Angelucci με το τραγούδι “L’uomo che verrà”.

Πιο κάτω μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι του Jason Mraz “I won’t give up”.

Υπενθυμίζουμε ότι το Sanremo Giovani θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Δεκεμβρίου, όπου και 2 νικητές θα κερδίσουν το εισιτήριο και θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ του Sanremo που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο.

Πηγή: rai.it/eurofestivalnews.com

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *