Ιταλία: Η ακτινογραφία του Φεστιβάλ του Sanremo 2019

Λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση των φιναλίστ για το 69ο Φεστιβάλ Τραγουδιού του Sanremo, θα προσπαθήσουμε να σας παρουσιάσουμε το προφίλ του επόμενου διαγωνισμού. Ένα Sanremo που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται κάτω από την καλλιτεχνική καθοδήγηση του Claudio Baglioni, που μετά την τεράστια επιτυχία του φετινού Φεστιβάλ, καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Ο Claudio Baglioni φαίνεται πως έλαβε υπόψιν τις παρατηρήσεις όλων για το Sanremo 2018, στην επιλογή των φιναλίστ της νέας έκδοσης του. Αν μπορούσε να ειπωθεί κάτι αρνητικό, αυτό θα ήταν ότι στο Sanremo 2018 είχαμε πολλούς διαγωνιζόμενους μεγάλης ηλικίας. Με την ανακοίνωση των συμμετεχόντων του Sanremo 2019, εύκολα διαπιστώνει κανείς, ότι ο μ.ο. ηλικίας είναι σημαντικά χαμηλότερος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μ.ο. ηλικίας στο προηγούμενο φεστιβάλ του Sanremo ήταν 50 ετών, ενώ τώρα είναι 40. Φυσικά είναι μεγαλύτερος από την τελευταία χρονιά του Carlo Conti το 2017, όταν ο μ.ο. ηλικίας ήταν 36 ετών. Η μεγαλύτερη συμμετέχουσα είναι η Patty Pravo που είναι 71 ετών, ενώ η μικρότερη είναι η Federica Carta που είναι μόλις 20 ετών. Θυμίζουμε ότι στο Sanremo 2018 μεγαλύτερη ήταν η Ornella Vanoni η οποία ήταν 83!

Όπως και στο Sanremo 2018 λίγες είναι οι solo γυναικείες παρουσίες, συγκεκριμένα τρεις, ενώ έχουμε και δύο ντουέτα εκ των οποίων το ήμισυ είναι γυναίκες τραγουδίστριες. Ένα ακόμα ντουέτο είναι ανδρική υπόθεση.

Έντονη η παρουσία των συγκροτημάτων, αφού έχουμε πέντε συμμετοχές. Σημαντική η παρουσία των ραπ, αλλά και ροκ καλλιτεχνών όπως και στο προηγούμενο φεστιβάλ.

Μεταξύ των υποψηφίων έχουμε αρκετούς πρώην νικητές του Sanremo. Ο Simone Cristicchi που κέρδισε το 2007, η Arisa που κέρδισε το 2014, την μοναδική χρονιά μετά την επιστροφή της Ιταλίας στην Eurovision, που η RAI δεν επέλεξε την συμμετοχή της από το Sanremo, o Francesco Renga που κέρδισε το 2005 και φυσικά οι Il Volo που νίκησαν το 2015 και εκπροσώπησαν στην συνέχεια την Ιταλία και στην Βιέννη.

arisa san remo

Στην λίστα συναντούμε και τρεις πρώην νικητές της κατηγορίας των νέων καλλιτεχνών. Η Anna Tatangelo το 2002, που είναι και η μικρότερη που έχει κερδίσει σε αυτή την κατηγορία (15 ετών), ο Ultimo που νίκησε στο προηγούμενο Sanremo την κατηγορία των νέων, αλλά και η Arisa που νίκησε και στις δύο κατηγορίες.

Πλην των Il Volo φέτος δεν έχουμε κάποιον eurostar που επιστρέφει στο φεστιβάλ του Sanremo, σε αντίθεση με το Sanremo 2018 που είχαμε τέσσερις.

Θυμίζουμε ότι το Sanremo 2019, διεξάγεται στο Teatro Ariston, της μικρής πόλης της Λιγουρίας από τις 5 μέχρι και τις 9 Φεβρουαρίου. Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η RAI χρησιμοποιεί το φημισμένο φεστιβάλ τραγουδιού για την επιλογή του εκπροσώπου της στο διαγωνισμό της Eurovision. Ο νικητής θα έχει τη δυνατότητα εφόσον το επιθυμεί να εκπροσωπήσει τη χώρα του, το Μάιο στο Τελ Αβίβ. Τα μουσικά φώτα της Ευρώπης θα είναι στραμμένα και αυτή τη φορά στο Sanremo, ευελπιστώντας να μας χαρίσει όμορφες μουσικές στιγμές όπως αυτές:

Λάτρεις του Sanremo και ιταλικής μουσικής, μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun γιατί κανείς στην Ελλάδα, δεν γνωρίζει καλύτερα το Φεστιβάλ του Sanremo από εμάς!

+

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *