Μολδαβία: Στις 3 Μαρτίου θα επιλέξει την συμμετοχή της στη Eurovision 2019

Μετά από δύο συνεχόμενες συμμετοχές στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας, η Μολδαβία θα επιλέξει και την επόμενη συμμετοχή της με εθνικό τελικό (O Melodie Pentru Europa). Στις 3 Μαρτίου και αφού μία ημέρα πριν διεξαχθεί και ο ημιτελικός, δέκα τραγούδια θα διαγωνισθούν για την εκπροσώπηση της χώρας στο Τελ Αβίβ.

Προθεσμία μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον ανοιχτό τελικό που διοργανώνει για την επιλογή της συμμετοχής της στη Eurovision 2019, η δημόσια τηλεόραση της Μολδαβίας. Mπορούν να στέλνουν ηλεκτρονικά τα υποψήφια τραγούδια τους στη δνση: eurovision@trm.md ή ταχυδρομικών στο Eurovision Collection Center 2019, Hancesti Street, 64, Moldova 1.

Οι συνθέτες μπορούν να είναι και μη Μολδαβοί, αλλά οι ερμηνευτές της κάθε συμμετοχής θα πρέπει τουλάχιστον κατά το ήμισυ να είναι πολίτες της Μολδαβίας.

Μια ειδική κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει τις συμμετοχές που θα κατατεθούν. Το πολύ 35 εξ αυτών θα κληθούν σε ζωντανή audition, απ’ όπου οι 16 καλύτερες θα επιλεγούν προκειμένου να συμμετάσχουν στον ημιτελικό στις 2 Μαρτίου.

Κοινό και κριτική επιτροπή θα αποφασίσουν τους 10 φιναλίστ, με 50% συμμετοχή έκαστος. Ο τελικός νικητής που θα εκπροσωπήσει τη Μολδαβία στη Eurovision 2019, θα αναδειχθεί στις 3 Μαρτίου μετά από την ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής, πάλι σε αναλογία 50-50.

Φέτος τη Μολδαβία εκπροσώπησαν οι DoReDos με ένα τραγούδι σε σύνθεση και του δικού μας Δημήτρη Κοντόπουλου, καταφέρνοντας να φθάσουν στην δέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

πηγή: TRM

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *