Ολλανδία: “Είναι πιθανόν να έχουν ήδη το τραγούδι και να ψάχνουν τον καλλιτέχνη”

Mπορεί να μας χωρίζουν περίπου πέντε μήνες από τον επόμενο διαγωνισμό, εντούτοις όλες οι χώρες ετοιμάζονται πυρετωδώς σχετικά με την επιλογή της συμμετοχής τους και καθημερινά έχουμε νέα και ειδήσεις από όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα λοιπόν με την ολλανδική ιστοσελίδα Μetronieuws, η δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας AVRO-TROS βρίσκεται ήδη σε πυρετώδεις  προετοιμασίες, ενώ ο συντάκτης του καναλιού, Daniël Dekker, δίνει τις δικές του εκτιμήσεις.

Όχι, δεν καθυστερούμε καθόλου. Έχουμε να παραδώσουμε ένα κομμάτι τον Μάρτιο, οπότε έχουμε αρκετό καιρό. 

Δεν τίθεται ζήτημα η επιλογή του καλλιτέχνη, συνεχίζει ο Dekker, χωρίς να μπορεί να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Μετά τα Χριστούγεννα ή μέσα στο νέο έτος θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες. 

Σχετικά με την καθυστέρηση του καναλιού για την ανακοίνωση του καλλιτέχνη, εάν αναλογιστούμε ότι τα προηγούμενα χρόνια από τον Νοέμβριο ή ακόμη και από τον Σεπτέμβριο γνωρίζαμε ήδη τον εκπρόσωπο της χώρας, ο ειδικός επί του θέματος Richard van de Crommert συμπληρώνει ότι To AVROTROS ψάχνει για το διαφορετικό”, ενώ συγκρίνει την στρατηγική του καναλιού που χρησιμοποίησε προηγουμένως “Ήδη από τον Νοέμβριο ξέραμε τον καλλιτέχνη, αλλά πήρε 4 μήνες να μάθουμε το τραγούδι”.

“Είναι πιθανόν να έχουν ήδη το τραγούδι και να ψάχνουν τον καλλιτέχνη”.

Στην συνέχεια, ο Van de Crommert συμπληρώνει πως φέτος το κανάλι δεν ψάχνει για καλλιτέχνες, αλλά για συνθέτες. “Στην αρχή δεν επιτρεπόταν να λάβουν μέρος, αλλά τώρα το κανάλι θέλει να τους δώσει μία ευκαιρία”. 

Επίσης, επισημαίνει πως το καλοκαίρι, ο τηλεοπτικός σταθμός προσέγγισε διάφορους συνθέτες και στιχουργούς για να γράψουν ένα τραγούδι. “Είναι μια διαφορετική τακτική φέτος”. Καθώς δεν γνωρίζει σε ποιο σημείο της διαδικασίας βρίσκονται, πιστεύει πως “Είναι πιθανόν να έχουν ήδη το τραγούδι και να ψάχνουν τον καλλιτέχνη”.

Ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας το 1988 και ειδικό της Eurovision Gerard Joling, επίσης υποψιάζεται πως υπάρχει ήδη το τραγούδι, γι’ αυτό και η ησυχία που επικρατεί στο ράδιο. “Αν υπάρχει διαφωνία μεταξύ της επιτροπής για το ποιο κομμάτι ταιριάζει σε ποιον καλλιτέχνη, τότε ναι, πάει λάθος. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα πιασάρικο τραγούδι”. Ο Joling πιστεύει πως αυτή την στιγμή ψάχνουν τον κατάλληλο καλλιτέχνη για το τραγούδι.

Μια μεγάλη δεξαμενή από καλλιτέχνες

Σύμφωνα με τον Van den Crommert, ο λόγος που καθυστερεί η ανακοίνωση για τον επόμενο εκπρόσωπο της χώρας είναι λόγω της μεγάλης δεξαμενής καλλιτεχνών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. “Η προθεσμία είναι μέχρι τον Μάρτιο, άρα έχουμε αρκετό χρόνο. Είμαστε συνηθισμένοι να ξέρουμε ήδη [τον καλλιτέχνη] τόσο νωρίς”.  

Ποιοι καλλιτέχνες φημολογούνται

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες οι οποίοι φημολογούνται να εκπροσωπήσουν την Ολλανδία στο Ισραήλ, είναι η Davina Michelle και η Glennis Grace (Ολλανδία 2005) ως “σίγουρες υποψήφιες”, ενώ ο Van de Crommert αναφέρει ότι το AVRO-TROS σίγουρα δεν θα έλεγε όχι στην Sharon Kovacs.

Στους διαδρόμους κυκλοφορεί και η είδηση ότι οι ιθύνοντες ήρθαν σε επαφή με τον manager της Raffaëla Paton, νικήτριας της τρίτης εκδοχής του Idol, η οποία συμμετείχε και στον εθνικό τελικό της χώρας το 2012.

Υπάρχουν επίσης φήμες σχετικά με τον πρόσφατο νικητή του The Voice Ολλανδίας Jim van der Zee, ο οποίος πρόσφατα επιβεβαίωσε πως το δημόσιο κανάλι της Ολλανδίας AVROTROS του ζήτησε να συνθέσει την συμμετοχή της χώρας στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ).

Joling επίσης αναφέρει και τις Maan (νικήτρια της έκτης εκδοχής του The Voice Ολλανδίας) και Romy Monteiro (συμμετέχουσα στην έκτη εκδοχή του The Voice Ολλανδίας, όπου έφτασε στα προ-ημιτελικά) ως υποψήφιες, αλλά προτείνει πως φέτος θα μπορούσε να πάει ένα συγκρότημα ή ένα γκρουπ από άνδρες. Αν η απόφαση ήταν δική του, θα επέλεγε τις Ladies of Soul καθώς “έχουν πολύ ενέργεια και τραγουδούν υπέροχα”.

Τέλος, τη λίστα με τα πιθανά ονόματα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Μetronieuws, συμπληρώνουν η τζαζ τραγουδίστρια Caro Emerald και το συγκρότημα De Jeugd van Tegenwoordig.

Πηγή: metronieuws

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *