Ουκρανία: Με την Jamala και την Verka Serduchka κριτές το Vidbir 2019

Η δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η κριτική επιτροπή του εθνικού τελικού, Vidbir 2019, θα είναι η ίδια με την κριτική επιτροπή του φετινού εθνικού τελικού. Αυτό σημαίνει ότι τόσο η Jamala, όσο και ο Andriy Danylko που υποδύεται την Verka Serduchka, μαζί με τον Yevhen Filatov, θα απαρτίζουν την κριτική επιτροπή του Vidbir 2019.

Το Vidbir 2019 θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς και τον τελικό. Οι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 16 Φεβρουαρίου, ενώ ο τελικός με την ανάδειξη του επόμενου εκπροσώπου της Ουκρανίας στο διαγωνισμό της Eurovision, στις 23 Φεβρουαρίου. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που το Vidbir χρησιμοποιείται ως ο εθνικός τελικός της χώρας, σε συνεργασία μάλιστα του  UA:PBC και του STB. Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν παράλληλα τον διαγωνισμό, ενώ φέτος μετέδωσαν και οι δύο για πρώτη φορά ταυτόχρονα και την Eurovision. Ο Ruslan Kvinta παραμένει στη θέση του παραγωγού, ενώ ο Sergey Pritula θα είναι ο παρουσιαστής.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα είναι και στο Vidbir 2019 οι εξής:

  • Jamala – Νικήτρια της Eurovision Song Contest 2016
  • Andriy Danylko – Ηθοποιός, κωμικός που υποδύεται την Verka Serduchka
  • Yevhen Filatov (Eugene Filatov) – Μουσικός παραγωγός

Η ανακοίνωση των υποψήφιων στους ημιτελικούς θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 21 Ιανουαρίου. Τρεις συμμετοχές από κάθε ημιτελικό προκρίνονται στον τελικό. Τα αποτελέσματα τόσο στους ημιτελικούς, όσο και στον τελικό καθορίζονται κατά 50% από το τηλεοπτικό κοινό και την κριτική επιτροπή αντίστοιχα.

Ο εθνικός τελικός, Vidbir, αποτελεί την διαδικασία επιλογής της Ουκρανίας στη Eurovision από το 2016, με νικήτρια τη Jamala και το «1944». Η Jamala  κατάφερε με τη συγκινητική της ερμηνεία να δώσει στην Ουκρανία τη δεύτερή της νίκη στη Eurovision. Το 2017 οι O.Torvald με το «Time»κατέληξαν στην 24η θέση, εντός έδρας, ενώ πέρυσι, ο Melovin έβαλε «φωτιά» στη σκηνή της Eurovision και έφερε την Ουκρανία στην 17η θέση με το πολύ ενδιαφέρον «Under The Ladder».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *