Ρουμανία: Στην πόλη Αράντ ο πρώτος ημιτελικός του Selecția Națională

Το τοπικό δημοτικό συμβούλιο της πόλης Αράντ κλήθηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, να ψηφίσει σχετικά με την συνδιοργάνωση του πρώτου ημιτελικού στα πλαίσια του εθνικού τελικού της Ρουμανίας για την επιλογή του 20ου εκπροσώπου της Ρουμανίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το ψήφισμα ήταν ομόφωνα θετικό, ενώ το κόστος της διοργάνωσης υπολογίζεται στα 300.000 lei (γύρω στα 64,500 ευρώ) από πλευράς της πόλης, τα οποία θα προέρχονται από άλλες τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις του επόμενου έτους.

Στην αιτιολογική έκθεση, ο δήμαρχος Gheorghe Falcă σημειώνει ότι η συνδιοργάνωση του ημιτελικού της εθνικής επιλογής για το διαγωνισμό, σε συνεργασία με το δημόσιο κανάλι της χώρας,  αλλά και με το δημαρχείο και το Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης,, “είναι μια καλή ευκαιρία για την προώθηση της εικόνας της πόλης τόσο στην χώρα όσο και στο εξωτερικό”.

Τα 300.000 lei που απαιτούνται για να καλύψουν εν μέρει το κόστος της συνδιοργάνωσης των ημιτελικών θα διατεθούν από τον προϋπολογισμό του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου Arad για το 2019, άλλες υπηρεσίες στους τομείς του πολιτισμού, της αναψυχής και της θρησκείας.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο, αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει τα έξοδα που σχετίζονται με αφίσες, προσκλήσεις, κονκάρδες/βραβεία, διαφημιστικά είδη, θα πληρώσει τις αμοιβές και τα έξοδα για τις υπηρεσίες που απαιτούνται για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, τα ταξίδια, το γεύμα και την κριτική επιτροπή, τους διαγωνιζόμενους, τους παρουσιαστές και τον σεναριογράφο.

Από την άλλη πλευρά, η τηλεόραση της Ρουμανίας αναλαμβάνει να οργανώσει στην πόλη τον πρώτο ημιτελικό (η ακριβής ημερομηνία, δεν έχει ακόμη καθοριστεί, είναι γνωστό μόνο ότι θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο).

Επίσης, η TVR αναλαμβάνει την δημιουργία των εισαγωγών και των καρτ-ποστάλ τω συμμετεχόντων για προώθηση της πόλης μέσω εικόνων, συμπεριλαμβανομένων των πιο αντιπροσωπευτικών τοπίων, μνημείων και τις τοπικές παραδόσεις, την προώθηση της εκστρατείας και μάρκετινγκ για όλα τα στάδια της εθνικής επιλογής (σε όλα τα κανάλια του TVR, στο διαδίκτυο και σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, μέσω συνεργατών στα μέσα ενημέρωσης και εμπορικών συνεργασιών).

Πηγή: specialarad.ro

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *