Ρουμανία: Στο Ιάσιο ο δεύτερος ημιτελικός του Selecţia Naţională 2019

HΡουμανία πραγματοποιεί και για την επιλογή της επόμενης συμμετοχής της στο διαγωνισμό, το Selecţia Naţională. Δύο ημιτελικοί και ένας τελικός θα χρειασθούν για να αναδειχθεί ο νικητής, που αυτομάτως θα είναι και ο εκπρόσωπος της φίλης Ρουμανίας στη Eurovision 2019.

Μετά την ανακοίνωση του Αράντ, ως της πόλης που θα φιλοξενήσει τον πρώτο ημιτελικό του Selecţia Naţională, ανακοινώθηκε και η πόλη στην οποία θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος ημιτελικός.

Πρόκειται για το Ιάσιο, πόλη με ιστορική και συναισθηματική σημασία και για εμάς τους Έλληνες, αφού από εκεί ο Δημήτριος Υψηλάντης κήρυξε την επανάσταση κατά των Τούρκων στις 24 Φεβρουαρίου του 1821.

Για το σκοπό αυτό ο δήμος της πόλης θα διαθέσει 230.000 lei για την προετοιμασία του γεγονότος. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού θα χρησιμοποιηθεί για τον χώρο που θα φιλοξενήσει τον ημιτελικό, τα έξοδα ταξιδιού των καλλιτεχνών, των μελών της κριτικής επιτροπής, των παρουσιαστών κλπ. Ο δεύτερος ημιτελικός του Selecţia Naţională θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου, ενώ ο πρώτος μία εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή στις 20 Ιανουαρίου.

Ο νικητής του Selecţia Naţională 2019 θα αναδειχθεί από τη συνδυαστική ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής, με αναλογία 50-50. Οι 24 διαγωνιζόμενοι του ρουμανικού εθνικού τελικού θα ανακοινωθούν στις 20 Δεκεμβρίου. Ήδη διάφορα ονόματα ακούγονται ως φημολογούμενοι συμμετέχοντες με σημαντικότερο αυτό της μικρής Laura Bretan.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *