Το μαύρο στην ΕΡΤ συζητήθηκε στην πρόσφατη Γ.Σ. της EBU

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην Γενεύη η 81η Γ.Σ. της EBU. Πέρα από τις εκλογές για τα νέα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ένωσης, συζητήθηκαν και διάφορα θέματα που αφορούν τις δημόσιες ευρωπαικές ραδιοτηλεοράσεις, μεταξύ των οποίων και το “μαύρο” στην ΕΡΤ από την τρικομματική κυβέρνηση, τον Ιούνιο του 2013.

Παρών στη Γ.Σ. ήταν και ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Δρόσος, ο οποίος είχε την  ευκαιρία να ενημερωθεί για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της E.B.U και τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασιών και συνεργειών μεταξύ της EBU και της ΕΡΤ.

Αναφερόμενοι στο βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ, τόσο ο απερχόμενος Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της EBU Jean-Paul Philippot, όσο και ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Noel Curran, υποστήριξαν στις τοποθετήσεις τους ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι το πιο αρνητικό παράδειγμα στην ιστορία της ευρωπαϊκής δημόσιας τηλεόρασης.

Ειδικότερα, ο κ. Jean-Paul Philippot, ο οποίος είχε επισκεφτεί την ΕΡΤ λίγες ημέρες μετά το μαύρο για να εκφράσει τη συμπαράσταση της EBU, έκανε λόγο για μια ακατανόητη ενέργεια της τότε ελληνικής κυβέρνησης. Αναφέρθηκε επίσης στην «εκκωφαντική», όπως τη χαρακτήρισε, σιωπή της υπόλοιπης Ευρώπης, καθώς και στον ρόλο των ευρωπαϊκών οικονομικών κέντρων που οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια.

Ο Γενικός Διευθυντής της  EBU Noel Curran, αναφερόμενος στην περίπτωση της ΕΡΤ, μίλησε για τον κίνδυνο που διατρέχουν και τις απειλές που δέχονται οι δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις, σε μια εποχή, που όπως ανέφερε και ο προσφάτως εκλεγμένος Πρόεδρος της EBU και πρώην Γενικός Διευθυντής του BBC, Tony Hall «τα δημόσια ΜΜΕ δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικά και απαραίτητα, καθώς ήρθε πλέον η ώρα να πρωταγωνιστήσουν με το ποιοτικό περιεχόμενο, την αμερόληπτη ενημέρωση και την παγκόσμια αποστολή τους».

πηγή: Newsit

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *