Junior Eurovision 2019: Η πρώτη υποψήφια διοργανώτρια πόλη

Δύο εβδομάδες πέρασαν από την λήξη της 16ης διοργάνωσης της Junior Eurovision στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου για πρώτη φορά η Πολωνία σημειώνει την πρώτη της νίκη με την Roksana Węgiel και το τραγούδι της Anyone I Want to Be, και ήδη έχουμε την πόλη της Πολωνίας Γκλίβιτσε (Gliwice στα Πολωνικά) ως την πρώτη υποψήφια διοργανώτρια πόλη.

Σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του δημόσιου καναλιού της χώρας TVP, το μέλος του Κοινοβουλίου της πόλης Jarosław Gonciarz ανάφερε τα εξής:

Η πόλη της Γκλίβιτσε έχει μία μοντέρνα, πρόσφατα κτισμένη αρένα χωρητικότητας 17,000 θέσεων. Η Arena Gliwice είναι μία από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις της χώρας. Η τοποθεσία της εξασφαλίζει δωρεάν πρόσβαση από οπουδήποτε στην χώρα. Εκ μέρους μου και των πολιτών, ζητάω όπως λάβετε υπόψη την Arena Gliwice ως τον χώρο διοργάνωσης της επόμενης Junior Eurovision.

Η πόλη της Γκλίβιτσε βρίσκεται νότια της Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία. Ο πληθυσμός ανέρχεται γύρω στις 190.000, ενώ η πόλη είναι φημισμένη για τα κολέγια και τα εργαστήρια που διαθέτει. Αποτελεί επίσης και μια σημαντική βιομηχανική ζώνη για την Πολωνία, αφού παράγει χημικά προϊόντα, φαγώσιμα και αυτοκινητοβιομηχανίες.

Πηγή: escxtra

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *