Ισραήλ: Δείτε την Limor Oved, υποψήφια για τη Eurovision 2019, να τραγουδά το “Τρένο” της Άννας Βίσση!

Στο 5ο επεισόδιο των auditions στο The Next Star 2019, το talent show μέσω του οποίου για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Ισραήλ θα επιλέξει τον εκπρόσωπο του για το Διαγωνισμό της Eurovision, είδαμε την Limor Oved να διαγωνίζεται με ένα τραγούδι στα ελληνικά. Εμείς μιλήσαμε μαζί της, για την μεγάλη της αγάπη για τα ελληνικά και τη χώρα μας, αλλά και για το γεγονός ότι στο κέντρο που εμφανίζεται κάνει ολόκληρο πρόγραμμα με ελληνικά τραγούδια.

Η Limor είναι 43 ετών και μέλος ενός συγκροτήματος με όνομα Ha’Yevania (H Ελληνίδα γυναίκα) και το οποίο ερμηνεύει τραγούδια στην ελληνική γλώσσα. Ο ελληνικός πολιτισμός είναι ιδιαίτερα προσφιλής στο Ισραήλ και αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό, ό,τι έχει σχέση με τη χώρα μας.

Στην audition της στο The Next Star 2019, η Limor Oved ερμήνευσε το Ve-im Preda, ένα εβραϊκό τραγούδι που όμως το ερμήνευσε σχεδόν στο σύνολο του στα ελληνικά, σε στίχους του Έλληνα στιχουργού Μπάμπη Παπαφιλιππάκη. Κατάφερε να λάβει το 91% των ψήφων, το μεγαλύτερο ποσοστό στο επεισόδιο της και φυσικά να προκριθεί στην επόμενη φάση του talent show.

Η αγάπη της Limor για την Ελλάδα

Στη σύντομη επικοινωνία που είχαμε με τη Limor, μας είπε ότι είναι πολύ περήφανη για το γεγονός ότι την αποκαλούν η “Ελληνίδα” τραγουδίστρια του Ισραήλ. Αγαπά πολύ την Ελλάδα και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να εκπροσωπήσει στη Eurovision και την χώρα μας, κάτι όμως που ξέρει ότι είναι πολύ δύσκολο.

Καθημερινά στο κέντρο που εμφανίζεται, ερμηνεύει πολλά τραγούδια στα ελληνικά από όπου είναι και το βίντεο που μας έστειλε.

Παρακολουθήστε στο βίντεο παρακάτω την Limor Oved να τραγουδά το Τρένο της Άννας Βίσση:

Παρότι η Limor Oved θα επιθυμούσε στην περίπτωση που αυτή επιλεγεί, προκειμένου να εκπροσωπήσει την πατρίδα της στη Eurovision 2019, ένα τραγούδι και με ελληνικούς στίχους, ξέρει ότι αυτό είναι αρκετά δύσκολο, αφού η αγγλική γλώσσα είναι αυτή που προτιμάται για ευνόητους λόγους. Παρ’ όλα αυτά δεν αποκλείει το γεγονός στη συνέχεια του talent show να ερμηνεύσει και άλλο τραγούδι στη γλώσσα μας.

Εμείς της ευχόμαστε κάθε επιτυχία και γιατί όχι να την δούμε με ένα ελληνικό τραγούδι στο Τελ Αβίβ!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *