ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η πρώτη πρόταση του Δημήτρη Παπαδημήτριου σε καλλιτέχνη για την εκπροσώπηση της Ελλάδας

Πιστοί σε όσα σας είπαμε στο προηγούμενο άρθρο μας, για την κάλυψη μόνο όσων ειδήσεων επαληθεύουμε, χωρίς να αναμεταδίδουμε αδιακρίτως τα όσα γράφονται στα ΜΜΕ και αφορούν την ελληνική εκπροσώπηση στο Τελ Αβίβ, αφού δυστυχώς τα περισσότερα δεν έχουν βάση αληθείας, το EurovisionFun βρίσκεται σε θέση να επιβεβαιώσει ότι η ΕΡΤ διά μέσω του Δημήτρη Παπαδημητρίου, του προέδρου δηλαδή της επιτροπής που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το project Eurovision 2019, έχει απευθύνει σίγουρα μία επίσημη πρόταση (τουλάχιστον) σε καλλιτέχνη, προκειμένου με απευθείας ανάθεση να σηκώσει την ελληνική σημαία στον επερχόμενο διαγωνισμό.

Η επιλογή της ΕΡΤ για κάτι διαφορετικό στο Τελ Αβίβ

Όπως σας πληροφορήσαμε η αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ ήδη στην πρώτη της άτυπη συνεδρίαση τη Δευτέρα, άτυπη γιατί ακόμα δεν είχε δημοσιευθεί η απόφαση σύσταση της, συζήτησε τα πρώτα υποψήφια ονόματα καλλιτεχνών τα οποία στην συνέχεια θα προσέγγιζε για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision 2019. Ένα από αυτά όπως σας πληροφορήσαμε σε σχετικό μας άρθρο ήταν και η Μαριέττα Φαφούτη της Feelgood Records.

Το στίγμα των προθέσεων της επιτροπής της ΕΡΤ είναι ξεκάθαρο και παρά τα όσα γράφηκαν, ο καλλιτέχνης που θα επιλεγεί στόχος είναι να να είναι κάτι το διαφορετικό και ξεχωριστό. Τα όποια ονόματα ακούστηκαν ότι προτάθηκαν από δισκογραφικές εταιρείες κλπ δεν έχουν βάση, αφού για πρώτη φορά η ΕΡΤ ουσιαστικά συζήτησε για τον επόμενο εκπρόσωπο μας στο διαγωνισμό την περασμένη Δευτέρα. Όπως εξάλλου διαβάσατε και σε σχετικό μας άρθρο, οι δύο μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες της χώρας (PANIK και MINOS EMI), δεν έχουν σκοπό να εμπλακούν στην υπόθεση ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2019, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους, κάνοντας τις όποιες προτάσεις στην ΕΡΤ.

Το τηλεφώνημα του Δημήτρη Παπαδημητρίου και η πρόταση της ΕΡΤ

H ΕΡΤ χωρίς να χάσει καθόλου χρόνου, εξάλλου δεν έχει απομείνει και μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι το ραντεβού των αρχηγών αποστολών τον Μάρτιο, έχει ήδη απευθύνει μία τουλάχιστον επίσημη πρόταση σε καλλιτέχνη, προκειμένου να μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό, όπως είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, επικοινώνησε με την Μαργαρίτα Μάτσα, διευθύνουσα σύμβουλος της MINOS EMI, προκειμένου να προτείνει στην Katerine Duska να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2019!

Η πρόταση από όσο γνωρίζουμε, αναφέρει ότι σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες χρονιές, όπου η ΕΡΤ κάλυψε μόνο το participation fee στην EBU και όλα τα υπόλοιπα έξοδα (αεροπορικά, ξενοδοχεία, έξοδα σκηνικής παρουσίασης κλπ) βάρυναν την δισκογραφική του καλλιτέχνη ή προέρχονταν από χορηγούς, αυτή τη φορά το κόστος θα το επωμιστεί η ελληνική δημόσια τηλεόραση (κάτι που έχει να γίνει από το 2016).

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα άρθρα μας, σε μία τέτοια περίπτωση καμία δισκογραφική δεν μπορεί να αρνηθεί στον καλλιτέχνη της αυτή την τιμή, έτσι τώρα αναμένεται η απάντηση της Katerine Duska και η τελική αποδοχή της από την ΕΡΤ, αφού όπως σας είπαμε είναι άγνωστο αν απευθύνθηκαν και άλλες προσκλήσεις σε άλλους καλλιτέχνες ή δισκογραφικές.

Οι πρώτες πληροφορίες πάντως του EurovisionFun αναφέρουν ότι η Katerine Duska διάκειται θετικά στο ενδεχόμενο να εκπροσωπήσει την χώρα μας, οπότε είναι πολύ πιθανόν τις επόμενες ημέρες να υπάρχουν εξελίξεις. 

katerine duska eurovision ert

Όπως και να έχει ακόμα και αν δεν τελεσφορήσει η συνεργασία της ΕΡΤ με την Katerine Duska, στο στόχαστρο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης και του ίδιου του Δημήτρη Παπαδημητρίου είναι καλλιτέχνες που υπηρετούν αυτό το είδος της μουσικής.

Η Katerine Duska γεννήθηκε στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά. Σπούδασε κλασσική κιθάρα και κλασσική μουσική. Μετακόμισα στην Ελλάδα μαζί με τους γονείς της κατά τα εφηβικά της χρόνια, ενώ έχει σπουδάσει νομική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το πρώτο της άλμπουμ ονομάζεται “Embodiment”, ενώ έχει ξεχωρίσει το τραγούδι One In A Million. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται και η κυκλοφορία του δεύτερου προσωπικού της δίσκου, με δικές της δημιουργίες και πάλι.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2019

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *