Γαλλία: Η κατανομή των τραγουδιών στους ημιτελικούς

Σήμερα ανακοινώθηκε από το δημόσιο κανάλι της Γαλλίας η κατανομή των 18 τραγουδιών που θα διαγωνιστούν για την εκπροσώπηση της χώρας στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision τον Μάιο.

Τα τραγούδια πρόκειται να εμφανιστούν σε ισάριθμη κατανομή στον ημιτελικό, εννέα συγκεκριμένα, ενώ η σειρά εμφάνισης δεν είναι ακόμη γνωστή (πατώντας στον τίτλο, μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια).

Πρώτος Ημιτελικός

 1. Naestro – Le brasier
 2. Battista Acquaviva – Passio
 3. Bilal Hassani – Roi
 4. Mazy – Oulala
 5. Lautner – J’ai pas le temps
 6. Florina – In the shadow
 7. Chimène Badi –  Haut
 8. Aysat – Comme une grande
 9. Silvàn Areg – Le petit Nicolas

Δεύτερος Ημιτελικός 

 1. Ugo – Ce qui me blesse
 2. Gabriella – On cherche encore (Never get enough)
 3. Doutson – Sois un bon fils
 4. Seemone – Tous les deux
 5. PhilipElise – Madame la paix
 6. The Divaz – La voix d’Aretha
 7. Tracy De Sà – Por aquí
 8. Noémie – Ma petite famille
 9. Emmanuel Moire – La promesse

Ο πρώτος ημιτελικός αναμένεται να διεξαχθεί στις 12 Ιανουαρίου, ο δεύτερος μία εβδομάδα αργότερα στις 19 Ιανουαρίου, ενώ ο Μεγάλος Τελικός προγραμματίστηκε στις 26 Ιανουαρίου.

Τέσσερα τραγούδια από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό, έπειτα από συμψηφισμό του τηλεοπτικού κοινού και της διεθνής κριτικής επιτροπής. Η εν λόγω επιτροπή θα απαρτίζεται από συνολικά 20 χώρες, από τις οποίες οι 5 θα ψηφίσουν στον πρώτο ημιτελικό, οι άλλες 5 στον δεύτερο ημιτελικό, και οι υπόλοιπες 10 στον Μεγάλο Τελικό.

Η κριτική επιτροπή που έθεσε το δημόσιο κανάλι, θα έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου δεν θα έχει επιρροή στο αποτέλεσμα.

Με σημαντικές διαφορές, η Γαλλία ακολουθεί την ίδια διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου με πέρυσι. Νικητήριο τραγούδι της περσινής διαδικασίας ήταν το Mercy, ένα κοινωνικό μήνυμα από τους Madame Monsieur που, αν και μεγάλο φαβορί για την νίκη, τελικά τερμάτισε στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *