Γεωργία: Με 8 υποψήφιους στην τελική ευθεία για την Eurovision 2019

Mετά το τέλος του πρώτου live show του Georgian Idol μέσω του οποίου η Γεωργία καλείται να επιλέξει τον επόμενο εκπρόσωπο της χώρας, 8 νέοι καλλιτέχνες διεκδικούν το πολυπόθητο εισιτήριο και να ταξιδέψουν στο Τελ Αβίβ.

Το χθεσινοβραδινό πρόγραμμα

Ξεκίνησε χθες το βράδυ το πρώτο live show του Georgian Idol, όπου 10 φιλόδοξοι καλλιτέχνες διεκδικούν την νίκη της όγδοης σεζόν αλλά και του χρυσού εισιτηρίου για την Eurovision 2019.

Τα όνειρα όμως για δύο καλλιτέχνες τελείωσαν, αφού το κοινό επέλεξε τους 8 για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση. Οι δύο που αποχώρησαν ήταν οι Beso Nemsadze και Mariam Kakhelishvili (εκπρόσωπος της Γεωργίας στην Junior Eurovision 2010).

Οι 8 καλλιτέχνες που συνεχίζουν στην επόμενη φάση και άρα διεκδικούν την νίκη είναι οι εξής:

Remaining 8 finalists of Georgian Idol 2019

  • Nini Tsnobiladze

Η Nini γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1992 και είναι γνωστή τραγουδίστρια, τόσο στην Γεωργία όσο και στην Ουκρανία. Το 2012 συμμετείχε στο The Voice Γεωργίας, όπου τελείωσε δεύτερη. Πέντε χρόνια αργότερα ξεκίνησε την καριέρα της στην Ουκρανία, όπου διαγωνίστηκε στην έβδομη σεζόν The Vοice, όπου έφτασε στους προημιτελικούς.

  • Oto Nemsadze

Ο Oto είναι ένα γνωστό όνομα στη Γεωργία αφού κέρδισε το Idol το 2011. Ήταν φιναλίστ στο The Voice Ουκρανίας το 2013, ενώ το 2017 πήρε μέρος στη γεωργιανή εθνική επιλογή για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ως μέλος του συγκροτήματος Limbo, τερματίζοντας 11ος ανάμεσα σε 25 συμμετοχές.

  • Giorgi

Ενώ ο Giorgi ήταν στην Σχολή Όπερας Παίδων, συνειδητοποίησε στην ηλικία των 15 ότι η όπερα δεν ήταν καθόλου το είδος του. Αποφασίζει να αλλάξει κατεύθυνση και να επικεντρωθεί στην ροκ μουσική. Το 2015 κέρδισε τον X-Factor Γεωργίας.

  • Liza Kalandadze

Η 16χρονη Liza έχει ήδη μια καλά εδραιωμένη σταδιοδρομία στη Γεωργία, αφού συμμετείχε στο The X Factor και στο Idol. Ενθουσιασμένοι από τα σχόλια των κριτών και του κοινού, η Liza δίνει ακόμη μια ευκαιρία στον εαυτό της και συμμετέχει στο Idol, ελπίζοντας να εκπροσωπήσει τη χώρα της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

  • Ikako Aleksidze

Όντας ακόμη μαθητής, ο 16χρονος Ikako ήδη ασχολείται σοβαρά με την μουσική του καριέρα. Πέρσι συμμετείχε στο The X Factor, ενώ μέσα σε ένα χρόνο προσπαθεί να κερδίσει το φετινό Georgian Idol

  • Tamar Lachkepiani

H Tamar, επίσης μια νεαρή καλλιτέχνης, στα μόλις 16 της χρόνια, πήρε μέρος σε αρκετά μουσικά φεστιβάλ στην χώρα της. Παίζει βιολί, είναι μαθήτρια και θέλει να γίνει τόσο επιτυχημένη όσο η πηγή έμπνευσής της Rihanna.

  • Dima
O Dima γεννήθηκε στην Τυφλίδα το 1992 και έζησε για ένα χρονικό διάστημα στην Μόσψια. Επέστρεψε στην Γεωργία για να συμμετάσχει τόσο στο The Voice, αλλά και στο The X Factor. Προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Γεωργία το 2017, αλλά τερμάτισε στην 14η θέση του εθνικού τελικού.
  • Giorgi Pruidze
Ακόμη ένας 16χρονος στην λίστα με τους υποψηφίους του φετινού Georgian Idol, ο Giorgi είναι μαθητής, τραγουδιστής και συνθέτης. Συμμετείχε στο The X Factor το 2015. 


To Georgian Idol 2019

Είναι η όγδοη σεζόν του Georgian Idol, ενώ ήδη ο νικητής της σεζόν 4 και η 2η θέση της σεζόν 5, Nodiko Tatishvili και Sopho Gelovani αντίστοιχα, εκπροσώπησαν την Γεωργία το 2013. Η Γεωργία είναι η 4η χώρα για φέτος που επιλέγει τον εκπρόσωπό της μέσω talent show (μετά την Μάλτα, το Ισραήλ και την Ισπανία).

Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν οι:

  • Stephane Mgebrishvili (Η παραλίγο εκπρόσωπος της χώρα το 2009)
  • Natia Todua (Νικήτρια του The Voice Γερμανίας)
  • Tinatin Berdzenishvili (Διευθύντρια Μέσων του καναλιού GPB)
  • Zaza Shengelia (Γενικός Διευθυντής της Bravo Records)

Ο τελικός του Georgian Idol έχει προγραμματισθεί για τις 2 Μαρτίου. Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την Γεωργία στην Eurovision 2019.

Πηγή/Εικόνα: eurovision.tv/eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *