Ελλάδα: Συνέντευξη της Μαρίας Κουφοπούλου για την επιλογή της ελληνικής συμμετοχής

Στην εφημερίδα Έθνος μίλησε η Διευθύντρια των Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, κα Μαρία Κουφοπούλου, για την επιλογή της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2019.

Η κα Κουφοπούλου που είναι η διευθύντρια της διεύθυνσης της ΕΡΤ που έχει υπό την εποπτεία της το project Eurovision, έδωσε λεπτομέρειες για τις διαδικασίες που διεξάγει η ελληνική δημόσια τηλεόραση προκειμένου να επιλέξει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει τον Μάιο στο Τελ Αβίβ.

Μετά την ανακοίνωση της επιτροπής που θα επιλέξει τον φετινό μας εκπρόσωπο, η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για τον εκπρόσωπο μας είναι πολύ κοντά και όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, αυτή θα είναι η Katerine Duska, που απάντησε θετικά στην πρόταση της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης.

Επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ μέχρι τέλος της εβδομάδας

Σε όσους υποστηρίζουν ότι η ΕΡΤ έχει ήδη καθυστερήσει, η κα Κουφοπούλου επεξηγεί:

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φετινών τραγουδιών είναι η 11η Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο meeting της EBU στο Τελ Αβίβ. Τότε θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι με όλες τις λεπτομέρειες της συμμετοχής. Μέχρι τότε δεν μας δεσμεύει κάτι. Για παράδειγμα, η Σουηδία ανακοινώνει τη συμμετοχή της τρεις μέρες πριν. Συνεπώς δεν έχουμε καθυστερήσει στο deadline μας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις δεν αργούν, αφού σύμφωνα με την κα Κουφοπούλου αυτές θα γίνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας:

Η επιλογή του καλλιτέχνη, που θα μας εκπροσωπήσει στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό, θα γίνει μέχρι τέλος της εβδομάδας. Για την τελική επιλογή υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές. Ο καλλιτέχνης θα πρέπει να είναι έμπειρος και να μπορεί να σταθεί σε μία διεθνή σκηνή. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που και εμείς επιθυμούμε να κατέβουμε με κάποιον, ο οποίος θα έχει τα συγκεκριμένα στοιχεία. Επίσης, θέλουμε να μας αρέσει!

Χωρίς την συμμετοχή των δισκογραφικών η φετινή ανάδειξη του εκπροσώπου μας

Παρά τα όσα συνεχίζονται να λέγονται το δημοσίευμα του Έθνους επιβεβαιώνει όσα σας είπαμε για τις δύο μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες της χώρας (MINOS EMI και PANIK), οι οποίες δεν έχουν καμία ανάμειξη. Όλα φέτος θα γίνουν μεταξύ της ΕΡΤ και του καλλιτέχνη. Το κόστος θα το αναλάβει η ελληνική δημόσια τηλεόραση, κάτι που είναι και εύλογο και επιτέλους στη σωστή κατεύθυνση, πόσο μάλλον όταν η ΕΡΤ ξοδεύει πολύ μεγαλύτερα ποσά σε project που φέρνουν ελάχιστη τηλεθέαση σε σύγκριση με την Eurovision. Το σχόλιο της κα Κουφοπούλου εξάλλου είναι ενδεικτικό:

Η Eurovision είναι ένα τεράστιο σχολείο. Είναι ένα διεθνές project με πάρα πολύ υψηλά standard. Οφείλουμε να ανταπεξέλθουμε!

Με pop διάθεση η φετινή μας συμμετοχή

Τέλος, όσο αφορά το τραγούδι, αυτό που αποκαλύπτει η κα Κουφοπούλου είναι ότι θα κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από την περσινή μας συμμετοχή:

Θα είναι ένα τραγούδι που θα μας κάνει να λικνιζόμαστε και ταυτόχρονα θα μας κάνει περήφανους ως χώρα.

Τα αρνητικά σχόλια που ενδεχομένως θα ακουστούν δεν φαίνεται να τρομάζουν τους ανθρώπους της ΕΡΤ, που είναι προετοιμασμένοι και για αυτά:

Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση καθώς είναι θέμα επιθυμίας και γούστου. Θα ενοχληθώ με τα κακοπροαίρετα σχόλια.

Εν αναμονή και της επίσημης ανακοίνωσης της Katerine Duska, ας απολαύσουμε μια live ερμηνεία της:

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *