Λιθουανία: Συνέντευξη με τη Monika Marija( Eurovizijos Atranka 2019)

Μέσα Γενάρη και πλέον έχουμε μπει για τα καλά στο κλίμα των εθνικών προεπιλογών. Μία προς μία, όλο και περισσότερες είναι οι χώρες που ξεκινούν τις διαδικασίες για την ανάδειξη του εκπροσώπου τους με στόχο το Τελ Αβίβ τον Μάιο. Σε αυτό το πνεύμα και εμείς συνεχίζουμε εδώ στο Eurovisionfun, το οποίο εξασφάλισε για σας ακόμα μια συνέντευξη υποψηφίου.
Αυτή τη φορά, επικοινωνήσαμε με την Monika Marija από τη Λιθουανία η οποία με χαρά δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του συντάκτη μας Παναγιώτη Νάρη. Αξίζει να σημειωθεί πως όταν της τέθηκαν οι ερωτήσεις, η Monika συμμετείχε μόνο με το Criminal. Μόλις χθες, ανακοινώθηκε πως θα συμμετέχει και με δεύτερο τραγούδι το οποίο ονομάζεται Light On.

E.F: Γεια σου Monika! Συστήσου μας

Monika: Λοιπόν, το όνομα μου είναι Monika Marija. Είμαι 20 χρονών και σπουδάζω στο πανεπιστήμιο του Βίλνιους Γαλλική φιλολογία. 

Από πολύ μικρή αγαπούσα οτιδήποτε είχε να κάνει με την τέχνη. Απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ, οι παππούδες, οι γονείς μου και η αδερφή μου πάντα τραγουδούσαν και έπαιζαν διάφορα όργανα. Άκουγα μουσική από παντού καθώς μεγάλωνα. Έπειτα, ξεκίνησα το μουσικό σχολείο. Στα 10 χρόνια που ήμουν εκεί, έκανα μαθήματα πιάνου, κιθάρας, ντραμς. Έπειτα, ξεκίνησα να τραγουδάω σε χορωδία μέχρι που έκανα solo μαθήματα φωνητικής. Ακόμα θυμάμαι τη πρώτη παράσταση που είχα να τραγουδήσω- ένιωσα τόσο έκπληκτη που δεν στρεσαρίστηκα η ανησύχησα για την εμφάνιση αυτή. Ένιωσα στο στοιχείο μου περισσότερο από ποτέ!

Μα η μουσική δεν είναι το μόνο που αγαπώ- αγαπούσα τη ζωγραφική, το να μαθαίνω καινούριες γλώσσες( στο σχολείο έμαθα 7), άρχισα να ασχολούμαι με τη φωτογραφία, δημιούργησα το δικό μου στούντιο. Έπειτα, με κέρδισα το make-up και τα special effects. Εργάζομαι. τώρα, ως “δασκάλα” make-up και special effects σε ακαδημίες στο Βίλνιους…και ακόμα πολλά!

E.F: Διαγωνίζεσαι, φέτος, στο Eurovizijos Atranka. Πως αισθάνεσαι γι’αυτό;

Monika: Ναι, παίρνω μέρος με δύο-πλέον- τραγούδια, το Criminal και το Light On. Νιώθω ιδιαίτερα ενθουσιασμένη, τρελαίνομαι να συμμετέχω σε διαγωνισμούς και νομίζω πως είναι ο κατάλληλος τρόπος να τεστάρεις τις ικανότητες σου. 

E.F: Το τραγούδι σου έχει τίτλο Criminal. Πες μας κάτι γι’αυτό. Νιώθεις πως σου “ταιριάζει”;

Monika: Θα πω μόνο ένα πράγμα. Νιώθω πως αυτό το τραγούδι είναι ακριβώς το στοιχεί μου! Το έγραψα μαζί με τη καλύτερη ομάδα από τη Σουηδία. Αγαπώ τον ήχο του, αγαπώ το γεγονός πως είναι πολύ ειλικρινές και προσωπικό. Επίσης, το άλλο τραγούδι μου, από το πρώτο άλμπουμ μου, το Light on ήταν επιλογή του κοινού μου. Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε ως single, ο κόσμος με ¨σφυροκόπησε¨με σχόλια και μηνύματα λέγοντάς μου πως αυτό θα πρέπει να βρεθεί στη σκηνή της εθνικής μας προεπιλογής. Οπότε, το μόνο δίκαιο ήταν να τους ακούσω. Το τραγούδι πραγματεύεται μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου, τότε που έπρεπε να παλέψω για τη ζωή μου με μόνο ¨όπλο” την ελπίδα. Τώρα, όμως, είμαι εδώ βάζοντας την καρδιά μου σε αυτό και ελπίζω ο κόσμος να με αποδεχτεί.

E.F: Παρακολουθείς την Eurovision; Τι σημαίνει για εσένα;

Monika: Ναι την παρακολουθώ! Νομίζω πως πρόκειται για ένα διαγωνισμό με όμορφο concept που ενώνει όλη την Ευρώπη μέσω της μουσικής. Από την άλλη πλευρά, είναι απλά μια διασκέδαση! Δίνει επαγγελματικές και καλλιτεχνικές προοπτικές για όλα τα είδη των μουσικών να συναντηθούν και να αναπτυχθούν. Μπορώ μόνο να πω πως η Eurovision είναι ένα φαινόμενο!

E.F: Έχεις ξεχωρίσει κάποιο άλλο τραγούδι από την προεπιλογή;

Monika: Φέτος, η αλήθεια είναι πως δεν έχω κάποιο αγαπημένο ακόμα. Περιμένω όλους τους υποψήφιους να ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους live.

E.F: Ποίο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι στην ιστορία στου θεσμού;

Monika: Το απόλυτο τραγούδι για μένα είναι το Euphoria της Loreen. Δεν ήταν μουσική, ήταν απλά μαγεία το πως όλα έμοιαζαν τόσο τέλεια μαζί.

E.F: Τα μελλοντικά σου πλάνα; Νέα τραγούδια, άλμπουμ ή κάτι άλλο;

Monika: Μόλις παρουσίασα το πρώτο μου άλμπουμ, MONIKA MARIJA, πριν από ένα μήνα περίπου. Επίσης, έγινα coach στο The Voice kids της Λιθουανίας φέτος οπότε το πρόγραμμα έτσι και αλλιώς είναι ήδη φορτωμένο(γέλια..). Στα κύρια πλάνα μου για φέτος είναι η Eurovision, η αφοσίωση στα νέα single που ήδη έχω αρχίσει να γράφω από το τέλος της περασμένης χρονιάς και πιθανότατα ένα νέο άλμπουμ περισσότερης παγκόσμιας εμβέλειας.

E.F: Έχεις επισκεφτεί την Ελλάδα; Πες μας τις εντυπώσεις σου.

Monika: Όχι, πραγματικά δεν την έχω επισκεφτεί. Αλλά συνέχεια ακούω από τους φίλους μου πως πρόκειται για μια υπέροχη χώρα, οπότε σίγουρα θα την επισκεφτώ όταν έχω χρόνο. Για να είμαι ειλικρινής, μία από τις ευχές μου για φέτος είναι να ταξιδέψω περισσότερο, όποτε μπορεί για το τρίτο μου ταξίδι φέτος να επιλέξω την Ελλάδα!!!!

E.F: Επίσης, δουλεύεις στον τομέα του make-up. Είναι το αγαπημένο σου χόμπι η ασχολείσαι με αυτό επαγγελματικά;

Monika: Έχω σπουδάσει στον τομέα αυτό και έχω πάρει και το δίπλωμά μου. Έχω τους πελάτες μου, επίσης ΠΑΝΤΑ κάνω make-up για τον εαυτό μου και τέλος δίνω και διαλέξεις.

E.F: Κλείνοντας, δώσε μας ένα μήνυμα για τους Έλληνες fans και το Eurovisionfun

Monika:  Έλληνες fans- you are the one, you’re My Number One!! (γέλια..) Θα ήθελα να πω πως θα ήταν μεγάλη μου χαρά να σας συναντήσω, σύντομα, στη μεγάλη σκηνή. 

Να ευχαριστήσουμε τη Monika Marija για την υπέροχη συνέντευξη την οποία και μας παρέθεσε. Παρακάτω, ακούστε τα δύο τραγούδια με τα οποία θα προσπαθήσει να διαδεχθεί την Ieva Zasismaukaite στη σκηνή της Eurovision.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *