Τάμτα: “Θέλω να βγούμε αξιοπρεπείς από αυτόν το διαγωνισμό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μου προσδοκία”

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή Τετ-α-τετ του Τάσου Τρύφωνος στο ΡΙΚ1 παραχώρησε η Τάμτα, η φετινή εκπρόσωπος της Κύπρου στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Η γνωστή ποπ τραγουδίστρια μίλησε μεταξύ άλλων για την προσωπική της ζωή, ενώ φυσικό επακόλουθο ήταν και η συζήτηση γύρω από την Eurovision.

Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη, δεν το περίμενα να πω την αλήθεια. Η Eurovision με τριγυρνάει για πολλά χρόνια.

Στην ερώτηση για το αν αισθάνεται βάρος, ευθύνες και άγχος, η Τάμτα δήλωσε πως:

Δεν αισθάνομαι βάρος, άγχος είναι λογικό. Σίγουρο αισθάνομαι ευθύνη. Αλλά όλα αυτά με ένα μαγικό τρόπο τα έχω γυρίσει σε θετική ενέργεια. Είμαι πανέτοιμη. Έχουν περάσει πολλά χρόνια και αισθάνομαι ότι ο κόσμος με ξέρει και ξέρει τι να περιμένει. Προσωπικά δεν έχω να αποδείξω κάτι παραπάνω. Ότι και να συμβεί, ξέρω την θέση μου, είμαι ισορροπημένη και νοιώθω καλά. Νοιώθω τυχερή που πάω και δυνατή. Μόνο και μόνο αυτή η απόφαση μου δίνει δύναμη. Η Eurovision εννοείται μου προσθέτει ευθύνες. Αλλά είναι πολλά τα θετικά που βλέπω, αλλά πιστεύω ότι και να γίνει, μέσα μου θα νοιώθω ότι έδωσα το καλύτερο.

Στην ερώτηση γιατί επέλεξε την Κύπρο, και όχι την Γεωργία ή την Ελλάδα, η διάσημη τραγουδίστρια ανάφερε πως:

Καριέρα κάνω και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Και ειδικά εγώ που είμαι άνθρωπος που ήρθα στα 21 μου Ελλάδα, ποτέ δεν ξεχώρισα αυτές τις δύο χώρες. Θεωρώ ότι είναι μια χώρα που με έχει στηρίξει όσο η Ελλάδα. Από κει και πέρα, ότι είμαι Γεωργιανή, δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι.

Η Ελλάδα μου έχει κάνει πρόταση τότε που πήγα, το 2007, ήταν αυτή η πρώτη χρονιά. Επόμενη χρονιά αν δεν κάνω λάθος ήταν το 2015 με το τραγούδι το Unloved του Alex P αλλά αργήσαμε να το παραδώσουμε μία μέρα, δύο μέρες, και δεν θυμάμαι αν υπήρξε για τρίτη φορά. Άλλη δεν υπήρχε. Όσες φορές με πλησίασαν, ήταν για να συμμετάσχω σε εθνικό τελικό. Αλλά δεν ξέρω αν ήθελα να μπω σε μια τέτοια διαδικασία.

Ο κόσμος πιστεύει ότι έχω πάρει πολλές προτάσεις και έχω αρνηθεί. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η Κύπρος μου κάνει πρόταση για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Πέρσι έκαναν πρόταση πρώτα στην Έλενα, μετά ήρθαν δε εμένα αλλά ήταν μια δύσκολη περίοδος για μένα, και εκ των πραγμάτων δεν υπήρξε τρόπος να μπω σε αυτή την διαδικασία, οπότε δεν μπορούσα να δεχτώ την πρόταση. Και φέτος με ξανασκεφτήκανε, θεωρώ ότι είναι τιμή μου και θεωρώ ότι έχει μεγάλη σημασία ότι έρχεται η ίδια ομάδα, ειδικά μετά την περσινή επιτυχία, είναι πολύ τιμητικό. Έτσι δέχτηκα την πρόταση.

Η περσινή επιτυχία της Ελένης Φουρέιρα μπορεί να θεωρηθεί πλεονέκτημα για την Τάμτα, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και το ενδεχόμενο σύγκρισης. Τι πιστεύει η ίδια;

Νοιώθω πανέτοιμη. Κοίταξε, να σου πω την αλήθεια, ποτέ δεν ξέρεις. Δεν έχω μπει σε αυτή την διαδικασία. Ο κόσμος πάντα θα τα λέει. Έφτασα στο σημείο να νοιώθω ότι θα κερδίσω πολύ περισσότερα από τι θα χάσω. Έχω την πίστη και θέλω να πάνε όλα καλά. Παρότι ο κόσμος είναι πολύ θερμός και είναι εξίσου τιμητικό αυτό, με συγκινεί πάρα πολύ, και νοιώθω ότι είναι πάρα πολύς κόσμος δίπλα μου. Εγώ προσωπικά δεν έχω λόγο συγκρίσεων, Έλληνες και Κύπριοι ξέρουν ποια είμαι και τι κάνω. Ξέρω ότι θα κριθώ, αν και δεν θέλω, αλλά πριν δεχτώ την πρόταση ήξερα ότι θα κριθώ.

Είδε καθόλου πέρσι την Eurovision και την Ελένη Φουρέιρα;

Εννοείται πως είδα την Eurovision πέρσι. Θεωρώ ότι η Ελένη, και όλη η ομάδα έκαναν εξαιρετική δουλειά. Έκανε ότι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει, θα μπορούσε και καλύτερα.

Μετάνοιωσε που είπε όχι στην περσινή πρόταση;

Όχι. Πραγματικά ποτέ δεν ξέρεις, αλλά θεωρώ ότι το συγκεκριμένο τραγούδι… Πάντα υπάρχει κάποιος λόγος. Υπήρξε λόγος που είπε όχι η Ελένη, υπήρξε λόγος που είπα όχι εγώ και υπήρξε λόγος που κατέληξε στην Ελένη. Δεν μετανιώνω για κάτι.

Τι έχει να δηλώσει για το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στην Eurovision;

Το Replay το έχω ακούσει δύο λεπτά. Δεν έχω ακούσει ολοκληρωμένο το τραγούδι. Είναι ένα σημερινό κομμάτι, τι άλλο μπορώ να πω, γιατί δεν ξέρω τι μπορώ να πω. Δεν είναι μπαλάντα. Εμένα γενικά μου αρέσουν πάρα πολλά είδη, αυτά που πιστεύω ότι μπορώ να στηρίξω. Δεν υπάρχει ένα είδος που μπορώ να στηρίξω. Νοιώθω ότι θα νιώσω καλύτερα με το τραγούδι αφού το ηχογραφήσω.*

*(Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε πριν η Τάμτα μεταβεί στην Σουηδία για να ηχογραφήσει το τραγούδι)

Έχω τρομερή εμπιστοσύνη στην ομάδα, αυτός ήταν και ένας λόγος που δέχτηκα την πρόταση. Θέλω να βγούμε αξιοπρεπείς από αυτόν το διαγωνισμό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μου προσδοκία. Να αισθανθούμε ότι έχουμε κάνει καλή δουλειά, να είμαστε ευχαριστημένοι.

Θα δούμε επί σκηνής την fashion icon Τάμτα;

Δεν έχω καθόλου προχωρήσει πάνω σε αυτό. Είναι νωρίς ακόμα. Θέλω να τελειώσω πρώτα το τραγούδι, είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο.

Η ηχογράφηση του τραγουδιού έχει ολοκληρωθεί πριν από λίγες ημέρες στην Σουηδία, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα ανακοινωθεί το τραγούδι.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις γύρω από την κυπριακή συμμετοχή στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. 

Πηγή/Εικόνες: EurovisionFun

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *