Τσεχία: Τα 8 υποψήφια τραγούδια του Eurovision Song CZ

Με μία συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκαν σήμερα οι 8 υποψηφιότητες του Eurovision Song CZ, του εθνικού τελικού της χώρας μέσω του οποίου θα επιλεγεί ο καλλιτέχνης και το τραγούδι για την Eurovision 2019.

Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους είναι οι εξής:

Δικαίωμα ψήφου στο Eurovision Song CZ θα έχουν όλοι εντός και εκτός Τσεχίας εντελώς δωρεάν, με τις ψήφους όσων βρίσκονται εντός Τσεχίας να συγκαταλέγονται στις ψήφους κοινού (televoting). Οι ψήφοι όσων δεν κατοικούν στην Τσεχία θα αποτελούν τις ψήφους ενός μέλους της ειδικής κριτικής επιτροπής. Ο νικητής θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Μπορείτε να ψηφίσετε κι εσείς μέσω της επίσημης εφαρμογής της eurovision (μία ψήφος ανά άτομο).

Η Τσεχία στον διαγωνισμό

Η Τσεχία αποτελεί μία από τις νεοεισερχόμενες χώρες στον θεσμό. Οι τρεις συνεχόμενες αποτυχίες να προκριθεί, συμπεριλαμβανομένου και δύο τελευταίων θέσεων στους ημιτελικούς, οδήγησαν τη χώρα στο να απέχει από τον διαγωνισμό από το 2010.

5 χρόνια αργότερα, αποφασίζει να επιστρέψει στην διοργάνωση της Αυστρίας το 2015, χωρίς όμως να επιτύχει μιας πρόκρισης στον Τελικό. Χαμόγελο έφερε η συμμετοχή της Gabriela Gunčíková το 2016, η οποία είναι και η πρώτη συμμετοχή της χώρας που προκρίνεται στον Μεγάλο Τελικό.

Για το 2018, η δημόσια τηλεόρασης της Τσεχίας αποφασίζει μια διαφορετική διαδικασία επιλογής της συμμετοχής της, η οποία όμως ήταν και η πιο επιτυχής, αφού ο νικητής του τσέχικου εθνικού τελικού, όχι μόνο κατάφερε να προκριθεί, αλλά έφερε και στην χώρα την καλύτερή της θέση στον διαγωνισμό μέχρι και σήμερα.

Το 2018 την Τσεχία εκπροσώπησε ο Mikolas Josef και το τραγούδι Lie To Me, το οποίο τερμάτισε στην 6η θέση με 281 βαθμούς.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *