Ελλάδα: Το όνομα του καλλιτέχνη που συζητήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της ΕΡΤ για την Eurovision 2019 (Αποκλειστικό)

Ιανουάριος πλέον και η ΕΡΤ όπως πρώτα διαβάσατε μέσα από το EurovisionFun συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά, με θέμα την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2019. Το EurovisionFun αποκλειστικά σας αποκαλύπτει το όνομα του καλλιτέχνη που τέθηκε προς συζήτηση και θα προσεγγιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να βολιδοσκοπηθεί το ενδιαφέρον του, για να εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Τελ Αβίβ.

Με απευθείας ανάθεση στη Eurovision 2019

Η ΕΡΤ για τους δικούς της λόγους, αλλά και με δεδομένο τα μικρά χρονικά περιθώρια που έχουν απομείνει (σε δύο μήνες περίπου είναι η συνάντηση των αρχηγών αποστολών στο Τελ Αβίβ, όπου πρέπει η κάθε συμμετέχουσα χώρα να καταθέσει το βίντεο κλιπ της συμμετοχής της), αποφάσισε να επιλέξει την συμμετοχή μας για την Eurovision 2019 με απευθείας ανάθεση.

Για τον τρόπο που θα γίνει η επιλογή της ελληνικής συμμετοχής στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision μπορείτε να ανατρέξετε στο σχετικό μας άρθρο. Εν τάχει αυτό που αποφασίστηκε είναι η αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ να προτείνει κάποια ονόματα καλλιτεχνών, τα οποία και θα προσεγγίσουν στην συνέχεια. Το τραγούδι θα επιλεγεί στη συνέχεια με βάση τον καλλιτέχνη που θα επιλεγεί και σύμφωνα με το είδος της μουσικής που αυτός εκπροσωπεί.

Η ομάδα της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό φαίνεται πως έχει πάρει ζεστά το θέμα της ελληνικής εκπροσώπησης και θέλει πραγματικά να στείλει κάτι διαφορετικό στο Τελ Αβίβ που θα ξεχωρίσει και θα έχει το στίγμα μας. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, που έχει αναλάβει πρόεδρος της επιτροπής, εγγυάται το καλλιτεχνικό και μουσικό αποτέλεσμα.

H Μαριέττα Φαφούτη ο στόχος της ΕΡΤ για την Eurovision 2019

Το όνομα λοιπόν που συζητήθηκε στην σημερινή συνεδρίαση είναι η 38χρονη τραγουδοποιός Μαριέττα Φαφούτη. Η Μαριέττα Φαφούτη έχει γίνει γνωστή τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ενώ έχει υπογράψει τραγούδια για πολλούς συναδέλφους της, διαφημιστικές καμπάνιες, τηλεόραση και θέατρο. Έχει τιμηθεί με πολλά μουσικά βραβεία, ενώ το τραγούδι της Kookoobadi, με πάνω από 1 εκατομμύρια views στο YouTube χαρακτηρίστηκε από την Athens Voice το καλύτερο τραγούδι για το 2012.

Το όνομα της Μαριέττας Φαφούτη είχε ακουστεί και το 2016, όταν η ΕΡΤ προτού ανακοινώσει τους ARGO, απευθύνθηκε σε καλλιτέχνες του έντεχνου ρεπερτορίου για τον διαγωνισμό.

Φυσικά εκτός της Μαριέττας Φαφούτη που είναι ο νο1 στόχος της ΕΡΤ αυτή τη στιγμή συζητήθηκαν και τα ονόματα και άλλων ερμηνευτών, ενώ τέθηκε επί τάπητος και το όνομα πολύ γνωστής συνθέτριας του εντέχνου ρεπερτορίου για την προσέγγιση της επίσης.

Όπως καταλαβαίνετε τα όσα κατά καιρούς έχουν ειπωθεί για διάφορους καλλιτέχνες ανήκουν απλά στην φαντασία ορισμένων και όχι στα πλαίσια της πραγματικότητας της ΕΡΤ,  η οποία για το 2019 έχει σαφής προσέγγιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του EurovisionFun για τις προθέσεις της MINOS EMI και της PANIK για την ελληνική εκπροσώπηση το 2019. Η Μαριέττα Φαφούτη ανήκει στο δυναμικό της Feelgood Records.

Μαριέττα Φαφούτη ΕΡΤ Eurovision 2019

 

Στην συνεδρίαση της ΕΡΤ τέθηκε και το θέμα των διαπιστεύσεων των δημοσιογράφων που επιθυμούν να καλύψουν την Eurovision 2019 για τα μέσα τους. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό.

Εμείς θα παρακολουθούμε το θέμα στενά και για κάθε πραγματική εξέλιξη θα σας ενημερώνουμε. Μέχρι τότε απλά φιλτράρετε τα όσα διαβάζετε και έχετε υπομονή αφού θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά.

Μέχρι τότε απολαύστε το Kookoobadi της Μαριέττας Φαφούτη:

Μείνετε φίλοι μας συντονισμένοι στο EurovisionFun για να μαθαίνετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ όλα όσα αφορούν την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2019.

πηγή: EurovisionFun (φωτογραφία: Αλέξανδρος Κάτσης)

 

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Τεό
    Τεό says:

    Σόρρυ εκεί στην ΕΡΤ δεν έχουν καταλάβει τι εστί Γιουροβίζιον ?Πάλι η Κύπρος με μια πολύ καλή επιλογή (όχι ότι η Τερζή πέρυσι ήταν καλή αλλά είδαμε πόσο την στήριξε η ΕΡΤ ) .Δεν κάνει για Γιουροβίζιον όπως ούτε η Argo έκαναν , τόσους Έλληνες καλλιτέχνες έχουμε που κάνουν για τον διαγωνισμό , δεν πάμε για την πρωτιά έστω να περάσουμε στον τελικό.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *