Ισπανία: Με τον Miki και το La Venda στο Τελ Αβίβ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το Eurovision Gala, ο εθνικός τελικός της Ισπανίας για την Eurovision 2019. Μεγάλος νικητής ήταν ο Miki με το τραγούδι La Venda (ο επίδεσμος), που εδώ και λίγα λεπτά αποτελεί την 59η συμμετοχή της Ισπανίας, στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Το show

Εν μέσω διαμαρτυριών αλλά και αρκετού δράματος, όπως συμβαίνει συνήθως στους ισπανικούς εθνικούς τελικούς, πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη το Eurovision Gala.

Παρόντες στο studio τέσσερα διάσημα πρόσωπα του θεάματος και της μουσικής (Manuel Martos , Pastora Soler, Tony Aguilar και ο Doron Medalie), που απλά έδωσαν τις συμβουλές τους, αφού μόνο το κοινό σήμερα καθόριζε τα αποτελέσματα. Μεγάλη guest star της βραδιάς και η δική μας Ελένη Φουρέιρα, που έβαλε φωτιά στη σκηνή για μία ακόμα φορά, αλλά και ο Alfred, που εκπροσώπησε την Ισπανία πέρσι στο διαγωνισμό, μαζί με την Amaia, με το τραγούδι Tu Cancion.

Eleni Foureira Eurovision Gala OT 2018

Οι διαγωνιζόμενοι

Τα δέκα υποψήφια τραγούδια απόψε ήταν:

(κάντε κλικ στον τίτλο των τραγουδιών για να δείτε τις ερμηνείες)

Τα αποτελέσματα

Μόνο το κοινό αποφάσιζε απόψε και σε αντίθεση με πέρσι σε ένα μόλις γύρο ψηφοφορίας. Μετά το τέλος της παρουσίασης και των 10 συμμετοχών και αφού δόθηκε αρκετός χρόνος προκειμένου να ψηφίσει το τηλεοπτικό κοινό, νικητής ανακηρύχθηκε ο Miki με το τραγούδι La Venda, λαμβάνοντας το 34% των ψήφων. Στην δεύτερη θέση με 22% ήταν η Maria με το Muerdeme και στην τρίτη με 14% η Natalia με τον Miki με το Nadie se salva.

Ο Miki είναι 22 ετών και είναι από την Βαρκελώνη. Έχει λάβει ιδιωτικά μαθήματα κιθάρας και πιάνο και είναι συνθέτης, πέρα από ερμηνευτής. Έχει εργαστεί ως βοηθός καθηγητής σε ωδείο και υπήρξε τραγουδιστής σε συγκρότημα.

Παρακάτω δείτε την ερμηνεία που του έδωσε την νίκη στο Eurovision Gala:

Αυτό είναι μόλις η δεύτερη συμμετοχή μετά το τραγούδι της Αλβανίας, που γίνεται γνωστή για την Eurovision 2019. Πιστεύετε ότι θα έχει τύχη στο διαγωνισμό;

 

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. eurovisionfreaque
    eurovisionfreaque says:

    Άλλο ένα παράδειγμα το πως το live αλλάζει πολλές φορές τα φαβορί και όσα είναι και καλά δεδομένα. Το La Venda στην διαδικτυακή ψηφοφορία ήταν 5ο, στις studio εκτελέσεις και στο ζωντανό με την ενέργεια του κοινού κέρδισε άνετα. Δεν νομιζω ότι οι Ισπανοι θα κάνουν κάτι τρομερό στο Τελ Αβιβ, αλλα πιθανόν να ξεπεράσουν την 20η θέση!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *