Ιταλία: Οι αναλυτικές εκτιμήσεις των δημοσιογράφων για τα τραγούδια του Sanremo 2019

H ιταλική ιστοσελίδα Eurofestivalnews συνέλεξε τις εκτιμήσεις 20 δημοσιογράφων που είχαν την χαρά να ακούσουν κατά αποκλειστικότητα τα υποψήφια τραγούδια του Sanremo 2019 και να τα κατηγοριοποιήσουν ανάλογα με τις κριτικές που έλαβαν.

Για όσα τραγούδια οι δημοσιογράφοι τα βαθμολόγησαν με 7 και πάνω, θεωρήθηκε ότι εξέλαβε θετική κριτική, όσα έλαβαν 6 – 6,5 ουδέτερη και όσα βαθμολογήθηκαν με 5,5 και κάτω αρνητική. Ας δούμε όμως αναλυτικά για κάθε τραγούδι:

Achille Lauro- Rolls RoyceΜια από τις πιθανές εκπλήξεις του διαγωνισμού. Με προκλητικό στίχο, ενώ αναφέρονται και διάσημα πρόσωπα (Elvis Presley, Axel Rose, Billy Joel, Amy Winehouse, Paul Gascoigne κ.α.)

Θετικοί: 9, Αρνητικοί: 1, Ουδέτεροι: 10

Arisa- Mi sento bene: Η προηγούμενη νικήτρια του Sanremo (2014) δεν φαίνεται να εντυπωσίασε. Το τραγούδι της χαρακτηρίστηκε εύθυμο, με μελωδικό κλείσιμο. Μια διαφορετική Arisa που όμως δεν αναμένεται να διαγωνισθεί για το βάθρο.

Θετικοί: 8, Αρνητικοί: 5, Ουδέτεροι 7

Loredana Bertè- Cosa ti aspetti da me: Το τραγούδι πήρε θετικές κριτικές, αν και πολλοί μίλησαν ότι ανέμεναν κάτι ισχυρότερα. Δημιουργοί του είναι οι  Gaetano Curreri και Piero Romitelli, ο δεύτερος έχει γράψει τραγούδι του Αγίου Μαρίνου στην Junior Eurovision.

Θετικοί: 8, Αρνητικοί: 1, Ουδέτεροι: 9

Federica Carta e Shade- Senza farlo apposta: Εδώ κάποιος εκ των δημοσιογράφων έβαλε 3, τον χαμηλότερο βαθμό σε όλα τα υποψήφια τραγούδια. Ένα τραγούδι που δεν έπεισε ακόμα και στην σμίξη των φωνών τους.

Θετικοί: 2, Αρνητικοί: 10, Ουδέτεροι: 8

Simone Cristicchi- Abbi cura di me: Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους ένα από τα μεγάλα φαβορί για κάποιο από τα βραβεία. Θεατρικότητα, μελωδικότητα ενώ και οι δύο μόνο αρνητικές κριτικές είναι με 5,5.

Θετικοί: 14, Αρνητικοί: 2, Ουδέτεροι: 4

Nino D’Angelo e Livio Cori- Un’altra luce: Άλλο ένα τραγούδι που αναμένεται επίσης να πάει καλά, το εγγυάται εξάλλου η πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία.

Θετικοί: 12, Αρνητικοί: 7, Ουδέτεροι: 1

Einar- Parole nuove: Ένα πολύ παλιακό τραγούδι σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε μία θετική κριτική.

Θετικοί: 0, Αρνητικοί: 17, Ουδέτεροι: 3

Ex Otago- Solo una canzoneΤο τραγούδι που δίχασε περισσότερο από όλα ίσως. Σε κάποιος άρεσε το ιδιαίτερο στυλ του, σε άλλους όμως όχι.

Θετικές: 4, Αρνητικές: 8, Ουδέτερες: 8

Ghemon- Rose viola: Εδώ ίσως έχουμε την έκπληξη σύμφωνα με πολλές κριτικές. Ένα τραγούδι που βρίσκεται ανάμεσα στα όρια του φάνκι και του ραπ.

Θετικές: 6, Αρνητικές: 1, Ουδέτερες: 13

Il Volo- Musica che resta: Ομόφωνα σχεδόν οι δημοσιογράφοι εκφράζουν την απογοήτευση τους για την δεύτερη συμμετοχή των Il Volo στο φεστιβάλ. Το μόνο θετικό στοιχείο που αναφέρεται οι επιβλητικές φωνές τους.

Θετικές: 2, Αρνητικές: 9, Ουδέτερες: 9

Irama- La ragazza col cuore di latta: Εδώ έχουμε ένα από τα μεγάλα φαβορί όπως φαίνεται. Το τραγούδι χαρακτηρίζεται ως αυτό με τον αρτιότερο στίχο, με ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για την ενδοοικογενειακή βία. Έλαβε θετικές βαθμολογίες ακόμα και με 10.

Θετικές: 10, Αρνητικές: 5, Ουδέτερες: 5

Motta– Dov’è l’Italia: Ένα τραγούδι που μπορεί να φθάσει ακόμα και στο βραβείο. Μιλάει για τους μετανάστες, ενώ η μοναδική αρνητική κριτική είναι ένα 5,5 από έναν δημοσιογράφο που έδωσε μόλις δύο θετικές βαθμολογίες.

Θετικές: 14, Αρνητικές: 1, Ουδέτερες: 5

Mahmood- Soldi: Το πιο σύγχρονο τραγούδι του φετινού φεστιβάλ και ίσως το πιο ισχυρό outsider. Είναι το μοναδικό τραγούδι χωρίς καθόλου αρνητικές κριτικές, ενώ έλαβε και κάποιες πολύ υψηλές βαθμολογίες. Αρκετά αυτοβιογραφικό. Υπάρχουν κάποιοι στίχοι στα αραβικά.

Θετικές: 12, Αρνητικές: 0, Ουδέτερες: 8

Nek- Mi farò trovare pronto: Ένα ραδιοφωνικό, ποπ κομμάτι που κινείται στα βήματα της προηγούμενης συμμετοχής του Nek στο φεστιβάλ. Έλαβε θετικές κριτικές και αναμένεται να βρεθεί και πάλι σε υψηλές θέσεις. Θα καταφέρει να πάρει το πρώτο του βραβείο;

Θετικές: 9, Αρνητικές: 4, Ουδέτερες: 7

Negrita- I ragazzi stanno bene: Άλλο ένα τραγούδι για το μεταναστευτικό με πιο αλληγορικό όμως τρόπο. Δεν ενθουσίασε, αλλά ούτε απογοήτευσε.

Θετικές: 7, Αρνητικές: 10, Ουδέτερες: 3

Enrico Nigiotti- Nonno Hollywood: Ένα τραγούδι για τον παππού, που όμως θεωρήθηκε αρκετά κλισέ. Χαμηλές βαθμολογίες γενικά.

Θετικές: 5, Αρνητικές: 5, Ουδέτερες: 10

Patty Pravo e Briga- Un po’ come la vita: Ένα πολύ περίεργο ντουέτο από μία μεγάλη κυρία της ιταλικής μουσικής και έναν νεαρό ερμηνευτή. Δυστυχώς το ντουέτο εντυπωσίασε περισσότερο για τον υπέροχο συνδυασμό των φωνών τους, παρά για το τραγούδι.

Θετικές: 8, Αρνητικές: 7, Ουδέτερες: 5

Francesco Renga- Aspetto che torni: Από τα πιο slow κομμάτια της βραδιάς, ένα τραγούδι που δίχασε αρκετά. Ίσως επειδή ήταν αρκετά αναμενόμενο. Υψηλές και χαμηλές βαθμολογίες εδώ.

Θετικές: 7, Αρνητικές: 7, Ουδέτερες: 6

Daniele Silvestri ft Rancore- Argento vivo: Το μεγάλο φαβορί για τη νίκη σύμφωνα με τις κριτικές των δημοσιογράφων. Όλοι του έδωσαν θετική βαθμολογία, ενώ μιλούν για μια μεγάλη έκπληξη. Οι στίχοι αναφέρονται σε έναν 16χρονο φυλακισμένο, ενώ ο Rancore θα εκτελέσει το ραπ μέρος του τραγουδιού.

Θετικές: 20, Αρνητικές: 0, Ουδέτερες: 0

Anna Tatangelo- Le nostre anime di notte: Ένα τραγούδι που από τους δημοσιογράφους θεωρήθηκε ότι επαναλαμβάνει προήγουμενα τραγούδια της. Δεν εντυπωσίασε δυστυχώς.

Θετικές: 7, Αρνητικές: 9, Ουδέτερες: 4

Paola Turci- L’ultimo ostacolo: Ίσως η καλύτερη συμμετοχή της Paola Turci στο φεστιβάλ, ένα τραγούδι αφιερωμένο στον πατέρα που συγκινεί.

Θετικές: 13, Αρνητικές: 3, Ουδέτερες: 4

Ultimo- I tuoi particolari: Ακόμα ένα τραγούδι που μπορεί να κερδίσει. Το τραγούδι κι εδώ μιλά για τον πατέρα που λείπει. Πολύ υψηλές βαθμολογίες. Θα μπορέσει ο Ultimo να κερδίσει και την μεγάλη κατηγορία του Sanremo;

Θετικές: 15, Αρνητικές: 2, Ουδέτερες: 3

Zen Circus- L’amore è una dittatura:Ένα τραγούδι για τον φόβο της πολυμορφίας. Υπάρχουν μετανάστες, υπάρχει ένα φιλί για τους ομοφυλόφιλους, υπάρχει ό, τι φοβίζει την κοινωνία. Θεωρείται ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη αν το κοινό δεν το βρει πολύ προκλητικό.

Θετικές: 12, Αρνητικές: 1, Ουδέτερες: 7

Τα πέντε λοιπόν φαβορί σύμφωνα με τους δημοσιογράφους για τη νίκη στο Φεστιβάλ του Sanremo και την εκπροσώπηση της Ιταλίας στην Eurovision 2019 είναι οι Daniele Silvestri ft. Rancore, Ultimo, Motta, Simone Cristicchi και Paola Turci. Όλα βέβαια θα ξεκαθαρίσουν στις 5 Φεβρουαρίου, την πρώτη βραδιά του Sanremo.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun γιατί κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα το Φεστιβάλ του Sanremo από εμάς!

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *