Ιταλία: Οι Il Volo δηλώνουν ότι θα προσαρμόσουν το πρόγραμμα των συναυλιών τους προκειμένου να συμμετάσχουν στην Eurovision 2019

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι οι Il Volo θα συμμετάσχουν στο 69ο Φεστιβάλ του Sanremo, υπήρξε η συζήτηση αν θα μπορέσουν να εκπροσωπήσουν την Ιταλία το Μάιο στο Τελ Αβίβ, αφού το ίδιο διάστημα έχουν προγραμματισμένες συναυλίες στην Ιαπωνία. Την απάντηση έδωσαν οι ίδιοι σε πρόσφατη συνέντευξη τους στο TV Sorrisi e Canzoni, δηλώνοντας ότι στην περίπτωση που κερδίσουν για δεύτερη φορά τον Χρυσό Λέοντα, τότε θα προτιμήσουν τον Διαγωνισμό της Eurovision και θα μεταθέσουν τις εμφανίσεις τους στην Ιαπωνία για αργότερα.

Οι Il Volo, το τρίο που εκπροσώπησε την Ιταλία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2015, θα επιστρέψει στη σκηνή του Sanremo για δεύτερη φορά φέτος. Δεδομένου ότι είχαν προγραμματισμένη πενθήμερη περιοδεία στην Ιαπωνία την εβδομάδα του τελικού της Eurovision 2019, πολλοί ήταν αυτοί που θεώρησαν ότι ακόμα και στην περίπτωση που κερδίσουν το Φεστιβάλ του Sanremo, δεν θα δεχθούν να εκπροσωπήσουν την Ιταλία στον διαγωνισμό. Σε συνέντευξη τους όμως στο TV Sorrisi e Canzoni ξεκαθάρισαν ότι σε αυτή την περίπτωση θα “προτιμήσουν” την Eurovision από την περιοδεία και θα μετακινήσουν την ημερομηνία της μετά τις 18 Μαίου.

Ο Piero Barone δήλωσε:

Αν κληθούμε για την Eurovision, θα παραιτηθούμε από την ημερομηνία στις 18 Μαΐου (εννοώντας την περιοδεία).

Ο Ignazio Boschetto πρόσθεσε:

Πριν να σκεφτούμε τι θα συμβεί μετά το φεστιβάλ, ας σκεφτούμε το φεστιβάλ

Πάντως τα πρώτα στοιχήματα, αλλά και οι κριτικές των δημοσιογράφων που άκουσα τα υποψήφια τραγούδια του Sanremo 2019, δεν έχουν εντυπωσιασθεί με το Musica che resta, όπως ονομάζεται το τραγούδι με το οποίο λαμβάνουν μέρος στο Φεστιβάλ. Όλα φυσικά θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα, σε όσα συμβούν πάνω στην θρυλική σκηνή του Teatro Ariston.

Οι ημερομηνίες του Sanremo 2019 είναι οι εξής:

  • Πρώτο βράδυ – 5 Φεβρουαρίου – Oι 24 καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους για 1η φορά
  • Δεύτερο βράδυ – 6 Φεβρουαρίου – Οι 12 καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους για 2η φορά
  • Τρίτο βράδυ – 7 Φεβρουαρίου – Οι υπόλοιποι 12 καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους για 2η φορά
  • Τέταρτο βράδυ – 8 Φεβρουαρίου – Οι 24 καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους σε ντουέτα
  • Πέμπτο βράδυ – 9 Φεβρουαρίου – Οι 24 καλλιτέχνες θα εμφανιστούν για τελευταία φορά

Για την ακτινογραφία των φετινών υποψηφίων του Sanremo 2019 δείτε το σχετικό μας άρθρο. Ενώ για όλα όσα είπαν οι δημοσιογράφοι ακούγοντας κατ’ αποκλειστικότητα τα 24 τραγούδια μπορείτε να δείτε εδώ.

Ας θυμηθούμε την εμφάνιση των Il Volo στην Eurovision 2015:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *