Ρουμανία: Εκτός του Selecția Națională ο ΜΙΗΑΙ – Νέα σκάνδαλα για το TVR

Mετά την οικειοθελή αποχώρηση του Dan Bittman από τη διαδικασία του Selection Naţională, της διαδικασίας επιλογής του εκπροσώπου της Ρουμανίας για την Eurovision, το TVR προχώρησε στην αντικατάσταση της συμμετοχής του από δύο καινούρια τραγούδια.

Η κίνηση αυτή του καναλιού, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους, αρχής γενομένης από τον γνωστό τραγουδιστή και πρώην εκπρόσωπο της Ρουμανίας, MIHAI, ο οποίος ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως αποχωρεί από την διαδικασία.

Επειδή σε αυτό το σημείο δεν εμπιστεύομαι πλέον την αντικειμενικότητα των διοργανωτών της Selection Naţională, δεδομένης της ασαφούς κατάστασης, στην αρχή, όσον αφορά τους εγγεγραμμένους διαγωνιζόμενους – εκείνους που πέρασαν την προεπιλογή και τους ευνοούμενους στη συνέχεια – αποφάσισα να αποσυρθώ.

Οι καλλιτέχνες δεν έχουν ίσα δικαιώματα – Το τραγούδι των Trooper καταπατούν τον κανόνα της EBU

Ήδη οι αντιδράσεις είχαν ξεκινήσει με την αποχώρηση του Dan Bittman, αφού, σύμφωνα με τους κανονισμούς του καναλιού, οποιοσδήποτε καλλιτέχνης αποχωρήσει πριν περάσουν 24 ώρες από την ανακοίνωση των διαγωνιζόμενων δεν θα υποστούν κυρώσεις. Εντούτοις, ο Dan Bittman δεν υπέστη καμία κύρωση.

Παράλληλα, αρκετοί διαγωνιζόμενοι υποστηρίζουν ότι το TVR δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες και ότι υπάρχει η πιθανότητα να κινήσει τα νήματα ούτως ώστε να κερδίσει αυτός που προτιμά το κανάλι. Επίσης, εξέφρασαν το παράπονό τους ότι δεν αντιμετωπίζονται όλοι οι καλλιτέχνες με ίσα δικαιώματα.

Ακόμη ένα πρόβλημα που έρχεται στην επιφάνεια είναι το γεγονός ότι το τραγούδι των Trooper είχε δημοσιευθεί πριν την 1η Σεπτεμβρίου 2018, κάτι που παραβιάζει τους κανονισμούς της EBU, και το οποίο είναι ενήμερο το TVR, αλλά δεν έκανε καμία κίνηση.

1 εκατομμύριο ευρώ για το Selecția Națională

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η όλη διοργάνωση του εθνικού τελικού της χώρας θα κοστίσει γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ υπεύθυνος του project είναι ο Cristian Zgabercea, στενός φίλος του πολιτικού Radu Mazăre, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά και το 2017 έφυγε στην Μαδαγασκάρη υπό την προστασία του ασύλου.

Η όλη αυτή κατάσταση προκαλεί ανησυχίες για το πως διαχειρίζονται τα χρήματα και το πως διοργανώνεται η διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου της χώρας, ενώ προκαλεί δυσαρέσκεια ανάμεσα στους υποψήφιους καλλιτέχνες, οι οποίοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να απευθυνθούν στην EBU.

Πιο κάτω, μπορείτε να ακούσετε την συμμετοχή του MIHAI με την οποία έθετε για ακόμη μία φορά το όνομά του υποψήφιο για την εκπροσώπηση της Ρουμανίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Πηγή: eurovoix/capital.ro

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *