Σερβία: Δημήτρης Στάσσος – Ένας Έλληνας υποψήφιος στο Beovizija 2019

Ανακοινώθηκαν χθες οι 24 υποψήφιοι του Beovizija 2019, του εθνικού τελικού δηλαδή της Σερβίας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Μας εξέπληξε ευχάριστα η παρουσία του Έλληνα συνθέτη Δημήτρη Στάσσου, ανάμεσα στους υποψηφίους. Το EurovisionFun επικοινώνησε με τον Δημήτρη Στάσσο, που ζει μόνιμα στη Σουηδία, για να του ευχηθεί καλή επιτυχία, αλλά και για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό του το εγχείρημα.

Ο Δημήτρης Στάσσος έχει δύο φορές διαγωνισθεί ως συνθέτης φυσικά στη Eurovision. Την πρώτη φορά με την Ισπανία το 2009 και το La Noche Es Para Mi της Soraya και το 2012 με την Ελλάδα και το Aphrodisiac της Ελευθερίας Ελευθερίου.

Στη Σουηδία έχει συνεργασθεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες της χώρας. Μεταξύ αυτών οι Eric Saade,  Sibel, Måns Zelmerlöw, Linda Sundblad, Danny Saucedo και πολλοί άλλοι. Το όνομα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αλλά και το γνωστό σε όλους μας Melodifestivalen, στο οποίο έχει συμμετάσχει ουκ ολίγες φορές. Το 2010 μάλιστα κατάφερε με ένα τραγούδι σε αμιγώς ελληνικό στίχο να φθάσει στον τελικό του Melodifestivalen. Τραγούδια του έχουν διαγωνισθεί πέρα της Σουηδίας, στους εθνικούς τελικούς της Μάλτας, Ιρλανδίας, Δανίας, Ουγγαρίας κ.α.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να εκπροσωπείς την Ελλάδα

Ας δούμε όμως τι μας είπε για τη συμμετοχή του στο Beovizija 2019:

Συνεργάζομαι τα τελευταία χρόνια στη Σουηδία με τις Ylva και Linda Persson, οι οποίες είναι δίδυμες αδερφές και μουσικοσυνθέτριες και παραγωγοί. Αυτές λοιπόν μου πρότειναν αυτή την συνεργασία για την Σερβία. Για το τραγούδι δεν μπορώ να πω πολλά γιατί δεν επιτρέπεται, αλλά είναι ένα σύγχρονο pop τραγούδι.

Στην ερώτηση μας αν θα τον ενδιέφερε μία ακόμα συμμετοχή για την Ελλάδα ο Δημήτρης Στάσσος είναι κατηγορηματικός:

Μα βέβαια! Υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν Έλληνα από το να εκπροσωπεί τη χώρα του!

Εμείς του ευχόμαστε κάθε επιτυχία και γιατί όχι να καταφέρει αυτό που τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι Έλληνες συνθέτες όπως ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο Alex Papaconstantinou έχουν καταφέρει κατά καιρούς. Να εκπροσωπήσουν δηλαδή με δικές τους συνθέσεις χώρες, πλην Ελλάδας και Κύπρου στη Eurovision.

Παρακάτω τα δύο τραγούδια του Δημήτρη Στάσσου που έφθασαν στη σκηνή της Eurovision:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *