Σουηδία: Η σκηνή του Melodifestivalen

Αδιαμφισβήτητα, το Melodifestivalen, η διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου της Σουηδίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλή και περιζήτητους εθνικούς τελικούς ανάμεσα στους φίλους του διαγωνισμού.

Σήμερα λοιπόν, το δημόσιο κανάλι της χώρας, SVT, έδωσε στην δημοσιότητα εικόνες από την σκηνή του φετινού Melodifestivalen.

Σχεδιαστής της σκηνής είναι ο Viktor Brattström, όπου σχεδίασε ένα μεγάλο δαχτυλίδι με φωτισμό στα αριστερά και στο κέντρο της σκηνής, ενώ στα δεξιά θα υπάρχουν υψηλής ποιότητας LED οθόνες.

Εμπνευσμένος από την συμμετοχή της Σουηδία το 2015, όπου o Måns Zelmerlöw ενάλλασσε την σκηνική του παρουσία παίζοντας με τις LED οθόνες αλλά και με τον φωτισμό. Την ίδια δυνατότητα θέλησε να δώσει και στους φετινούς συμμετέχοντες.

Επισημαίνει ότι οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να να πηγαίνουν και στις δύο πλευρές της σκηνής, πετυχαίνοντας δύο διαφορετικά πλάνα για την ίδια παρουσία. Η σκηνή θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει τουλάχιστον 35 διαφορετικές εκφράσεις.

Χαρακτηρίζει την σκηνή ότι είναι λίγο πιο “χαμαιλέοντας” από πέρυσι, χρησιμοποιώντας στρογγυλά σχήματα.

Νέα ρεκόρ για την σκηνή του Melodifestivalen 2019

Η φετινή σκηνή του Melodifestivalen σπάει κάθε ρεκόρ από προηγούμενες χρονιές. Έχει την μεγαλύτερη επιφάνεια μέχρι σήμερα και έχει σχεδιαστεί για μεγάλες performances, ενώ, χαριτολογώντας, παρουσιάζει την σκηνή ως δύο παιδικές χαρές με διαφορετικές εκφράσεις που βρίσκονται δίπλα στην άλλη, που δίνουν μια μεγάλη επιφάνεια.

Η σκηνή είναι 11 μέτρα βάθος και 22 μέτρα πλάτος. Ακόμη ένα ρεκόρ σημειώνεται στις LED οθόνες, είναι σχεδόν 8 οθόνες των 4 μέτρων η κάθε μία, όπου έχουν την υψηλότερη ανάλυση μέχρι σήμερα, ενώ βρίσκονται σε απόσταση μόλις 2,88 χιλιοστά η μία από την άλλη (πέρυσι ήταν 3,9 χιλιοστά).

Παράλληλα, στο πίσω μέρος της σκηνής θα κρέμονται 37 ριγωτά υφάσματα μήκους 7,6 μέτρων το καθένα, ενώ το δαχτυλίδι του φωτισμού, είναι η βαρύτερη κρεμαστή κατασκευή μέχρι σήμερα. Είναι τεράστιο και θα έχει την ευθύνη του φωτισμού.

Είναι ανοιχτό και έχει μέσα LED οθόνες. Η διάμετρός του φτάνει στα 6 μέτρα, ενώ ένα μικρότερο δαχτυλίδι κρέμεται λίγο πιο πίσω και θα δίνει την αίσθηση του βάθους.

Ένα άλλο ειδικό χαρακτηριστικό είναι ότι τα φωτιστικά – οι λαμπτήρες – είναι ενσωματωμένα στην σκηνογραφία. Η ίδια η σκηνή θα δίνει μια πιο παιχνιδιάρικη αίσθηση στον φωτισμό.

Τα περισσότερα πράγματα είναι μαύρα σε διαφορετικές αποχρώσεις για να φωτιστούν, ενώ ο φωτισμός θα κυμαίνεται σε σκιά χαλκού που ξεχωρίζει σε σχέση με το πώς γίνεται συνήθως.

Το greenroom, όπου οι καλλιτέχνες περιμένουν το αποτέλεσμα, βρίσκεται στα δεξιά της σκηνής.

Το Melodifestivalen 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 2, 9, 16 και 23 Φεβρουαρίου με τους 4 ημιτελικούς, στις 2 Μαρτίου η Δεύτερη Ευκαιρία, ενώ ο Μεγάλος Τελικός στις 9 Μαρτίου.

Παρουσιαστές των έξι βραδιών θα είναι η κωμικός Marika Carlsson, ο εκπρόσωπος της Σουηδίας στη Eurovison 2011, Eric Saade, η τραγουδίστρια και ηθοποιός, Sarah Dawn Finer και ο παρουσιαστής Kodjo Akolo.

Πηγή/Εικόνες: svt.se

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *