Σουηδία: Με μπαλάντα στη Eurovision 2019;

Η δημόσια τηλεόραση της Σουηδίας, SVT, αλλά και προσωπικά ο Christer Bjorkman, αποφάσισαν μέχρις ότου ξεκινήσει το Melodifestivalen 2019, να μας αποκαλύπτουν ορισμένα στοιχεία για τις συμμετοχές, αλλά και όσα πρέπει να περιμένουμε φέτος.

Χωρίς χιούμορ και με στόχο την κορυφή

Η αλήθεια είναι ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Melodifestivalen έχει ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα των εθνικών τελικών για κάθε eurofan. Τα πολύ ηχηρά ονόματα που λαμβάνουν μέρος, αλλά και οι επιστροφές υποψηφίων που ξεχώρισαν τα προηγούμενα χρόνια με τις συμμετοχές τους, έχει ανεβάσει το ενδιαφέρον του κοινού στα ύψη.

Το χορό των spoilers αν μπορούσαμε να τα πούμε έτσι, άνοιξε ο Christer Bjorkman ο οποίος δήλωσε ότι φέτος υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα υποψήφια τραγούδια στο Melodifestivalen 2019, που μπορούν να φέρουν την Σουηδία στο τοπ5.

Μια μπαλάντα για τη Σουηδία;

Πριν λίγες ημέρες μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του SVT για το Melodifestivalen και θέλοντας να ευχηθούν καλή χρονιά, οι παραγωγοί του διαγωνισμού ξεκαθάρισαν ότι φέτος στο Melodifestivalen υπάρχουν διάφορα είδη τραγουδιών που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς, όχι όμως joke entries. Οι fans του είδους θα πρέπει να αρκεστούν στο χιούμορ των παρουσιαστών και όχι στα τραγούδια.

Οι παραγωγοί του Melodifestivalen προχώρησαν χθες σε μία ακόμα αποκάλυψη. Σύμφωνα λοιπόν με νέο τους Tweet, στα υποψήφια τραγούδια υπάρχουν πολύ δυνατές μπαλάντες που εντυπωσίασαν όσους είχαν την τύχη να τις ακούσουν. Μάλιστα αναφέρουν ότι η Wiktoria, η Lisa Ajax και ο Bishara Morad, θα διαγωνισθούν με μία τέτοια μπαλάντα.

Το πρόγραμμα του Melodifestivalen 2019

Το Melodifestivalen 2019 θα παρουσιάζουν οι Marika Carlsson, Eric Saade, Sarah Dawn Finer και Kodjo Akolo. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η αναζήτηση της συμμετοχής της Σουηδίας στη Eurovision θα ταξιδέψει σε όλη τη χώρα, ευελπιστώντας στο τέλος να αναδείξουν ένα ακόμα νικητήριο τραγούδι, που θα τους επιτρέψει να φθάσουν την Ιρλανδία και τις επτά νίκες της. Οι ημερομηνίες του Melodifestivalen 2019 είναι οι εξής:

  • Α’ Ημιτελικός: 2 Φεβρουαρίου 2019 – Scandinavium στο Γκέτεμποργκ
  • Β’ Ημιτελικός: 9 Φεβρουαρίου 2019 – Malmö Arena στο Μάλμε
  • Γ’ Ημιτελικός: 16 Φεβρουαρίου 2019 – Tegera Arena στο Λέξαντ
  • Δ’ Ημιτελικός: 23 Φεβρουαρίου 2019 – Sparbanken Arena στο Λινσέπινγκ
  • Γύρος Δεύτερης Ευκαιρίας: 2 Μαρτίου 2019 – Nyköpings Arenor Rosvalla στο  Νικόμπινγκ

Μεγάλος Τελικός: 9 Μαρτίου 2019 – Friends Arena στη Στοκχόλμη

Η τελευταία φορά που η Σουηδία συμμετείχε με μπαλάντα στον διαγωνισμό ήταν το 2014, όταν η Sanna Nielsen με το Undo κατέκτησε την τρίτη θέση:

Πιστεύετε ότι η Σουηδία θα επιλέξει μπαλάντα για την Eurovision 2019;

πηγή: Melodifestivalen Twitter

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *