Τσεχία: Με τους Lake Malawi στο Τελ Αβίβ!

H δημόσια τηλεόραση της Τσεχίας ανακοίνωσε πριν από λίγο τον νικητή του ESCZ 2019, που θα εκπροσωπήσει την χώρα τον Μάιο στο Τελ Αβίβ. Νικητές λοιπόν της online ψηφοφορίας του κοινού και της διεθνούς κριτικής επιτροπής είναι οι Lake Malawi με το Friend of A Friend.

Ποιοι είναι οι Lake Malawi;

Οι Lake Malawi είναι ένα indie pop συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2013 από τους Albert Černý, Jeroným Šubrt και Antonín Hrabal. Έχουν κυκλοφορήσει ένα ολοκληρωμένο album και αρκετά singles, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να γνωρίσουν ιδιαίτερη επιτυχία.

Πως επιλέχθηκε ο νικητής του ESCZ 2019;

O νικητής αναδείχθηκε από την διπλή ψηφοφορία του κοινού, που ψήφιζε μέσω της εφαρμογής της Eurovision και της διεθνούς κριτικής επιτροπής, αποτελούμενης από δέκα πρώην eurostars. Οι δέκα καλλιτέχνες που ψήφισαν για το ESCZ 2019 και το 12άρι τους ήταν οι εξής:

  • Αυστρία (Cesár Sampson) –12 βαθμούς στην Barbora Mochowa
  • Γαλλία (Alma) –12 βαθμούς στην Barbora Mochowa
  • Δανία (Rasmussen) –12 βαθμούς στην Barbora Mochowa
  • Ελβετία (ZiBBZ) –12 βαθμούς στην Barbora Mochowa
  • Εσθονία (Elina Nechayeva) – 12 βαθμούς στον Lake Malawi
  • Ισλανδία (Ari Ólafsson) – 12 βαθμούς στον Lake Malawi
  • Ιρλανδία (Ryan O’Shaughnessy) – 12 βαθμούς στον Lake Malawi
  • Μάλτα (Ira Losco) – 12 βαθμούς στον Lake Malawi
  • Νορβηγία (JOWST) – 12 βαθμούς στον Lake Malawi
  • Ουγγαρία (AWS) – 12 βαθμούς στον Andrea Holá

Οι υποψήφιοι στο ESCZ 2019

Τα τραγούδια που διαγωνίσθηκαν για την εκπροσώπηση της Τσεχίας στην Eurovision 2019 ήταν:

Η Τσεχία στον διαγωνισμό της Eurovision

Η Τσεχία συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 2007 και έχει πάρει μέρος επτά φορές. Πήρε μέρος μέχρι το 2009 και τις επόμενες χρονιές απείχε, μέχρι που επέστρεψε το 2015. Ο λόγος που απείχε ήταν τα κακά αποτελέσματα στον διαγωνισμό καθώς και ότι ο διαγωνισμός δεν είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το κοινό της Τσεχίας. Μέχρι το 2009, όχι μόνο δεν περνούσε στον τελικό, αλλά εκείνη την χρονιά δεν πήρε κανένα βαθμό στον Ημιτελικό. To 2015 επέστρεψε με τους Marta Jandová και Václav Noid Bárta με το τραγούδι Hope Never Dies και παρά τις ελπίδες για πρόκριση, δεν κατάφερε πάλι να είναι στον Μεγάλο Τελικό. Η πολυπόθητη πρόκριση ήρθε για πρώτη φορά το 2016 με την Gabriela Gunčíková και το I Stand,  που στον τελικό κατέκτησε την προτελευταία θέση παίρνοντας βαθμούς μόνο από τις επιτροπές των χωρών. Πέρυσι ο Mikolas Josef και το Lie To Me έγραψε ιστορία, αφού για πρώτη φορά η Τσεχία πλασαρίστηκε στην πρώτη δεκάδα κατακτώντας συνολικά την έκτη θέση.

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *